Në qendrën kulturore “Margarita Xhepa” një kurs mbi folklorin shqiptar

25 Tetor, 2020 - 9:24 pm

Jo vetëm mësimi i gjuhës shqipe, por edhe mësimi i mbi artin dhe kulturën shqiptare ngjallin mjaft kureshtje tek brezin e ri shqiptar që po rritet në Itali.

Këtë fundjavë qendra kulturore “Margarita Xhepa” në Asti, Itali, ka zhvilluar leksionin e parë të kursit folklorik shqiptar.

Kristian Zefi ka bërë të ditur lajmin ku tregon se fëmijët treguan mjaft interes. “Fëmijët mësuan të punojnë intstrumentin tonë frymor, bylbylin dhe ndoqën hapat e parë të punimit të Lahutës ose Lavdës, në djalektin Malsor. Një obligim dhe kënaqësi shumë e madhe me ju trashëgu artin dhe kulturen tonë brezave të rinj, dhe një kënaqësi akoma më e madhe për mua kur rinia të dëgjon me interes dhe vemendje të shtuar”, shkruan Kristian Zefi.

Kristian Zefi jeton në Asti, në rajonin e Piemontes, në Itali, u jep mësim fëmijëve më të vegjël shqiptarë, që si ai kanë lindur në emigracion dhe prej thuajse katër vitesh punon në mënyrë artizanale instrumente muzikore tradicionale të Shqipërisë dhe luan e këndon me lahutë, çifteli, sharki e fyell./ diaspora shqiptare/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme