‘Send Me An Angel’, një nga këngët më të veçanta të ‘Scorpions’ (VIDEO)

‘Scorpions’ janë një grup rok gjerman i formuar në vitin 1965 në Hanover nga Rudolf Schenker. Që nga fillimi i grupit, stili i tij muzikor ka vallëzuar mes ‘hard rock’, ‘heavy metal’ dhe ‘glam metal’, shkruan KultPlus.

Formacioni nga 1978 deri në 1992 ishte mishërimi më i suksesshëm i grupit, dhe përfshinte Klaus Meine (vokal), Rudolf Schenker (kitarë ritmike), Matthias Jabs (kitarë kryesore), Francis Buchholz (bas) dhe Herman Rarebell (daulle). Anëtari i vetëm i vazhdueshëm i grupit ka qenë Schenker, megjithëse Meine është shfaqur në të gjithë albumet e studios të Scorpions, ndërsa Jabs ka qenë një anëtar i qëndrueshëm që nga viti 1978, dhe basisti Paweł Mąciwoda dhe bateristi Mikkey Dee kanë qenë në grup që nga viti 2003 dhe 2016.

Të pagëzuar si “heronjtë e metaleve të rënda” dhe “Ambasadorët e Rockut”, ata janë të njohur më së miri për himnin e tyre të vitit 1984 “Rock You Like a Hurricane” dhe baladën e vitit 1990 “Wind of Change”, duke shitur kështu mbi 22 milionë disqe dhe duke u bërë një nga grupet më të suksesshëm të rokut që kanë dalë ndonjëherë nga Evropa Kontinentale.

“Më dërgoni një engjëll” nga ‘Scorpions’ është një tjetër këngë rok e shekullit të 20-të që është cilësuar si shumë alegorike në natyrë. Ndoshta një mënyrë e thjeshtë për ta parë këtë këngë është se këngëtari ka vendosur të vendosë diçka të barabartë me misionin e tij të jetës. Sidoqoftë, vetë misioni vjen nga nxitjet e brendshme të vetë këngëtarit; nga zëri i tij i brendshëm. Dhe njeriu i mençur, i cili e detyron atë të dalë, po i jep gjithashtu udhëzime se si të arrijë me sukses arritjen e fatit të tij. Sidoqoftë, për shkak të bollëkut të rreziqeve që do të hasë gjatë rrugës, këngëtari po kërkon gjithashtu ndihmë hyjnore, domethënë “një engjëll”, për të ndihmuar në arritjen e qëllimit të tij.

“Më dërgo një engjëll” u shkrua nga anëtarët e ‘Scorpions’, Klaus Meine dhe Rudolf Schenker, si dhe është pjesë e albumit të tyre të titulluar “Crazy World”.

“Send Me an Angel” arriti në ‘Billboard Hot 100’ dhe ‘UK Singles Chart’ përveç grafikut në pothuajse 10 vende të tjera. Kjo përfshin vendlindjen e Scorpions në Gjermani, ku kënga arriti në vendin e pestë në ‘Listat Zyrtare Gjermane’.

Më poshtë, KultPlus ju sjell versionin akustik të këngës ‘Send Me an Angel’. / KultPlus.com

“Yesterday” si homazh për rock grupin“The Beatles”

Komeditë romantike të Richard Curtis – “Four Weddings and a Funeral” dhe “Love Actually” janë filmat më të mirë të tij – të ngjallin aq shumë emocion, saqë do të donim që ato të bazoheshin në ngjarje të vërteta. 

Filmat e tij janë rrëfime që të duken si të vërteta, përderisa personazhet dhe ngjarjet janë aq të gjalla, saqë paraqesin një shkëputje prej rutinës së përditshmërisë, shkruan sot Koha Ditore.

Po ashtu, një e veçantë e këtyre filmave është se nuk të duhet shumë mund për t’u bërë pjesë e tyre. Filmi i tij i ri, “Yesterday” i ka të gjitha këto tipare, përpos se këtë radhë paraqet rrëfim dashurie midis adhuruesve të filmit dhe grupit “The Beatles”.

 E veçanta e filmit qëndron te personazhi, muzikanti i pasuksesshëm nga Suffolku, i quajtur Jack Malick, i cili zgjohet një ditë si i vetmi person në botë të cilit i kujtohet ky grup. Këngët origjinale dhe zëri i Jackut, të cilin e dëgjojmë në fillim të filmit, janë krejtësisht në rregull, por jo edhe të mjaftueshme për të bërë famë. Himesh Patel, i njohur për audiencën britanike nga “EasyEnders”, e bën Jackun të talentuar mjaftueshëm që Ellie (Lily James) të veprojë si menaxhere e tij. Asnjëri nuk e pranon se ndien diçka për tjetrin, por filmi na e bën të qartë këtë gjë/ KultPlus.com