“Eja m’ledhato, zemrën ti ma shëro” (VIDEO)

Zëri unik i Haki Misinit dhe tekstet lirike kanë bërë që grupi i muzikës Rok “MAK”, të vazhdon të dëgjohet edhe sot e kësaj dite, shkruan KultPlus.

Pavarësisht që ky grup funksionoi deri në vitin 1978 në përbërje prejHaki Misinit, Mehmet Tupellës, Rexhep Ismajli-Bullit, Halil Bajraktarit, Sedat Isufit dhe Xhevdet Gashit, “MAK” vazhdon të depërtoj në zemrat e dëgjuesve me artin e mirëfilltë.

Një ndër këngët e këtij grupi është edhe “Idila Verore”, vlera e së cilës dëshmohet edhe nga fakti që paslufte janë sjellur versione të reja të këngës duke u përzier zhanret muzikore.

KultPlus ua sjell tekstin dhe tingujt e bukur të këngës “Idila Verore”:

Këngën do t’a shkruaj,

dashuri,

Ec n’këtë zemrës time t’i ke hy,

Mos më harro t’lutem,

përsëri,

S’mund t’jetoj pa ty.

Sytë e tu, gjithnji,

Më japin dritë

Balli yt, për mu

Çdo herë shëndrritë,

T’njofta sikur zjarrë

Që djelli mbanë

Buzët tua janë

T’lutëm më kupto,

Eja m’ledhato,

Zemrën ti ma shëro,

S’ka forcë që na ndanë,

Gjersa jemi bashkë,

Fort, të dashuroj. / KultPlus.com

‘Moj e mira te pojata, hije të paskan flokët e gjata’ (VIDEO)

Rok grupi kosovar MAK u formua në vitin 1973 dhe si grup ka funksionuar deri në vitin 1978.

Gjashtë anëtarët e këtij grupi ishin Haki Misini, Mehmet Tupella, Rexhep Ismajli-Bulli, Halil Bajraktari, Sedat Isufi dhe Xhevdet Gashi. Grupi “MAK”, konsiderohet pionier i rok muzikës kosovare dhe ka merita të mëdha për popullarizimin e rok muzikës në vend.
Haki Misini, është i vrarë nga forcat serbe gjatë luftës në Kosovë dhe Mehmet Tupella konsiderohet ende i zhdukur.

KultPlus, sot po e sjellë këngën “Moj e mira te pojata”, një ndër këngët më të famshme të këtij grupi që kanë lënë gjurmë të thella në muzikën shqiptare.

Moj e mira te pojata

Moj e mira o, te pojata, hije te paskan flokt e gjata
Hije t’paskan o, flokt e gjata, shkurtoj pak e tu preft nafaka
Syri yt vasho si filxhani, vetllat t’holla eh sikur gajtani
Shtati yt vasho si selvie, goja jote o si kutie
(Uh dala t’plastë)

Shumë o djal jam bo merakë zëmra don me m’plasë në bark
Smut jam kanë o qe sa javë nuk je ardhë me m’pa
Te kishe ardhë o dej te arra ish qu dada t’kish dal para
Po s’je ardhë o me m’pa mu prandaj mo s’të du

A s’ma falë vash syrin e zi e, ta run baca si synin e tij e
A s’ma falë vash gojën ni herë e, ta shijoj vetëm ty arblere

Uh djal i dadës
Djalë kam ra në krahror tan, shejë në faqe mos me m’lanë,
Shejë në faqe mos me m’lanë, nana më qorton
Dalim në bashqe me shetit, trëndofilet me i ujit
Du me m’than vetëm një fjalë, se të dua djalë… / KultPlus.com

”Mos më harro t’lutem përsëri, s’mund t’jetoj pa ty”

Haki Misini vazhdon të mbetet figura kryesore që solli një frymë të re në historinë e muzikës rok në Kosovë, shkruan KultPlus.

Haki Misini është vrarë nga forcat serbe gjatë vitit 1999, tri orë para se të nënshkruhej marrëveshja për ardhjen e forcave të NATO-së në Kosovë, duke e lënë një zbrazëti të madhe në familjen e tij dhe në artin kosovar.

Këngët e tij më të njohura janë: ‘Fuqia e dashurisë’, ‘Në syrin tënd pashë një lot’, ‘Dashuri e humbur’, ‘Moj e mira te pojata’ etj. Këngë këto që dëgjohen edhe sot e kësaj dite që kanë kaluar më shumë se 20 vite prej publikimit të tyre,

KultPlus ju sjell njërën ndër këngët më të pëlqyera të Haki Misinit. ”Idila Verore”, këngë kjo që i këndon dashurisë me emocion e nostalgji.

Bashkangjitur gjeni videon dhe tekstin e këngës.

Këngen do t’a shkruaj,
dashuri,
Ec n’këtë zemrës time t’i ke hy,
Mos më harro t’lutem,
perseri,
S’mund t’jetoj pa ty.

Sytë e tu, gjithnji,
Me japin dritë
Balli yt, për mu
Çdo herë shëndrritë,
T’njofta sikur zjarrë
Që djelli mbanë
Buzët tua janë

T’lutëm më kupto,
Eja m’ledhato,
Zemrën ti ma shëro,
S’ka forcë që na ndanë,
Gjersa jemi bashkë,
Fort, të dashuroj. / KultPlus.com

“Moj e mira te pojata” (VIDEO)

Rok grupi kosovar MAK u formua në vitin 1973 dhe si grup ka funksionuar deri në vitin 1978.

Gjashtë anëtarët e këtij grupi ishin Haki Misini, Mehmet Tupella, Rexhep Ismajli-Bulli, Halil Bajraktari, Sedat Isufi dhe Xhevdet Gashi. Grupi “MAK”, konsiderohet pionier i rok muzikës kosovare dhe ka merita të mëdha për popullarizimin e rok muzikës në vend.
Haki Misini, është i vrarë nga forcat serbe gjatë luftës në Kosovë dhe Mehmet Tupella konsiderohet ende i zhdukur.

KultPlus, sot po e sjellë këngën “Moj e mira te pojata”, një ndër këngët më të famshme të këtij grupi që kanë lënë gjurmë të thella në muzikën shqiptare.

Moj e mira te pojata

Moj e mira o, te pojata, hije te paskan flokt e gjata
Hije t’paskan o, flokt e gjata, shkurtoj pak e tu preft nafaka
Syri yt vasho si filxhani, vetllat t’holla eh sikur gajtani
Shtati yt vasho si selvie, goja jote o si kutie
(Uh dala t’plastë)

Shumë o djal jam bo merakë zëmra don me m’plasë në bark
Smut jam kanë o qe sa javë nuk je ardhë me m’pa
Te kishe ardhë o dej te arra ish qu dada t’kish dal para
Po s’je ardhë o me m’pa mu prandaj mo s’të du

A s’ma falë vash syrin e zi e, ta run baca si synin e tij e
A s’ma falë vash gojën ni herë e, ta shijoj vetëm ty arblere

Uh djal i dadës
Djalë kam ra në krahror tan, shejë në faqe mos me m’lanë,
Shejë në faqe mos me m’lanë, nana më qorton
Dalim në bashqe me shetit, trëndofilet me i ujit
Du me m’than vetëm një fjalë, se të dua djalë…/ KultPlus.com