Reagon Giacobbe: Homofobia nuk ka vend në shoqëritë demokratike

I ngarkuari me punë në ambasadën e SHBA-së në Kosovë, Nicholas Giacobbe, ka reaguar për raportimet në media lidhur me martesën e vëllait të një deputeteje.

Giacobbe ka shkruar se homofobia dhe format tjera të diskriminimit me urrejtje s’kanë vend në shoqëritë demokratike.

“Homofobia dhe format tjera të diskriminimit urrejtës s’kanë vend në shoqëritë moderne, të shumëllojshme e demokratike. Ne të gjithë ndajmë përgjegjësi të barabarta për të siguruar që çdo e drejtë themelore njerëzore e secilit person janë të mbrojtura dhe të respektuara”, ka shkruar ai. / KultPlus.com