Policia kthen qytetarët që mësynë xhamitë për falje të Kurban Bajramit

Me vendim të Qeverisë së Kosovës dhe Bashkësisë Islame të Kosovës, sot nuk është falur Kurban Bajrami.

Vendimi është marrë si masë për mospërhapjen e mëtutjeshme të pandemisë COVID-19.

Por disa qytetarë mësynë xhamitë të premten në mëngjes, ku u pritën nga Policia dhe u kthyen pas. / KultPlus.com

Shaljanët vazhdojnë traditën e faljes së Bajramit me plis

Ashtu edhe sikurse festave të tjera Islame, myslimanët në Shalë të Bajgores kanë falur namazin e Kurban Bajramit me plisa në kokë.

Aty pothuajse të gjithë pjesëmarrësit në këtë ceremoni, kanë vënë nga një plis në kokë. Kjo si shenjë dhe mesazh për të ruajtur traditën kombëtare.

Falja e namazit të Bajramit në xhamin e këtij fshati është bërë tashmë traditë të falët në këtë mënyrë.

Kurban Bajrami është njëra nga dy festat më të mëdha islame. Për nder të kësaj feste theren kurbane, ndërsa besimtarët e kryejnë njërin nga pesë kushtet e fesë islame, shkuarjen në Haxh./Gazetaexpress.com