Biblioteka Kombëtare në prestigjiozen “The Guardian” (FOTO)

Photography by Valentin Jeck

Ekspozita “Toward a Concrete Utopia: Yugoslavian architecture 1948-1980” (Drejt një Utopie Betoni: Arkitektura në Jugosllavi 1948-1980) në Muzeun e Artit Modern në New York (MoMA) është bërë “sebep” që Biblioteka Kombëtare e Kosovës të ketë prezantim të gjerë në botë.

Kështu që vend kësaj biblioteke dhe shumë objekteve e memorialeve në gjithë ish-Jugosllavinë, i rezervoi një vend edhe prestigjiozja angleze “The Guardian”. Kjo gazetë në versionin online ka publikuar këtë ekspozitë nëpërmes fotografive.

Fotografia e cila ka zënë vend në këtë lajm, por edhe në gazetën angleze, është e bërë nga Valentin Jeck. E pjesë e kësaj ekspozite është edhe udhëheqësi i Fondacionit Kosovar të Arkitekturës Bekim Ramku dhe arkitekt të tjera nga ish-Jugosllavia, derisa shkrimi i përfaqësuesve të Kosovës është bërë nga arkitekti Arbër Sadiku.

Të kujtojmë se arkitekti i Bibliotekës Kombëtare të Kosovës është kroati Andrija Mutjakoviq. /KultPlus.com