OKB lëshon tri pulla për paqen me imazhin e John Lennon

Administrata Postare e OKB -së (UNPA) ka shënuar Ditën Ndërkombëtare të Paqes duke lëshuar pullat e reja që shfaqin ikonën e muzikës dhe aktivistin e paqes, John Lennon, transmeton KultPlus.

Pullat përfshijnë tekstin e himnit klasik të John Lennon për paqen botërore, “Imagine”, së bashku me nënshkrimin e tij, dhe tre portrete të ndryshme fotografike të ish-këngëtarit të grupit Beatles në fazat e mëvonshme të jetës së tij.

Ky vit shënon gjithashtu 50 vjetorin e regjistrimit të “Imagine”, i cili konsiderohet si kënga më e suksesshme e karrierës solo të Lennon.

Kënga është interpretuar në disa nga ngjarjet më të mëdha në botë, duke përfshirë koncerte për paqen, festimet e Vitit të Ri dhe Lojërat Olimpike – gjithmonë një mesazh shpresëdhënës gjatë kohëve shqetësuese.

“Tekstet e saj na inkurajojnë të lëmë mënjanë të gjitha dallimet dhe të bashkohemi për të imagjinuar një botë paqeje, pa lakmi, uri ose barriera që ndajnë njerëzit dhe kombet” vuri në dukje OKB./KultPlus.com