“E vetmja bukuri që zgjatë është bukuria e zemrës”

“Detyra juaj nuk duhet të jetë të kërkoni dashurinë, por t’i kërkoni të gjitha barrierat që i keni ndërtuar brenda vetes kundër dashurisë”

– “Çfarë jeni duke kërkuar, është duke ju kërkuar juve”

– “Mos u pikëlloni. Çdo gjë që humbni vjen në një formë tjetër”

– “Dje kam qenë i zgjuar, kam dashur ta ndryshoj botën. Sot jam i mençur, andaj jam duke e ndryshuar vetveten”

– “Ju keni lindur me krah, përse preferoni të zvarriteni tërë jetën?”

– “Rritni fjalët, jo zërin. Është shiu ai që i rritë lulet, jo vetëtima”

– “Fjalët janë pretekst. Është lidhja e brendshme ajo që e tërheq një person te tjetri, jo fjalët”

 – “Lamtumirat janë vetëm për ata që dashurojnë me sy. Për ata që dashurojnë me zemër e shpirt nuk ka ndonjë gjë të tillë si ndarja”

– “Plaga është vendi nga ku drita futet në ju”

– “Kudo që jeni, dhe çfarëdo që bëni, qëndroni të dashuruar”

– “Duhet ta thyeni zemrën derisa të hapet”

– “Dua të këndoj siç këndojnë zogjtë, duke mos u brengosur kush më dëgjon ose çfarë mendojnë tjerët”

– “Dashuria është ura mes juve dhe çdo gjëje tjetër”

-“Përse vazhdoni të qëndroni në burg kur dera është krejtësisht e hapur?”

– “Mbyllni sytë, bini në dashuri, rrini aty”

– “E vetmja bukuri që zgjatë është bukuria e zemrës”. /KultPlus.com

“Marrim me qindra mesazhe nga Zoti, në çdo çast të jetës sonë”

Disa thënie nga Rumi që do ta ndryshojnë komplet botëkuptimin tuaj për jetën.

“Çdo moment në jetë përmban qindra mesazhe nga Zoti”.

“Duhet të vazhdosh ta thyesh zemrën tënde, derisa ajo të hapet”.

“Fuqizo fjalët, jo zërin. Është shiu që i rrit lulet, jo stuhia”.

“Kura e dhimbjes gjendet tek vetë dhimbja”.

“Dje isha i zgjuar, ndaj doja të ndryshoja botën. Sot jam i mençur, ndaj dua të ndryshoj veten time”.

“Disa njerëz janë si vetë parajsa. Bëhu mik me ta”.

“Kur ti i bën gjërat nga shpirti yt, ti fillon të ndjesh një lumë kënaqësie brenda vetes”.

“Plaga është vendi nga ku drita hyn tek ty”.

“Ji falenderues për këdo që hyn në jetën tënde, sepse kushdo është dërguar si një guidë nga sipër”.

“Detyra jote nuk duhet të jetë kërkimi i dashurisë, por kërkimi dhe gjetja e çdo barriere brenda vetes tënde që ti e ke ndërtuar për të mbajtur larg dashurisë”.

“I dashur shpirt, mos u jep vlera të larta njerëzve, përpara se ata t’i meritojnë ato. Ti ose do t’i humbasësh ata, ose do të shkatërrosh vetveten”.

“Çdo gjë që është bërë e bukur, e drejtë dhe e dashur, është bërë për sytë e atyre që mund të shohin”./ KultPlus.com

“Hiq dorë nga meraku, mendo për atë që shpiku mendimin”

Shkrimtari persian Rumi, njihet për aforizmat e tij domethënës dhe shumë produktivë. KultPlus ju sjell disa prej tyre.

“Detyra jote nuk është të kërkosh për dashurinë, por thjesht të kërkosh dhe gjesh të gjithë pengesat brenda teje, që ti vetë ke ndërtuar kundër dashurisë”.

“Plaga është vendi ku drita hyn tek ti”

“Ajo që ti kërkon, është duke të kërkuar ty”

“Në çastin që dëgjova historinë time të parë të dashurisë

“Fillova të kërkoj për ty, pa e ditur

se sa i verbër isha.

Të dashurit nuk është se takohen më në fund, diku.

Ata janë brenda njëri-tjetrit, gjithë kohës”

“Mos mbaj zi. Gjithçka që humbet, rikthehet në një tjetër formë”.

“Dje isha i zgjuar, kështu që doja të ndryshoja botën. Sot jam i mençur, kështu që po ndryshoj veten time”

“Ti ke lindur me krahë, atëherë përse preferon të zvarritësh nëpër jetën tënde?”

“Harroje sigurinë.

Jeto atje ku ke frikë të jetosh.

Shkatërroje reputacionin tënd.

Bëhu i famshëm”.

“Mos u kënaq me histori, se si gjërat kanë shkuar për të tjerët. Shpalos legjendën tënde”

“Kur i bën gjërat nga shpirti, ndien një lumë që rrjedh brenda teje, një gëzim”

“Kur jam me ty, rrimë zgjuar gjithë natën.

Kur nuk je këtu, nuk bie dot në gjumë.

Falënderoj Zotin për këto dy pagjumësi!

Dhe dallimin mes tyre”

“Trokit, dhe Ai do të hapë derën

Zhduku, dhe ai do të të bëjë të shkëlqesh si dielli

Rrëzohu, dhe Ai do të të ngjisë në qiell

Bëhu asgjëja, dhe ai do të të shndërrojë në gjithçka”

“Ngri fjalët, jo zërin. Eshtë shiu që i rrit lulet, jo bubullima”

“Heshtja është gjuha e Zotit, gjithçka tjetër është përkthim i dobët”

“Injoroji ata që të bëjnë të ndihesh e trishtuar dhe e frikësuar, që të shpien pas, drejt sëmundjes dhe vdekjes”

“Në dritën tënde unë mësoj si të dashuroj. Në bukurinë tënde, si të bëj poezi. Ti vallëzon brenda kraharorit tim ku askush nuk të sheh, por ndonjëherë unë të shoh, dhe ajo pamje bëhet art”

“Atje ku ka rrënoja, ka shpresë për të gjetur një thesar”

“Çdo gjë në Univers është brenda teje. Kërko gjithçka nga vetja”

“Dua të këndoj si zogjtë e vjetër, pa e vrarë mendjen se kush dëgjon apo çfarë mendojnë”

“Fjalët janë pretekst. Eshtë lidhja e brendshme që e lidh një person me një tjetër, jo fjalët”

“Lamtumirat janë vetëm ata që dashurojnë me sy. Sepse ata që dashurojnë me zemër dhe shpirt, nuk ekziston një gjë e tillë si ndarja”

“Hiq dorë nga meraku, mendo për atë që shpiku mendimin!”

“Po ti? Kur do ta fillosh atë udhëtimin e gjatë brenda vetes tënde?” /KultPlus.com

“Rritni fjalët, jo zërin, është shiu ai që i rritë lulet, jo vetëtima”

Me siguri se deri tani keni dëgjuar për poetin e njohur persian Rumin.

Mençuria e tij asnjëherë nuk kishte kufizuar nga barrierat nacionale apo kulturore.

Një këndvështrim i tillë si i Rumit është shumë i rëndësishëm për ne në këto kohëra të urrejtjes dhe luftërave.

Më poshtë, ju mund t’i gjeni të listuara disa prej thënieve më inspiruese të këtij poeti të mahnitshëm.

– “Detyra juaj nuk duhet të jetë të kërkoni dashurinë, por t’i kërkoni të gjitha barrierat që i keni ndërtuar brenda vetes kundër dashurisë”

– “Çfarë jeni duke kërkuar, është duke ju kërkuar juve”

– “Mos u pikëlloni. Çdo gjë që humbni vjen në një formë tjetër”

– “Dje kam qenë i zgjuar, kam dashur ta ndryshoj botën. Sot jam i mençur, andaj jam duke e ndryshuar vetveten”

– “Ju keni lindur me krah, përse preferoni të zvarriteni tërë jetën?”

– “Rritni fjalët, jo zërin. Është shiu ai që i rritë lulet, jo vetëtima”

– “Fjalët janë pretekst. Është lidhja e brendshme ajo që e tërheq një person te tjetri, jo fjalët”

 – “Lamtumirat janë vetëm për ata që dashurojnë me sy. Për ata që dashurojnë me zemër e shpirt nuk ka ndonjë gjë të tillë si ndarja”

– “Plaga është vendi nga ku drita futet në ju”

– “Kudo që jeni, dhe çfarëdo që bëni, qëndroni të dashuruar”

– “Duhet ta thyeni zemrën derisa të hapet”

– “Dua të këndoj siç këndojnë zogjtë, duke mos u brengosur kush më dëgjon ose çfarë mendojnë tjerët”

– “Dashuria është ura mes juve dhe çdo gjëje tjetër”

-“Përse vazhdoni të qëndroni në burg kur dera është krejtësisht e hapur?”

– “Mbyllni sytë, bini në dashuri, rrini aty”

– “E vetmja bukuri që zgjatë është bukuria e zemrës”. / KultPlus.com

Ai që ka një mik të mirë, nuk ka nevojë për një pasqyrë

KultPlus ju sjellë disa mesazhe frymëzuese nga autor të ndryshëm

1. Kuptimi i vërtetë i gjërave gjendet duke thënë të njëjtat gjëra me fjalë të tjera. – CharleChaplin

2. Fjala është si bleta që ka edhe mjaltin, edhe thumbin. – Ismail Kadare

3. Është e pabesueshme se çfarë mund të bëjë vetëm një rreze dielli, për shpirtin tënd. – Fjodor Dostojevski

4. Ai që ka një mik të mirë, nuk ka nevojë për një pasqyrë. – Rumi

5. Është një produkt i imagjinatës tonë, duke na frikësuar për gjëra që nuk janë të pranishme dhe që nuk ekzistojnë. Mos më keqkuptoni rreziku është i vërtetë, por frika është një zgjedhje.- Will Smith  

6. Nëse vërtet doni ta zgjeroni jetën tuaj dhe ta motivoni veten për sukses, bëhuni një mendimtar optimist. – Steve Chandler.

7. Njerëzit thonë gënjeshtra, vetëm atëherë kur ka diçka që tremben se mund ta humbasin. – Orhan Pamuk

8. Vetëm ata që janë të përgatitur për të shkuar shumë larg, mund ta kuptojnë më mirë se sa larg mund të shkojnë.- Ernest Heminguej

9. Ditën që pushteti i dashurisë do të mbizotërojë ndaj dashurisë për pushtet, atëherë bota do të njohë vërtet paqe. – Mahatma Gandi

10. Doja ta thoja me zë të lartë atë që ndieja, por qëndrova i heshtur nga frika se nuk do të më kuptonin.- Charles Bukowski / Kulplus.com

“Plaga është vendi ku drita hyn brenda teje”

“Detyra jote nuk është të kërkosh dashurinë, por thjesht të kërkosh dhe gjesh gjithë pengesat brenda teje, që i ke ndërtuar për ta penguar atë”.

“Plaga është vendi ku Drita hyn brenda teje”.

“Mjaft veprove sikur je kaq i vogël. Ti je Universi në lëvizje prej ekstaze”.

“Ajo që ti kërkon është duke të kërkuar ty”.

“Mos vajto. Çdo gjë që ti humbet, të vjen përsëri në një tjetër formë”.

“Ti ke lindur me krahë, përse preferon të zvarritesh gjatë jetës tënde?”

“Dje isha i zgjuar, kështu që doja të ndryshoja botën. Sot jam i mençur, kështu që po ndryshoj veten time”.

“Harroje sigurinë

Jeto aty ku dëshiron të jetosh

Harroje reputacionin

Bëhu i njohur”.

“Kur i bën gjërat nga shpirti, ndien një lumë që lëviz brenda teje, gëzimin”.

“Mos u kënaq me histori, se si gjërat kanë ndodhur me të tjerët. Shpalos mitin tënd”.

“Kur jam me ty, ne rrijmë zgjuar gjithë natën.

Kur nuk je këtu, num mundem të fle.

Lavdi Zotit për këto dy pagjumësi!

Dhe dallimin mes tyre”.

“Trokit, dhe Ai do të të hapë derën

Zhduku, dhe ai do të të bëjë të shkëlqesh si Dielli

Rrëzohu, dhe Ai do të të ngrejë në qiell

Bëhu një hiç, dhe ai do të të shndërrojë në gjithçka”.

“Heshtja është gjuha e Zotit.

Gjithçka tjetër është përkthim i keq”.

“Ngri fjalët e tua, jo zërin tënd. Eshtë shiu që i rrit lulet, jo bubullimat”.

“Injoroji ata që të bëjnë të ndiesh frikë dhe trishtim, që të degradojnë e të shpien drejt sëmundjes e vdekjes”.

“Atje ku ka rrënoja, ka edhe shpresë për një thesar”.

“Gjithçka në Univers është brenda teje. Kërkoje gjithçka nga vetja”.

“Dua të këndoj si këndojnë zogjtë, pa e vrarë mendjen se kush dëgjon, apo çfarë mendojnë”. / Përgatiti në shqip: bota.al