”Një ditë në shqip” në Sofje

31 Tetor, 2019 - 1:27 pm

Në kuadër të nismës së Ministrisë së Kulturës, Tetori i Librit, Ambasada shqiptare në Sofje organizoi eventin “Një ditë në shqip”.

Eventi u fokusua në promovimin e librit dhe të lexuarit në shqip duke nxjerrë në pah vlerat dhe traditën e letrave shqipe, transmeton KultPlus.

Me poezitë e shkrimtarit Thoma Kaçorri, Ambasadorja Hoxha evidentoi artin e bukur të të lexuarit në shqip.

Leximi në shqip mblodhi edhe studentët e huaj, që studiojnë gjuhën shqipe, të cilët sollën në vëmendje veprat e shkrimtarëve të mëdhenj shqiptar si: Ismail Kadare, Naim Frashëri, Martin Camaj, Faik Konica dhe Kasem Trebeshina. Kjo ditë tregoi gjuha shqipe do të jetë gjithmonë pjesë e jona kudo që të ndodhemi dhe kudo që të shkojmë. /atsh/ KultPlus.com

Të ngjajshme