“Shota” me mesazh të veçantë: Shën Valentin=365 ditë

Platforma feministe “Shota” ka mbuluar muret e rrugëve me thënie vetëdijësusese, të cilat bëjnë thirrje për dashuri gjatë gjithë vitit dhe kundërshtojnë dhunën e ushtruar mes çifteve, shkruan KultPlus.

“A ëmbëlsohet dhuna me çokollada?”, “Shën Valentin=365 ditë”, “Kush i lan enët e darkës së Shën Valentinit?” janë parullat që nëpërmjet tyre tentohet të përçohet mesazhi te audienca.

“Trëndafilat dhe çokollatat e 14 Shkurtit nuk e zbusin dhe as nuk e ëmbëlsojnë dot dhunën sistematike, 364 ditëve të tjera të vitit.Nuk mjafton vetëm një ditë kalendarike për të sjellë në vëmendje dashurinë ndaj partnere/ëve”, thuhet në postimin e platformës “Shota” në rrjete sociale.

Sipas tyre, barra kryesore e shtëpisë iu bie grave, duke qenë ato kujdestare të fëmijëve dhe punëve të tjera. / KultPlus.com

Një gotë verë e muzikë për dashni më 14 Shkurt në KultPlus Caffe Gallery

KultPlus Caffe Gallery po hap dyert për të dhuruar dashuri e për ta bërë më të ngrohtë ditën e 14 Shkurtit.

Ditën e dashnisë do ta festojmë bashkë me këngët më të mira që i këndojnë kësaj ndjenje dhe me nga një gotë verë.

Nën zërin dhe tingujt fantastik të muzikës së Endrit Rexhepit, pas gotës së parë të verës, gotën e dytë e ke gratis nga KultPlus Caffe Gallery.

Bashkoju karavanit të festës së dashurisë më 14 shkurt, duke filluar nga ora 14:00 e deri më 21:30. / KultPlus.com

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

   

Komeditë romantike gati kanë vdekur, por sa mirë që njëherë e një kohë (jo shumë larg nga sot), në vitet `90 patën lulëzimin. 

Meqë jemi në prag Shën Valentini e meqë kjo ditë nuk duhet festuar vetëm në 14 shkurt, fillo dhe shiko çdo ditë nga një film romantik.

Disa janë më aktualë, të tjerë të vjetër klasik, por të gjithë janë të ndërtuar mbi histori dashurie romantike. 

Lista është krijuar nga vetë lexuesit e Vanity Fair dhe nga tani e ke në dorë edhe ti.

My Big Fat Greek Wedding (2002). / Tiranapost.al / KultPlus.com

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

Something’s Gotta Give (2003)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

Kissing Jessica Stein (2002)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

How to Lose a Guy in 10 Days (2003)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

Some Kind of Wonderful (1987)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

Annie Hall (1977)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

Much Ado About Nothing (1993)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

Amélie (2001)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

The Apartment (1960)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

Four Weddings and a Funeral (1994)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

Moonstruck (1987)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

The 40-Year-Old Virgin (2005)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

Down with Love (2003)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

His Girl Friday (1940)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

My Best Friend’s Wedding (1997)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

Sleepless in Seattle (1993)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

Broadcast News (1987)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

It Happened One Night (1934)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

Notting Hill (1999)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

Groundhog Day (1993)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

10 Things I Hate About You (1999)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

Bridget Jones’s Diary (2001)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

Clueless (1995)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

You’ve Got Mail (1998)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe

When Harry Met Sally (1989)

25 filma për ta festuar Shën Valentinin para kohe