7 marsi i fundit i një mësueseje, 40 vjet mes nxënësve, ‘sekreti’ i jetëgjatësisë në shkollë (VIDEO)

Kujtimet që mësuese Julika Simo ruan nga 40 vite mësimdhënie janë të panumërta.

Edhe pse vetëm pak muaj larg daljes në pension, në këtë 7 mars pasioni i mësueses së artit pamor është aq i freskët sa në ditën e saj të parë të mësimdhënies.

 “Me mbarimin e shkollës fillova të jap mësim dhe prej viteve të para të mësimdhënies e deri më sot nuk jam ndalur për asnjë çast së dhëni me shumë përkushtim për nxënësit. Kam 40 vite që kam dhënë mësim dhe në hapat e parë me shumë dashamirësi dhe për çudi nuk më ka ikur kurrë ai pasioni për nxënësit. Është viti i fundit që po jap mësim dhe të them të drejtën më vjen shumë keq se ra kjo periudhë e vështirë”, u shpreh mësuesja e vizatimit në shkollën 9-vjeçare ‘Emin Duraku’,

Përkushtimi, durimi dhe dashamirësia ndaj nxënësve për të janë çelësi i jetëgjatësisë në arsim.

“Asnjëherë nuk duhet thënë fëmijës që: “Sa keq e bëre këtë. Jo, jo fshije, grise”, u shpreh ajo më tej.

I them: ‘Shumë bukur e ke bërë, po nëse do e korrigjosh edhe pak këtë, ajo do dalë një figurë tjetër”,

Pas 40 vitesh punë në shkollën 9- vjeçare Emin Duraku në Tiranë, sot mësuese Juli ndjehet krenare për ish-nxënësit e saj, të cilëve u mësoi hapat e para të vizatimit.

 “Kam në memorien time emrat që tashmë janë bërë vërtete shumë të zotë, nëse do përmendja Gëzim Meta që është një super piktor i punimit të portretit, David Meçani, i uroj suksese se ka bërë dhe një studio të vogël dhe punon peizazhet”, tha ajo më tej.

Edhe në këtë 7 mars të fundit në mësimdhënie, nuk kishin si të mungonin lulet dhe dedikimet.

 “Nxënësit përsëri nuk harruan, dhe buqetat me lule, edhe disa punime, me atë çiltërsinë e tyre duke i dhënë prioritet shkrimit dhe ilustrimit”, u shpreh zonja Simo./euronews/ KultPlus.com

Drejtoria e Arsimit në Prishtinë ua ndalon mësuesve të pranojnë dhurata për 7 dhe 8 mars

Drejtoria e Arsimit në Komunën e Prishtinës u është drejtuar mësimdhënësve dhe udhëheqësve të shkollave me një letër ku thuhet se mësuesve u ndalohet të pranojnë dhurata për 7 dhe 8 mars.

Komuna thotë se 7 marsi duhet të kuptohet si ditë reflektimi për mangësitë e evidentuara.

“Dita e Mësuesit duhet të kuptohet si ditë reflektimi për mangësitë e evidentuara në procesin edukativo-arsimor, por edhe si moment vlerësimi për rezultatet e arritura”, thuhet në shkresën e Komunës së Prishtinës.

Në shkresë gjithashtu thuhet se në të kaluarën mësuesit janë pajisur me dhurata të ndryshme nga nxënësit duke e ngarkuar buxhetin modest të prindërve të fëmijëve për 7 dhe 8 mars. Ndërsa sot, pranimi i dhuratave nga fëmijët është jo etike dhe e ndaluar.

“Në të kaluarën, këto dy data të rëndësishme, më shumë janë perceptuar si ditë kur mësimdhënëset e të gjitha niveleve të arsimit parauniversitar, sidomos edukatorët dhe mësueset e nivelit 0 dhe 1, janë pajisur me dhurata të ndryshme nga nxënësit, duke ngarkuar buxhetin edhe ashtu shumë modest të prindërve të fëmijëve tanë”.

“Drejtoria e Arsimit e Komunës së Prishtinës fton të gjithë prindërit që mos të investojnë në dhurata të ndryshme, përveç luleve dhe paralajmëron drejtorët e shkollave se dukuria e marrjes së dhuratave nga fëmijët është jo etike dhe e ndaluar”, thuhet në shkresën e Komunës.

Drejtoria e Arsimit e Komunës së Prishtinës premtoi se do të angazhohet me të gjitha potencialet për krijimin e vlerës shtesë në arsim.

“Drejtoria e Arsimit e Komunës së Prishtinës, uron të gjithë mësimdhënësit e të gjitha niveleve të arsimit parauniversitar për këto dy data të shënuara dhe premton se do të angazhohet me të gjitha potencialet për krijimin e vlerës shtesë në arsim”, përfundon shkresa. / KultPlus.com