Reagon Giacobbe: Homofobia nuk ka vend në shoqëritë demokratike

I ngarkuari me punë në ambasadën e SHBA-së në Kosovë, Nicholas Giacobbe, ka reaguar për raportimet në media lidhur me martesën e vëllait të një deputeteje.

Giacobbe ka shkruar se homofobia dhe format tjera të diskriminimit me urrejtje s’kanë vend në shoqëritë demokratike.

“Homofobia dhe format tjera të diskriminimit urrejtës s’kanë vend në shoqëritë moderne, të shumëllojshme e demokratike. Ne të gjithë ndajmë përgjegjësi të barabarta për të siguruar që çdo e drejtë themelore njerëzore e secilit person janë të mbrojtura dhe të respektuara”, ka shkruar ai. / KultPlus.com

Zvicra ndëshkon ligjërisht homofobinë dhe transfobinë

Sipas një ligji të ri, Zvicra u bashkohet shteteve të tjera, si India, Trindidad dhe Tobago, në të cilat homofobia dhe transfobia ndëshkohen si akt kriminal dhe dënimi mund të jetë deri në 3 vite burg.

Konsulli Mathias Reynard, i cili ishte udhëheqësi i kampanjës për ndryshim luftoi për ta ndryshuar këtë për rreth një dekadë. Reynard, tash është duke punuar për të legalizuar martesat mes gjinisë së njëjtë (ata mund të jetë në lidhje civile, por nuk i kanë të drejtat e njëjta lidhur me adoptimet, taksat e ngjashme si çiftet hetero). Pas fitores në fjalë, ai tha: “Homofobia nuk është opsion. Është krim… Fitorja përcjell një mesazh të fortë. Unë kam marrë reagime të shumta.” / KultPlus.com