Nesër nё kryeqytet, performancё kundër ngacmimeve seksuale

Njё performancё revolte kundër ngacmimeve seksuale nё rrugë, shpaloset nesër nё sheshin Nёnё Tereza (pёrmabllё Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve), shkruan KultPlus.

Nёn organizimin e Qendrёs pёr Art dhe Komunitet-Artpolis nё bashkëpunim me Kvinna til Kvinna, kjo performancё artistike qё adreson ngacmimet seksuale, vjen përmes aktoreve: Daniela Markaj, Qendresa Kajtazi, Halime Bici, Diana Markaj, Genta Ramadani, Margarita Ukaj dhe Kosovare Thaqi.

Kësaj perfomance artistike do ti bashkëngjitet një mysafire speciale, aktiviste për të drejtat e grave dhe atlete e njohur nga Suedia, e cila njëherësh e lufton dukurinë e ngacmimit seksual në vendin e saj, znj. Linnéa Claeson. Dhe, krejt në fund, znj. Claeson do të ndajë eksperiencat e saj duke krijuar një atmosferë interaktive me publikun.

“A jeni lodhë t’u qenë çdo ditë pre e ngacmimeve seksuale në rrugë?! A ka fillu gjithë ky proces intrigues me ju kalu në përditshmëri?! Rutinë që t’i mbyllë sytë, veshët dhe gojën?! A jeni gati me ua përplasë realitetin në fytyrë agresorëve të rrugës?!”, thuhet nё paralajmërimin e Artpolis.
Kjo performancё vjen tё premtёn mё 6 tetor me fillim nga ora 12:00, tek sheshi Nëna Terezë (përballë Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve) në Prishtinë./ KultPlus.com