“Instituti Shqiptar New York” sjell historinë e familjes arbëreshe në SHBA

1 Prill, 2021 - 3:26 pm

“Instituti Shqiptar New York” organizon më 2 prill 2021 takimin online “Historia e arbëreshëve me George Richard Manus”.

Një event bazuar në tregimet e dy vëllezërve arbëreshë mbi historinë, traditat, gjuhën dhe kulturën e komunitetit tyre.

Familja Minici nga Vaccarizzo Albanese, Kalabria, Itali.

George Richard Manus, 85 vjeç dhe vëllai i tij Ronald Manus, 87 vjeç (mbiemri origjinal i familjes ishte Minici) janë të afërmit e fundit që jetojnë në familje që kanë kujtime të gjuhës arbëreshe dhe historisë, këngës së vjetër ose thënie nga gjyshërit e tyre të cilët kanë lindur në Vaccarizzo Albanese, i njohur gjithashtu si Vakarici, në Kalabri. Ata emigruan në Amerikë, New Jork, zona e New Jersey, një periudhë kur pati një valë emigrimi, duke filluar nga mesi deri në fund të viteve 1800.

Programi Arbëresh nga “Instituti Shqiptar” promovon kulturën, muzikën, historinë, trashëgiminë dhe njeh brezat sot me një kuptim dhe vlerësim më të mirë të vlerave dhe traditave të nderuara me kohë të popullit Arbëreshë.

Arbëreshët kanë një traditë të trashëguar gojë pas goje të historisë tyre ndër breza. Tregimi në këtë takim virtual ushqen lidhje me njerëzit në jetën reale. Tregimi i historive është universal dhe është po aq i lashtë sa njerëzimi.

Instituti Shqiptar është thellësisht i përkushtuar në gjetjen e mënyrave të reja për t’u lidhur dhe angazhuar me komunitetin tonë dhe rrjetin e bashkëpunëtorëve nga e gjithë bota, si brenda ashtu edhe jashtë linje.

Takimi do të mbahet në orën 5:30 PM (New York). Regjistrohu / Diaspora shqiptare / KultPlus.com

Të ngjajshme