Artisti shqiptar Ramë Beqiri së bashku me Mél Dos Santos me një ekspozitë të përbashkët në galerinë ‘Hermance’

Dy artistë do të bëhen një në qytetin e Gjenevëz në Zvicërr, për të hapur një ekspozitë të vetme, ku takohen arti i fotografisë Mél Dos Santos dhe i pikturave të Ramë Beqirit, shkruan KultPlus.

Artisti Ramë Beqiri, shqiptari që jeton në Zvicër, do të prezantohet në këtë ekspozitë me 15 piktura, derisa 15 fotografi do t’i ketë edhe artistja tjetër.

Në një prononcim për KultPlus, Beqiri thotë se shpreson që do të shet piktura në këtë ekspozitë.

“Unë kam shitur piktura edhe nëpër ekspozitat e tjera, derisa shpresoj që një gjë të tillë ta bëj edhe këtu”. Beqiri gjithashtu njoftoi se pikturat e tij janë nëpër vende të ndryshme dhe gjithashtu ka pasur shumë klientë privat të cilat vazhdojnë të i mbajnë pikturat e tij.

Sipas Ramës, bashkëpunimi ka ardhur pas ekspozitës që ai ka pasur në Milano. “Aty është pëlqyer puna ime nga njohës të artit dhe kam marrë nje ftesë për të ju bashkuar artistëve të njohurë që do të marrin pjesë”, tha piktori.

Ndërkaq, Rama pas kësaj ekspozitë, në muajin dhjetor të këtij viti do të jetë pjesëmarrës në ekspozitën e radhës në Galerinë Pedrera.

“Mundësia për të marrë pjesë në një projekt të tillë siq është Pedrera në Barcelonë pa dyshim që është një privilegj për çdo artist, përpos që është një privilegj për mua është edhe nje arsye për të vazhduar këtë udhëtim të bukur”, thotë ai.

Ekspozita do të hapet nga 9 tetori në Galerinë “Hermance” dhe do të qëndrojë e hapur deri më 31 tetor.. /KultPlus.com

Viti 2022 është viti i projekteve të mëdha të piktorit Ramë Beqiri

Pas shumë projekteve në fushën e artit, viti 2022 ishte mjaft i frytshëm me shumë projekte për artistin Ramë Beqiri, shkruan KultPlus.

Rama këtë vit mori pjesë në simpoziumin e pikturës në Paris të organizuar nga zervas art i mbështetur nga Unesco në kujtim të Nelson Mandelës, ku marrin pjesë shumë artistë nga vende të ndryshme të botës.

Në këtë simpozium pati edhe një ekspozitë kolektive ku puna e tij u vlerësua shumë nga njohësit e artit.

Menjëherë pas kësaj Rames ka marrë ftesa të ndryshme për ekspozita të ndryshme, njëra prej të cilave është hapur këto ditë në Milano të Italisë në galerinë MADS. Në këtë ekspozitë Rama prezantohet me tre vepra arti: Hëna, karamele dhe kirurgji.

Kështu, ekspozita e radhës së shpejti do të jetë në Geneve të Zvicrës, ku do të ekspozohen pikturat dhe fotografitë e tij nga Portugalia, Mèl DoS Santos.

Ekspozita do të hapet më 8 shtator në galerinë Hermance, një galeri që daton nga shekulli i 16-të, nga fundi i periudhës gotike.

Projektet do të vazhdojnë në disa qytete të tjera botërore Pocitelje Bosnje-Hercegovinë Barcelona, Venecia, Charlottetown Kanada, derisa ai të shpresojë të përmbushë dëshirën e tij për të ekspozuar veprat e tij në dy qytete shqiptare, Ferizaj dhe Shkodër. /KultPlus.com