Kosovarët nuk e kërkojnë për bashkëpunim, kompozitori Besim Baftiu për herë të dytë në Sanremo

Gjigant festival, dhe selektimi i këngëve që të jenë pjesë e konkurrencës zyrtare vlerësohet të jetë vetë çmimi i shumë kompozitorëve dhe këngëtarëve, shkruan KultPlus.

Dhe këtë ndjesi është duke e përjetuar kompozitori nga Gjilani Besim Baftiu, i cili për herë të dytë po merr pjesë me tingujt e tij në këtë skenë prestigjioze.

Për herë të parë ka mare pjesë në vitin 2018, me këngëtarin Roberto Saita dhe po në këtë vit do të prezantohet me të njëjtin këngëtar.

“Është super ndjenjë”, ka thënë Besim Baftiu për KultPlus, i cili pranimin e këngës së tij në këtë festival e vlerëson si një vulë profesionale për punën e tij.

Baftiu ka thënë se kënga që do të prezantohet këtë vit është e stilit italian, dhe është pop baladë.

“Është nder të jesh pjesë e këtij festivali, duke e pas parasysh peshën e Sanremos”, ka thënë Baftiu, i cili tregon për KultPlus se deri më tash nuk ka pas asnjë bashkëpunim me këngëtarët shqiptarë.

“Me tregu të vërtetën, asnjë këngëtar shqiptar nuk më ka ftuar që të bashkëpunoj, arsyeja e dytë është se këndej është bastarduar vlera e festivaleve, më shumë është showbiz sesa art”, ka thënë për fund Besim Baftiu./ KultPlus.com

Ka filluar votimi për këngën e Besim Baftiut në Sanremo, shqiptarët e Italisë mund të votojnë për këtë këngë

Ka filluar votimi për këngën e Besim Baftiut në Sanremo, shqiptarët e Italisë mund të votojnë për këtë këngë

Në fotografi janë të dhënat se si mund të votojnë të gjithë shqiptarët që jetojnë në Itali.

Kompozitori gjilanas ka arrit të sfidojë 2500 aplikantë që kanë synuar të jenë pjesë e Sanremos, përkatësisht në kategorinë Giovani, dhe pikërisht kënga e tij ka arritë të futet në pesëshen e kësaj gare, shkruan KultPlus.

Besim Baftiu ka treguar për KultPlus se fillimisht këtë garë e kanë synuar 2500 aplikantë, për tu selektuar më pas në pesë kompozime, në mesin e të cilave është edhe kënga e Besim Baftiut, e cila këndohet nga këngëtari Roberto Saita, një artist zvicerano-italian me këngën “Niërad”.

“Kategoria Giovani në kuadër të Sanremos është kategori që i dedikohet artistëve të rinj, për ata që nuk kanë marë pjesë në këtë festival dhe i nënshtrohen kësaj gare”, ka thënë Baftiu, i cili ka shpjeguar se është producent, kompozitor, orkestrues dhe mix e mastering i këngës.

Vetëm edhe pak moment na ndajnë nga performance e Roberto Saita, i cili nëse kalon këtë sfidë, do të jetë më pas në garën e madhe të Sanremos, bashkë me yjet e mëdhenjë të Italisë.

Kjo është gara më e madhe e kompozitorit gjilanas Besim Baftiu, i cili me muzikë është marë prej fëmijërisë. /KultPlus.com

Besim Baftiu në emocione të forta, kënga e tij sonte sfidohet për Sanremo

Kompozitori gjilanas ka arrit të sfidojë 2500 aplikantë që kanë synuar të jenë pjesë e Sanremos, përkatësisht në kategorinë Giovani, dhe pikërisht kënga e tij ka arritë të futet në pesëshen e kësaj gare, shkruan KultPlus.

Besim Baftiu ka treguar për KultPlus se fillimisht këtë garë e kanë synuar 2500 aplikantë, për tu selektuar më pas në pesë kompozime, në mesin e të cilave është edhe kënga e Besim Baftiut, e cila këndohet nga këngëtari Roberto Saita, një artist zvicerano-italian me këngën “Niërad”.

“Kategoria Giovani në kuadër të Sanremos është kategori që i dedikohet artistëve të rinj, për ata që nuk kanë marë pjesë në këtë festival dhe i nënshtrohen kësaj gare”, ka thënë Baftiu, i cili ka shpjeguar se është producent, kompozitor, orkestrues dhe mix e mastering i këngës.

Vetëm edhe pak moment na ndajnë nga performance e Roberto Saita, i cili nëse kalon këtë sfidë, do të jetë më pas në garën e madhe të Sanremos, bashkë me yjet e mëdhenjë të Italisë.

Kjo është gara më e madhe e kompozitorit gjilanas Besim Baftiu, i cili me muzikë është marë prej fëmijërisë. /KultPlus.com

Kompozitori kosovar Besim Baftiu drejt Sanremos

Kompozitori gjilanas ka arrit të sfidojë 2500 aplikantë që kanë synuar të jenë pjesë e Sanremos, përkatësisht në kategorinë Giovani, dhe pikërisht kënga e tij ka arritë të futet në pesëshen e kësaj gare, shkruan KultPlus.

Besim Baftiu ka treguar për KultPlus se fillimisht këtë garë e kanë synuar 2500 aplikantë, për tu selektuar më pas në pesë kompozime, në mesin e të cilave është edhe kënga e Besim Baftiut, e cila këndohet nga këngëtari Roberto Saita, një artist zvicerano-italian me këngën “Niwrad”.

“Kategoria Giovani në kuadër të Sanremos është kategori që i dedikohet artistëve të rinj, për ata që nuk kanë marë pjesë në këtë festival dhe i nënshtrohen kësaj gare”, ka thënë Baftiu, i cili ka shpjeguar se është producent, kompozitor, orkestrues dhe mix e mastering i këngës.

Baftiu ka thënë se gara e fundit është prej 20 deri më 21 dhjetor. Arritja e një suksesi të tillë deri në këtë fazë, është me shumë rëndësi për kompozitorin gjilanas, i cili që nga mosha e vogël i është dedikuar muzikës. /KultPlus.com