UBT solli ekspozitën e parë ndërkombëtare të Arkitekturës në Muzeun e Kosovës (FOTO)

Gili Hoxhaj

Muzeu i Kosovës mbrëmë mirëpriti ekspozitën e parë ndërkombëtare të Fakultetit të Arkitekturës dhe Planifikimit Hapësinor në UBT, shkruan KultPlus.

Kjo ekspozitë e veçantë, shpalosi punime të studentëve të arkitekturës në UBT, në bashkëpunim me disa shkolla me të cilat zhvillojnë partneritet. Ekspozita si e tillë erdhi me qëllim që t’i pasqyroj qasjet që kanë shkollat e ndryshme në fushën e Arkitekturës dhe që të ofroj studentëve, stafit akademik dhe komuniteti të arkitektëve një ekspozitë atraktive dhe krahasuese.

Dekani i Fakultetit të Arkitekturës dhe Planifikimit Hapësinor në UBT, Lulzim Beqiri ishte ai që i uroj mirëseardhje mysafirëve të ekspozitës ndërsa theksoi se UBT përmes kësaj ekspozite synon ta pozicionoj Fakultetin e Arkitekturës, programin studimor dhe vet shtetin e Kosovës në një fazë të njohjes së vlerave dhe integrimit në shoqëritë e zhvilluara dhe me përvojë akademike.

“UBT tradicionalisht organizon ekspozitën e arkitekturës që nga themelimi i saj por që kjo është hera e parë që organizohet një ekspozitë ndërkombëtare e këtij formati në Kosovë , apo edhe më gjerë, që organizohet nga Fakulteti i Arkitekturës dhe Planifikimit Hapësinor në UBT, ekspozitë ndërkombëtare me punime të studentëve të arkitekturës me disa shkolla partnere”, u shpreh profesori dhe dekani Lulzim Beqiri, ndërsa shtoi se kjo ekspozitë synon promovimin e shkollave të ndryshme të Arkitekturës jashtë Kosovës dhe gjithashtu të jetë si një njohje e vlerave që gjeneron Kosova dhe sistemi i saj i edukimit.

Drejtori i Muzeut të Kosovës, Skender Boshtrakaj në fjalimin e tij iu drejtua të rinjve që ky vend u ofron shumë mundësi për të ushtruar profesionin e tyre dhe ka nevojë për mendje që shkojnë përtej shtëpisë, oborrit dhe lagjes, për mendje që edhe qytetin e sheh në një kontekst më të gjerë.

“Një vend që është i strukturuar, që ka histori qindra vjeçare, shumica prej jush do të ishit restauratorë të veprueshëm. Ky vend juve ju ofron shumë mundësi për ta ushtruar zanatin e juaj, ka nevojë për një mendje që shkon përtej shtëpisë, përtej oborrit, që shkon përtej një lagjeje që edhe qytetin e sheh në një kontekst më të gjerë dhe unë shpresoj fort që UBT është një çerdhe e dijes, e kompetencës, që juve ju ngrit që ky vend të ketë të mira dhe kompetenca nga zanati i juaj. Sa i përket ngjarjes ndërkombëtare, sot jetohet në rrjet, është fjalë kyçe, fjalë që duhet ta na përcjellë 24 orëshin, shpresoj fort që në një rrjet të fakultetit, të katedrave të juaja edhe ta shijoni këtë ekspozitë dhe të vazhdoni të funksioni në rrjet”, u shpreh në fjalën e tij Boshtrakaj.

Fakultetet pjesëmarrëse në këtë ekspozitë të organizuar nga Fakulteti i Arkitekturës dhe Planifikimit Hapësinor-UBT në Kosovë, ishin: Fakulteti i Arkitekturës ne Universitetin e Podgoricës-Mali i Zi, Fakulteti i Arkitekturës nga Universiteti Politeknik i Tiranës, Shqipëri, Universiteti Niğde Ömer Halisdemir – Turqi, Fakulteti i Arkitekturës ne Universitetin e Pecs- Hungari, Shkencat e Aplikuara Bern – Zvicër, Fakulteti i Arkitekturës ne Universitetin Teknologjik ne Wrocllav- Poloni, Fakulteti i Arkitekturës ne Universitetin Shtetëror te Tetovës- Maqedoni, Universiteti Teknik i Vjenës – Austri, Fakulteti i Arkitekturës dhe Mjedisit ndërtimor TU Delft – Holandë, Fakulteti i Arkitekturës at University of Zagreb – Zagreb -Kroaci dhe Anhalt University of Applied Science- BAUHAUS; Dessau- Gjermani./ KultPlus.com

UBT nesër sjellë ekspozitën ndërkombëtarë të Arkitekturës në Muzeun e Kosovës

Fakultetit i Arkitekturës dhe Planifikimit Hapësinor në UBT, nesër do të sjellë ekspozitën ndërkombëtare të Arkitekturës duke filluar në ora 19:00, shkruan KultPlus.

Kjo është hera e pare që organizohet një ekspozitë e këtij formati në Kosovë dhe rajon. Ekspozita ndërkombëtare nga Fakulteti i Arkitekturës dhe Planifikimit Hapësinor ne UBT do të shpalosë punime të studentëve të arkitekturës me disa shkolla partnere. Ekspozita ka për qëllim që t’i pasqyroj qasjet që kanë shkollat e ndryshme në fushën e Arkitekturës dhe që të ofroj studentëve, stafit akademik dhe komuniteti të arkitektëve një ekspozitë mjaft atraktive dhe krahasuese.

Ekspozita ka edhe karakter te promovimit të shkollave të ndryshme të Arkitekturës jashtë Kosovës dhe gjithashtu një njohje e vlerave që gjeneron Kosova dhe sistemi i saj i edukimit.

UBT përmes kësaj ekspozite synon ta pozicionoj Fakultetin e Arkitekturës, programin studimor dhe vet shtetin e Kosovës në një fazë të njohjes së vlerave dhe integrimit në shoqëritë e zhvilluara dhe me përvojë akademike.
Ekspozita do të hapet nesër nga ora 19:00 në Muzeun e Kosovës./ KultPlus.com

Fakulteti i Arkitekturës dhe Planifikimit Hapësinor organizon ekspozitë ndërkombëtare

Fakulteti i Arkitekturës dhe Planifikimit Hapësinor në UBT organizon ekspozitën ndërkombëtare të Arkitekturës, sjkruan KultPlus.

Kjo është hera e parë që organizohet një ekspozitë e këtij formati në Kosovë dhe rajon nga Fakulteti i Arkitekturës dhe Planifikimit Hapësinor në UBT, ekspozitë ndërkombëtare me punime të studentëve të arkitekturës me disa shkolla partnere.

Ekspozita ka për qëllim që t’i pasqyroj qasjet që kanë shkollat e ndryshme në fushën e Arkitekturës dhe që t’i ofroj studentit, stafit akademik dhe komunitetit të arkitektëve një ekspozitë mjaft atraktive dhe krahasuese.

Ekspozita ka edhe karakter të promovimit të shkollave të ndryshme të Arkitekturës jashtë Kosovës dhe gjithashtu një njohje të vlerave që gjeneron Kosova dhe sistemi i saj i edukimit.
UBT përmes kësaj ekspozite synon ta pozicionoj Fakultetin e Arkitekturës, programin studimor dhe vet shtetin e Kosovës në një fazë të njohjes së vlerave dhe integrimit në shoqëritë e zhvilluara dhe me përvojë akademike.

Ekspozita do të mbahet më datë 13 korrik në Muzeun e Kosovës duke filluar në ora 19:00. / KultPlus.com