Një pikturë gjigante në shpatet e maleve të Zvicrës

Bëhet e ditur se në shpatet  e malit në një fshat të Zvicrës, artisti Saype ka realizuar këto piktura  gjigante.

Pikturat, të cilat janë realizuar në shpatet e Malevemund, do të zgjasin disa ditë, në varësi të kushteve të motit, transmeton albinfo.ch.

“Këta janë dy fëmijë, të cilët secili po vizatojnë atë që shohin nga këndvështrimi i tyre. Interesante është se fëmijët janë në lartësi të ndryshme, kështu që ata po vizatojnë gjëra të ndryshme. Megjithëse janë në lartësi të ndryshme, dy botët që po vizatojnë plotësojnë njëra-tjetrën”.

Artisti shpjegon se pikturat e tij, të cilat shtrihen në rreth 3,000 metra katrorë, mund të shihen nga maja e malit dhe kullotat aty pranë simbolizojnë nevojën për të refuzuar uniformitetin dhe për të përqafuar perspektiva të ndryshme. Saype është i njohur për realizimin e pikturave gjigante në disa vende të botës, përfshirë Berlinin, Parisin, Stambollin dhe Cape Town. / KultPlus.com

A land art painting representing a child drawing by Swiss-French artist SAYPE is pictured at the Chamossiare in Villars-sur-Ollon, Switzerland, July 13, 2023. REUTERS/Denis Balibouse NO RESALES. NO ARCHIVES

Kur arti zë vend edhe në male (FOTO)

Një artist francez i quajtur Saype, ka realizuar një vepër arti prej 1500 metrash katrorë, në majën Moleson në Alpet e Zvicrës, transmeton KultPlus.

Saype 32 vjeç, duke përdorur bojra të prodhuara nga pigmente natyrale si qymyri, ka vizatuar në lëndinë një djalë të vogël që formon retë përmes mjetit që krijon flluska sapuni.

I njohur për punimet masive mbi bari që shihet më së miri nga lartësia, Saype gjithashtu ka zbukuruar vende të tjera duke filluar nga një lagje e varfër në Afrikën e Jugut deri në lëndinën para selisë evropiane të Kombeve të Bashkuara në Gjenevë. / KultPlus.com