Shkencëtarja shqiptare që merret me studimin e inteligjencës artificiale

1 Qershor, 2019 - 10:00 pm

Shqiptarët tashmë e kanë dëshmuar veten nëpër fusha të ndryshme brenda dhe jashtë vendit.

Një prej tyre është edhe Dr. Loina Prifti, e cila është hulumtuese në Katedrën e Informacioneve në Universitetin Teknik të Mynihut (TUM) në Gjermani, përcjell albinfo.ch.

Në kuadër të punës së saj, ajo merret edhe me studimin e inteligjencës artificiale.

Ajo është bashkautore e disa artikujve shkencorë, të cilët mund t’i lexoni duke klikuar https://dblp.org/pers/hd/p/Prifti:Loina

Të fundit

Të ngjajshme