“O sa bukur të jenë bashkë zemrat tona prore, këndojnë e dashur për ne melodi rinore”

Haki Misini vazhdon të mbetet figura kryesore që solli një frymë të re në historinë e muzikës rok në Kosovë, shkruan KultPlus.

Haki Misini është vrarë nga forcat serbe gjatë vitit 1999, tri orë para se të nënshkruhej marrëveshja për ardhjen e forcave të NATO-së në Kosovë, duke e lënë një zbrazëti të madhe në familjen e tij dhe në artin kosovar.

Këngët e tij më të njohura janë: ‘Fuqia e dashurisë’, ‘Në syrin tënd pashë një lot’, ‘Dashuri e humbur’, ‘Moj e mira te pojata’ etj. Këngë këto që dëgjohen edhe sot e kësaj dite që kanë kaluar më shumë se 20 vite prej publikimit të tyre,

KultPlus ju sjell njërën ndër këngët më të pëlqyera të Haki Misinit. “Dashuri e humbur”, këngë kjo që i këndon dashurisë me emocion e nostalgji. /KultPlus.com

‘Krahët kur m’i zgjat ti unë të përqafoj, mbaju zemër se tani dua për ty të rroj’ (VIDEO)

Haki Misini vokalisti i grupit “Mak” të formuar në Mitrovicë më 1973, vazhdon të mbetet figura kryesore që solli një frymë të re në historinë e muzikës rok në Kosovë, shkruan KultPlus.

Haki Misini është vrarë nga forcat serbe gjatë vitit 1999, tri orë para se të nënshkruhej marrëveshja për ardhjen e forcave të NATO-së në Kosovë, duke e lënë një zbrazëti të madhe në familjen e tij dhe në artin kosovar.

Këngët e tij më të njohura janë: ‘Fuqia e dashurisë’, ‘Në syrin tënd pashë një lot’, ‘Dashuri e humbur’, ‘Moj e mira te pojata’ etj. Këngë këto që dëgjohen edhe sot e kësaj dite që kanë kaluar më shumë se 20 vite prej publikimit të tyre,

KultPlus ju sjell njërën këngën “Fuqia e dashurisë”, një lirikë e ndjerë që hyn në plejadën e këngëve shqipe, dhe padyshim është njëra nga këngët më të pëlqyera të Haki Misinit. / KultPlus.com

‘Në syrin tënd pashë një lot, që rrjedhte qetë në vetmi’ (VIDEO)

Vrasja e mori nga kjo jetë mirëpo, muzika e tij ende frymon. Haki Misini nuk mbetet vetëm një zë i bukur që dëgjohet por, ai është kthyer në një ndër figurat kryesore të muzikës rok, shkruan KultPlus.

Ani pse kanë kaluar 22 vite prej kohës kur ai u vra, krijimtaria e tij e bujshme do të vazhdoj të jetojë gjatë.

“Në syrin tënd pashë një lot”, “Dashuri e humbur”“Moj e mira te pojata”, “Tri gota”, “Idila verore”, “Qenke rritë moj s’të zen këmisha”, janë këngët që edhe sot vazhdojnë të dëgjohen e interpretohen nga artistë të ndryshëm.

Sot KultPlus ua risjell tekstin dhe videon e këngës “Në syrin tënd pashë një lot,”:

Në syrin tënd pashë një lot,
që rrjedhte qetë në vetmi,
loti sikur më tha,
djal pse rrinë ne largësi?

Prej meje kush të largoj?
Dhe zemrat na i helmoj,
vet’ thoshe të dashuroj,
ai premtim tash, ku shkoj?

Ku janë netët e haresë?
Ku janë ditët e rinisë?
Vallë çdo gjë, u vu në harresë
i lamë çastet e vetmisë.

Në zemër dritë më nuk ka,
errësira seç na kaplon,
unë më nuk te shoh,
as dielli më nuk më ngroh.

Prej meje kush të largoj?
Dhe zemrat na i helmoj,
vet’ thoshe të dashuroj,
ai premtim tash, ku shkoj?

Ku janë netët e haresë?
Ku janë ditët e rinisë?
Vallë çdo gjë, u vu në harresë
i lamë çastet e vetmisë./ KultPlus.com

‘Zemrën ma mbushe plot me gëzim, në shpirt më mbete margaritar’ (VIDEO)

Vrasja e mori nga kjo jetë mirëpo, muzika e tij ende frymon. Haki Misini nuk mbetet vetëm një zë i bukur që dëgjohet por, ai është kthyer në një ndër figurat kryesore të muzikës rok, shkruan KultPlus.

Ani pse kanë kaluar 22 vite prej kohës kur ai u vra, krijimtaria e tij e bujshme do të vazhdoj të jetojë gjatë.

“Dashuri e humbur”“Moj e mira te pojata”, “Tri gota”, “Idila verore”, “Qenke rritë moj s’të zen këmisha”, janë këngët që edhe sot vazhdojnë të dëgjohen e interpretohen nga artistë të ndryshëm.

Sot KultPlus ua risjell tekstin dhe videon e këngës “Dashuri e humbur”:

Zemrën ma mbushe plot me gëzim,
Në shpirt me mbete margaritar,
Prandaj për mu je melodi,
Të këndoj, këndoj vetëm për ty.

O sa bukur të jenë bashkë zemrat tona prore,
Këndojnë e dashur për ne melodi rinore.
O sa bukur të jenë bashkë zemrat tona prore,
Këndojnë e dashur për ne melodi rinore.

Të dua lumturi pa masë,
Jeta pa ty më duket e zbraztë,
Mos më le të jem i vrazhdë,
Mos të qaj unë ty duke të pasë,
Mos më le të jem i vrazhdë,
Mos të qaj unë ty duke të pasë
.

O sa bukur të jenë bashkë zemrat tona prore,
Këndojnë e dashur për ne melodi rinore.
O sa bukur të jenë bashkë zemrat tona prore,
Këndojnë e dashur për ne melodi rinore./
KultPlus.com

‘Krahët kur m’i zgjat ti unë të përqafoj, mbaju zemër se tani dua për ty të rroj’ (VIDEO)

Haki Misini vokalisti i grupit “Mak” të formuar në Mitrovicë më 1973, vazhdon të mbetet figura kryesore që solli një frymë të re në historinë e muzikës rok në Kosovë, shkruan KultPlus.

Haki Misini është vrarë nga forcat serbe gjatë vitit 1999, tri orë para se të nënshkruhej marrëveshja për ardhjen e forcave të NATO-së në Kosovë, duke e lënë një zbrazëti të madhe në familjen e tij dhe në artin kosovar.

Këngët e tij më të njohura janë: ‘Fuqia e dashurisë’, ‘Në syrin tënd pashë një lot’, ‘Dashuri e humbur’, ‘Moj e mira te pojata’ etj. Këngë këto që dëgjohen edhe sot e kësaj dite që kanë kaluar më shumë se 20 vite prej publikimit të tyre,

KultPlus ju sjell njërën këngën “Fuqia e dashurisë”, një lirikë e ndjerë që hyn në plejadën e këngëve shqipe, dhe padyshim është njëra nga këngët më të pëlqyera të Haki Misinit. / KultPlus.com

Mos më harro t’lutem përsëri, s’mund t’jetoj pa ty (VIDEO)

Haki Misini vazhdon të mbetet figura kryesore që solli një frymë të re në historinë e muzikës rok në Kosovë, shkruan KultPlus.

Haki Misini është vrarë nga forcat serbe gjatë vitit 1999, tri orë para se të nënshkruhej marrëveshja për ardhjen e forcave të NATO-së në Kosovë, duke e lënë një zbrazëti të madhe në familjen e tij dhe në artin kosovar.

Këngët e tij më të njohura janë: ‘Fuqia e dashurisë’, ‘Në syrin tënd pashë një lot’, ‘Dashuri e humbur’, ‘Moj e mira te pojata’ etj. Këngë këto që dëgjohen edhe sot e kësaj dite që kanë kaluar më shumë se 20 vite prej publikimit të tyre.

KultPlus ua risjell videon dhe tekstin e këngës ‘Idila verore’

Këngen do t’a shkruaj,

dashuri,

ec n’ket’ zemrës time t’i ke hy,

mos më harro t’lutem,

përsëri,

s’mund t’jetoj’ pa ty.

Syt’ e tu, gjithnji,

me japin drit’,

balli yt, për mu

çdo her’ sh’ndrit,

t’njofta sikur zjarr’,

që djelli mban,

buzët tua jan’.

T’lutem më kupto,

eja m’ledhato,

zemrën ti ma shëro,

s’ka forcë që na ndan,

gjersa jemi bashkë,

fort’, të dashuroj./KultPlus.com

Kur zëri i bukur i Haki Misinit i këndonte dashurisë (VIDEO)

Vrasja e morri nga kjo jetë mirëpo, muzika e tij ende frymon. Haki Misini nuk mbetet vetëm një zë i bukur që dëgjohet por, ai është kthyer në një ndër figurat kryesore të muzikës rok, shkruan KultPlus.

Ani pse kanë kaluar 22 vite prej kohës kur ai u vra, krijimtaria e tij e bujshme do të vazhdoj të jetoj gjatë.

“Moj e mira te pojata”, “Tri gota”, “Idila verore”, “Qenke rritë moj s’të zen këmisha”, janë këngët që edhe sot vazhdojnë të dëgjohen e interpretohen nga artistë të ndryshëm.

E ajo që është tejet e ndjeshme është kënga “Në syrin tënd pash një lot”. E kënduar me një tonalitet tejet të bukur, me një melodi të qetë dhe një tekst të ndjeshëm, kjo këngë ka bërë të mbetet në mendjet e dëgjuesve gjatë.

KultPlus ju sjell tekstin dhe këngën e plotë:

Në syrin tënd pashë një lot,
që rrjedhte qetë në vetmi,
loti sikur më tha,
djal pse rrinë ne largësi?

Prej meje kush të largoj?
Dhe zemrat na i helmoj,
vet’ thoshe të dashuroj,
ai premtim tash, ku shkoj?

Ku janë netët e haresë?
Ku janë ditët e rinisë?
Vallë çdo gjë, u vu në harresë
i lamë çastet e vetmisë.

Në zemër dritë më nuk ka,
errësira seç na kaplon,
unë më nuk te shoh,
as dielli më nuk më ngroh.

Prej meje kush të largoj?
Dhe zemrat na i helmoj,
vet’ thoshe të dashuroj,
ai premtim tash, ku shkoj?

Ku janë netët e haresë?
Ku janë ditët e rinisë?
Vallë çdo gjë, u vu në harresë
i lamë çastet e vetmisë./ KultPlus.com

Kurti në 22 vjetorin e Misinit: Grupi ‘MAK’ ka meritat për popullarizimin e muzikës rok në Kosovë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka kujtuar sot në 22 vjetorin e vdekjes, njërin nga zërat emblematik të muzikës rok në Kosovë, Haki Misinin, shkruan KultPlus.

Kurti ka shkruar se Misini ishte ikona e rok muzikës dhe se grupi ku ai bënte pjesë, ‘MAK’ është një ndër grupet me krijimtarinë më të mirëfilt të rok muzikës në Kosovë.

Më poshtë mund të lexoni statusin e tij të plotë:

Sot 22 vite pa ikonën e rok muzikës Haki Misini

Dy anëtarë të grupit MAK, vokalisti Haki Misini dhe bateristi Mehmet Tupella janë vrarë gjatë luftës së fundit 1998-1999 në qytetin e Mitrovicës, tri orë para se të nënshkruhej marrëveshja për ardhjen e forcave të NATO-s në Kosovë. 

Trupi i këngëtarit Haki Misini u gjet në Suhodoll të Mitrovicës në vitin 2005, ndërsa Mehmet Tupella ende rezulton i zhdukur. Trishtimin që përjetoi familja, e shpjegon në një dokumentar edhe Urimi, djali i Haki Misinit.

Rok grupi MAK u formua në vitin 1973 dhe ka funksionuar deri në vitin 1978. Gjashtë anëtarët e këtij grupi ishin: Haki Misini, Mehmet Tupella, Rexhep Ismajli-Bulli, Halil Bajraktari, Sedat Isufi dhe Xhevdet Gashi. Grupi “MAK”, konsiderohet ndër grupet me krijmtari të mirëfilltë e të pasur të rok muzikës në Kosovë me merita të mëdha për popullarizimin e rok muzikës në vendin tonë.

Këngët e Hakiut vazhdojnë të interpretohen edhe sot nga artistë të ndryshëm, si “Moj e mira te pojata”, “Në syrin tënd pash një lot”, “Idila verore”, “Tri gota”, “Qenke rritë moj s’të zen këmisha”, dhe shumë këngë të tjera./ KultPlus.com

May be an image of one or more people and people playing musical instruments

22 vjet nga vrasja e Haki Misinit, zëri që s’u shua kurrë

Haki Misini mbetet një nga zërat më të mirë të muzikës rok në vitet e 70-ta në Kosovë. Të gjithë e besuan që zëri i tij do të vazhdojë të dëgjohej edhe për shumë vite, për atë e ndalën forcat serbe ku tash 22 vite më parë edhe e vranë, shkruan KultPlus.

Haki Misini u vra vetëm pak orë para se të nënshkruhej marrëveshja për bombardimet e NATOS-s dhe kjo ishte dhimbja më e madhe.

Misini atë kohë vepronte në grupin MAK, ku gjithashtu një tjetër anëtar i grupit, Mehmet Tupella u vra gjatë luftës duke bërë kështu që zëri i këtij grupi tashmë të dëgjohet vetëm përmes këngëve të tyre që kanë mbetur pjesë e historisë së muzikës kosovare.

Thuhet që gjëja e fundit që Haki Misini mori nga shtëpia e tij prej nga ku e nxorën forcat serbe, janë cigaret me të cilat do të largohet për të mos u kthyer më i gjallë pranë familjes.

Trupi i tij e i disa personave të tjerë u gjetën në vitin 2005 në Suhodoll të Mitrovicës, dhe pas kësaj eshtrat e tij prehen në varrezat e tokës së Kosovës.

“Moj e mira te pojata”, “Tri gota”, “Në syrin tënd pash një lot” , “Idila verore”, “Qenke rritë moj s’të zen këmisha”, janë këngët që edhe sot vazhdojnë të dëgjohen e interpretohen nga artistë të ndryshëm.

Rok grupi MAK u formua në vitin 1973 dhe si grup ka funksionuar deri në vitin 1978. Gjashtë anëtarët e këtij grupi ishin: Haki Misini, Mehmet Tupella, Rexhep Ismajli-Bulli, Halil Bajraktari, Sedat Isufi dhe Xhevdet Gashi. Grupi “MAK”, konsiderohet pionier i rok muzikës kosovare dhe ka merita të mëdha për popullarizimin e rok muzikës në vend. /KultPlus.com

Haki Misini, zëri i muzikës rok që u nxor nga shtëpia nga forcat serbe për të mos u kthyer më i gjallë

Haki Misini mbetet një nga zërat më të mirë të muzikës rok në vitet e 70’ta në Kosovë. Të gjithë e besuan që zëri i tij do të vazhdojë të dëgjohej edhe për shumë vite, për atë e ndalën forcat serbe ku tash e 22 vite më parë edhe e vranë, shkruan KultPlus.

Haki Misini u vra vetëm pak orë para se të nënshkruhej marrëveshja për bombardimet e NATOS-s dhe kjo ishte dhimbja më e madhe.

Misini atë kohë vepronte në grupin MAK, ku gjithashtu një tjetër anëtar i grupit, Mehmet Tupella u vra gjatë luftës duke bërë kështu që zëri i këtij grupi tashmë të dëgjohet vetëm përmes këngëve të tyre që kanë mbetur pjesë e historisë së muzikës kosovare.

Thuhet që gjëja e fundit që Haki Misini mori nga shtëpia e tij prej nga ku e nxorën forcat serbe, janë cigaret me të cilat do të largohet për të mos u kthyer më i gjallë pranë familjes.

Trupi i tij e i disa personave të tjerë u gjetën në vitin 2005 në Suhodoll të Mitrovicës, dhe pas kësaj eshtrat e tij prehen në varrezat e tokës së Kosovës.

“Moj e mira te pojata”, “Tri gota”, “Në syrin tënd pash një lot” , “Idila verore”, “Qenke rritë moj s’të zen këmisha”, janë këngët që edhe sot vazhdojnë të dëgjohen e interpretohen nga artistë të ndryshëm.

Rok grupi MAK u formua në vitin 1973 dhe si grup ka funksionuar deri në vitin 1978. Gjashtë anëtarët e këtij grupi ishin: Haki Misini, Mehmet Tupella, Rexhep Ismajli-Bulli, Halil Bajraktari, Sedat Isufi dhe Xhevdet Gashi. Grupi “MAK”, konsiderohet pionier i rok muzikës kosovare dhe ka merita të mëdha për popullarizimin e rok muzikës në vend. /KultPlus.com

‘Mos më harro t’lutem përsëri, s’mund t’jetoj pa ty’

Haki Misini vazhdon të mbetet figura kryesore që solli një frymë të re në historinë e muzikës rok në Kosovë, shkruan KultPlus.

Haki Misini është vrarë nga forcat serbe gjatë vitit 1999, tri orë para se të nënshkruhej marrëveshja për ardhjen e forcave të NATO-së në Kosovë, duke e lënë një zbrazëti të madhe në familjen e tij dhe në artin kosovar.

Këngët e tij më të njohura janë: ‘Fuqia e dashurisë’, ‘Në syrin tënd pashë një lot’, ‘Dashuri e humbur’, ‘Moj e mira te pojata’ etj. Këngë këto që dëgjohen edhe sot e kësaj dite që kanë kaluar më shumë se 20 vite prej publikimit të tyre,

KultPlus ju sjell njërën ndër këngët më të pëlqyera të Haki Misinit. ”Idila Verore”, këngë kjo që i këndon dashurisë me emocion e nostalgji.

Bashkangjitur gjeni videon dhe tekstin e këngës.

Këngën do t’a shkruaj,
dashuri,
ec n’ket’ zemrës time t’i ke hy,
mos më harro t’lutem,
përsëri,
s’mund t’jetoj’ pa ty.

Syt’ e tu, gjithnji,
më japin drit’,
balli yt, për mu
çdo her’ shëndrrit,
t’njofta sikur zjarr’,
që delli mban,
buzët tua jan’.

T’lutem me kupto,
eja m’ledhato,
zemrën ti ma shero,
s’ka forcë qe na ndan,
gjersa jemi bashkë,
fort’, te dashuroj./ KultPlus.com

Kur zëri i bukur i Haki Misinit i këndonte dashurisë

Vrasja e morri nga kjo jetë mirëpo, muzika e tij ende frymon. Haki Misini nuk mbetet vetëm një zë i bukur që dëgjohet por, ai është kthyer në një ndër figurat kryesore të muzikës rok, shkruan KultPlus.

Anipse kanë kaluar 21 vite prej kohës kur ai u vra, krijimtaria e tij e bujshme do të vazhdoj të jetoj gjatë.

“Moj e mira te pojata”, “Tri gota”, “Idila verore”, “Qenke rritë moj s’të zen këmisha”, janë këngët që edhe sot vazhdojnë të dëgjohen e interpretohen nga artistë të ndryshëm.

E ajo që është tejet e ndjeshme është kënga “Në syrin tënd pash një lot”. E kënduar me një tonalitet tejet të bukur, me një melodi të qetë dhe një tekst të ndjeshëm, kjo këngë ka bërë të mbetet në mendjet e dëgjuesve gjatë.

KultPlus ju sjell tekstin dhe këngën e plotë:

Në syrin tënd pashë një lot,
që rrjedhte qetë në vetmi,
loti sikur më tha,
djal pse rrinë ne largësi?

Prej meje kush të largoj?
Dhe zemrat na i helmoj,
vet’ thoshe të dashuroj,
ai premtim tash, ku shkoj?

Ku janë netët e haresë?
Ku janë ditët e rinisë?
Vallë çdo gjë, u vu në harresë
i lamë çastet e vetmisë.

Në zemër dritë më nuk ka,
errësira seç na kaplon,
unë më nuk te shoh,
as dielli më nuk më ngroh.

Prej meje kush të largoj?
Dhe zemrat na i helmoj,
vet’ thoshe të dashuroj,
ai premtim tash, ku shkoj?

Ku janë netët e haresë?
Ku janë ditët e rinisë?
Vallë çdo gjë, u vu në harresë
i lamë çastet e vetmisë.

https://www.youtube.com/watch?v=ouYJBEc5x18&ab_channel=ArkivaShqiptare . / KultPlus.com

‘Moj e mira te pojata, hije të paskan flokët e gjata’ (VIDEO)

Rok grupi kosovar MAK u formua në vitin 1973 dhe si grup ka funksionuar deri në vitin 1978.

Gjashtë anëtarët e këtij grupi ishin Haki Misini, Mehmet Tupella, Rexhep Ismajli-Bulli, Halil Bajraktari, Sedat Isufi dhe Xhevdet Gashi. Grupi “MAK”, konsiderohet pionier i rok muzikës kosovare dhe ka merita të mëdha për popullarizimin e rok muzikës në vend.
Haki Misini, është i vrarë nga forcat serbe gjatë luftës në Kosovë dhe Mehmet Tupella konsiderohet ende i zhdukur.

KultPlus, sot po e sjellë këngën “Moj e mira te pojata”, një ndër këngët më të famshme të këtij grupi që kanë lënë gjurmë të thella në muzikën shqiptare.

Moj e mira te pojata

Moj e mira o, te pojata, hije te paskan flokt e gjata
Hije t’paskan o, flokt e gjata, shkurtoj pak e tu preft nafaka
Syri yt vasho si filxhani, vetllat t’holla eh sikur gajtani
Shtati yt vasho si selvie, goja jote o si kutie
(Uh dala t’plastë)

Shumë o djal jam bo merakë zëmra don me m’plasë në bark
Smut jam kanë o qe sa javë nuk je ardhë me m’pa
Te kishe ardhë o dej te arra ish qu dada t’kish dal para
Po s’je ardhë o me m’pa mu prandaj mo s’të du

A s’ma falë vash syrin e zi e, ta run baca si synin e tij e
A s’ma falë vash gojën ni herë e, ta shijoj vetëm ty arblere

Uh djal i dadës
Djalë kam ra në krahror tan, shejë në faqe mos me m’lanë,
Shejë në faqe mos me m’lanë, nana më qorton
Dalim në bashqe me shetit, trëndofilet me i ujit
Du me m’than vetëm një fjalë, se të dua djalë… / KultPlus.com

‘Mos më harro t’lutem përsëri, s’mund t’jetoj pa ty’

Haki Misini vazhdon të mbetet figura kryesore që solli një frymë të re në historinë e muzikës rok në Kosovë, shkruan KultPlus.

Haki Misini është vrarë nga forcat serbe gjatë vitit 1999, tri orë para se të nënshkruhej marrëveshja për ardhjen e forcave të NATO-së në Kosovë, duke e lënë një zbrazëti të madhe në familjen e tij dhe në artin kosovar.

Këngët e tij më të njohura janë: ‘Fuqia e dashurisë’, ‘Në syrin tënd pashë një lot’, ‘Dashuri e humbur’, ‘Moj e mira te pojata’ etj. Këngë këto që dëgjohen edhe sot e kësaj dite që kanë kaluar më shumë se 20 vite prej publikimit të tyre,

KultPlus ju sjell njërën ndër këngët më të pëlqyera të Haki Misinit. ”Idila Verore”, këngë kjo që i këndon dashurisë me emocion e nostalgji. / KultPlus.com

21 vjet nga vrasja e Haki Misinit, zëri që s’u shua kurrë

Haki Misini mbetet një nga zërat më të mirë të muzikës rok në vitet e 70’ta në Kosovë. Të gjithë e besuan që zëri i tij do të vazhdojë të dëgjohej edhe për shumë vite, për atë e ndalën forcat serbe ku tash e 21 vite më parë edhe e vranë, shkruan KultPlus.

Haki Misini u vra vetëm pak orë para se të nënshkruhej marrëveshja për bombardimet e NATOS-s dhe kjo ishte dhimbja më e madhe.

Misini atë kohë vepronte në grupin MAK, ku gjithashtu një tjetër anëtar i grupit, Mehmet Tupella u vra gjatë luftës duke bërë kështu që zëri i këtij grupi tashmë të dëgjohet vetëm përmes këngëve të tyre që kanë mbetur pjesë e historisë së muzikës kosovare.

Thuhet që gjëja e fundit që Haki Misini mori nga shtëpia e tij prej nga ku e nxorën forcat serbe, janë cigaret me të cilat do të largohet për të mos u kthyer më i gjallë pranë familjes.

Trupi i tij e i disa personave të tjerë u gjetën në vitin 2005 në Suhodoll të Mitrovicës, dhe pas kësaj eshtrat e tij prehen në varrezat e tokës së Kosovës.

“Moj e mira te pojata”, “Tri gota”, “Në syrin tënd pash një lot” , “Idila verore”, “Qenke rritë moj s’të zen këmisha”, janë këngët që edhe sot vazhdojnë të dëgjohen e interpretohen nga artistë të ndryshëm.

Rok grupi MAK u formua në vitin 1973 dhe si grup ka funksionuar deri në vitin 1978. Gjashtë anëtarët e këtij grupi ishin: Haki Misini, Mehmet Tupella, Rexhep Ismajli-Bulli, Halil Bajraktari, Sedat Isufi dhe Xhevdet Gashi. Grupi “MAK”, konsiderohet pionier i rok muzikës kosovare dhe ka merita të mëdha për popullarizimin e rok muzikës në vend. /KultPlus.com

“O sa bukur të jenë bashkë zemrat tona prore, këndojnë e dashur për ne melodi rinore”

Haki Misini vazhdon të mbetet figura kryesore që solli një frymë të re në historinë e muzikës rok në Kosovë, shkruan KultPlus.

Haki Misini është vrarë nga forcat serbe gjatë vitit 1999, tri orë para se të nënshkruhej marrëveshja për ardhjen e forcave të NATO-së në Kosovë, duke e lënë një zbrazëti të madhe në familjen e tij dhe në artin kosovar.

Këngët e tij më të njohura janë: ‘Fuqia e dashurisë’, ‘Në syrin tënd pashë një lot’, ‘Dashuri e humbur’, ‘Moj e mira te pojata’ etj. Këngë këto që dëgjohen edhe sot e kësaj dite që kanë kaluar më shumë se 20 vite prej publikimit të tyre,

KultPlus ju sjell njërën ndër këngët më të pëlqyera të Haki Misinit. “Dashuri e humbur”, këngë kjo që i këndon dashurisë me emocion e nostalgji. /KultPlus.com

Haki Misini, zëri i muzikës rok që u vra pak orë para se të nënshkruhej marrëveshja për bombardimet e NATO-s

Haki Misini mbetet një nga zërat më të mirë të muzikës rok në vitet e 70’ta në Kosovë. Të gjithë e besuan që zëri i tij do të vazhdojë të dëgjohej edhe për shumë vite, për atë e ndalën forcat serbe ku tash e 21 vite më parë edhe e vranë, shkruan KultPlus.

Haki Misini u vra vetëm pak orë para se të nënshkruhej marrëveshja për bombardimet e NATOS-s dhe kjo ishte dhimbja më e madhe.
Misini atë kohë vepronte në grupin MAK, ku gjithashtu një tjetër anëtar i grupit, Mehmet Tupella u vra gjatë luftës duke bërë kështu që zëri i këtij grupi tashmë të dëgjohet vetëm përmes këngëve të tyre që kanë mbetur pjesë e historisë së muzikës kosovare.

Thuhet që gjëja e fundit që Haki Misini mori nga shtëpia e tij prej nga ku e nxorën forcat serbe, janë cigaret me të cilat do të largohet për të mos u kthyer më i gjallë pranë familjes.
Trupi i tij e i disa personave të tjerë u gjetën në vitin 2005 në Suhodoll të Mitrovicës, dhe pas kësaj eshtrat e tij prehen në varrezat e tokës së Kosovës.

“Moj e mira te pojata”, “Tri gota”, “Në syrin tënd pash një lot” , “Idila verore”, “Qenke rritë moj s’të zen këmisha”, janë këngët që edhe sot vazhdojnë të dëgjohen e interpretohen nga artistë të ndryshëm.

Rok grupi MAK u formua në vitin 1973 dhe si grup ka funksionuar deri në vitin 1978. Gjashtë anëtarët e këtij grupi ishin: Haki Misini, Mehmet Tupella, Rexhep Ismajli-Bulli, Halil Bajraktari, Sedat Isufi dhe Xhevdet Gashi. Grupi “MAK”, konsiderohet pionier i rok muzikës kosovare dhe ka merita të mëdha për popullarizimin e rok muzikës në vend. /KultPlus.com

“Moj e mira te pojata, hije të paskan flokët e gjata” (VIDEO)

Rok grupi kosovar MAK u formua në vitin 1973 dhe si grup ka funksionuar deri në vitin 1978.

Gjashtë anëtarët e këtij grupi ishin Haki Misini, Mehmet Tupella, Rexhep Ismajli-Bulli, Halil Bajraktari, Sedat Isufi dhe Xhevdet Gashi. Grupi “MAK”, konsiderohet pionier i rok muzikës kosovare dhe ka merita të mëdha për popullarizimin e rok muzikës në vend.
Haki Misini, është i vrarë nga forcat serbe gjatë luftës në Kosovë dhe Mehmet Tupella konsiderohet ende i zhdukur.

KultPlus, sot po e sjellë këngën “Moj e mira te pojata”, një ndër këngët më të famshme të këtij grupi që kanë lënë gjurmë të thella në muzikën shqiptare.

Moj e mira te pojata

Moj e mira o, te pojata, hije te paskan flokt e gjata
Hije t’paskan o, flokt e gjata, shkurtoj pak e tu preft nafaka
Syri yt vasho si filxhani, vetllat t’holla eh sikur gajtani
Shtati yt vasho si selvie, goja jote o si kutie
(Uh dala t’plastë)

Shumë o djal jam bo merakë zëmra don me m’plasë në bark
Smut jam kanë o qe sa javë nuk je ardhë me m’pa
Te kishe ardhë o dej te arra ish qu dada t’kish dal para
Po s’je ardhë o me m’pa mu prandaj mo s’të du

A s’ma falë vash syrin e zi e, ta run baca si synin e tij e
A s’ma falë vash gojën ni herë e, ta shijoj vetëm ty arblere

Uh djal i dadës
Djalë kam ra në krahror tan, shejë në faqe mos me m’lanë,
Shejë në faqe mos me m’lanë, nana më qorton
Dalim në bashqe me shetit, trëndofilet me i ujit
Du me m’than vetëm një fjalë, se të dua djalë… /KultPlus.com

“Krahët kur m’i zgjat ti unë të përqafoj, mbaju zemër se tani dua për ty të rroj”

Haki Misini vokalisti i grupit “Mak” të formuar në Mitrovicë më 1973, vazhdon të mbetet figura kryesore që solli një frymë të re në historinë e muzikës rok në Kosovë, shkruan KultPlus.

Haki Misini është vrarë nga forcat serbe gjatë vitit 1999, tri orë para se të nënshkruhej marrëveshja për ardhjen e forcave të NATO-së në Kosovë, duke e lënë një zbrazëti të madhe në familjen e tij dhe në artin kosovar.

Këngët e tij më të njohura janë: ‘Fuqia e dashurisë’, ‘Në syrin tënd pashë një lot’, ‘Dashuri e humbur’, ‘Moj e mira te pojata’ etj. Këngë këto që dëgjohen edhe sot e kësaj dite që kanë kaluar më shumë se 20 vite prej publikimit të tyre,

KultPlus ju sjell njërën këngën “Fuqia e dashurisë”, një lirikë e ndjerë që hyn në plejadën e këngëve shqipe, dhe padyshim është njëra nga këngët më të pëlqyera të Haki Misinit. /KultPlus.com

”Mos më harro t’lutem përsëri, s’mund t’jetoj pa ty”

Haki Misini vazhdon të mbetet figura kryesore që solli një frymë të re në historinë e muzikës rok në Kosovë, shkruan KultPlus.

Haki Misini është vrarë nga forcat serbe gjatë vitit 1999, tri orë para se të nënshkruhej marrëveshja për ardhjen e forcave të NATO-së në Kosovë, duke e lënë një zbrazëti të madhe në familjen e tij dhe në artin kosovar.

Këngët e tij më të njohura janë: ‘Fuqia e dashurisë’, ‘Në syrin tënd pashë një lot’, ‘Dashuri e humbur’, ‘Moj e mira te pojata’ etj. Këngë këto që dëgjohen edhe sot e kësaj dite që kanë kaluar më shumë se 20 vite prej publikimit të tyre,

KultPlus ju sjell njërën ndër këngët më të pëlqyera të Haki Misinit. ”Idila Verore”, këngë kjo që i këndon dashurisë me emocion e nostalgji.

Bashkangjitur gjeni videon dhe tekstin e këngës.

Këngen do t’a shkruaj,
dashuri,
Ec n’këtë zemrës time t’i ke hy,
Mos më harro t’lutem,
perseri,
S’mund t’jetoj pa ty.

Sytë e tu, gjithnji,
Me japin dritë
Balli yt, për mu
Çdo herë shëndrritë,
T’njofta sikur zjarrë
Që djelli mbanë
Buzët tua janë

T’lutëm më kupto,
Eja m’ledhato,
Zemrën ti ma shëro,
S’ka forcë që na ndanë,
Gjersa jemi bashkë,
Fort, të dashuroj. / KultPlus.com

20 vjet nga vrasja e Haki Misinit, figura e rokut kosovar

Haki Misini mbetet një nga zërat më të mirë të muzikës rok në vitet e 70’ta në Kosovë. Të gjithë e besuan që zëri i tij do të vazhdojë të dëgjohej edhe për shumë vite, për atë e ndalën forcat serbe ku tash 20 vite më parë edhe e vranë, shkruan KultPlus.

Haki Misini u vra vetëm pak orë para se të nënshkruhej marrëveshja për bombardimet e NATOS-s dhe kjo ishte dhimbja më e madhe.

Misini atë kohë vepronte në grupin MAK, ku gjithashtu një tjetër anëtar i grupit, Mehmet Tupella u vra gjatë luftës duke bërë kështu që zëri i këtij grupi tashmë të dëgjohet vetëm përmes këngëve të tyre që kanë mbetur pjesë e historisë së muzikës kosovare.

Thuhet që gjëja e fundit që Haki Misini mori nga shtëpia e tij prej nga ku e nxorën forcat serbe, janë cigaret me të cilat do të largohet për të mos u kthyer më i gjallë pranë familjes.

Trupi i tij e i disa personave të tjerë u gjetën në vitin 2005 në Suhodoll të Mitrovicës, dhe pas kësaj eshtrat e tij prehen në varrezat e tokës së Kosovës.

“Moj e mira te pojata”, “Tri gota”, “Në syrin tënd pash një lot” , “Idila verore”, “Qenke rritë moj s’të zen këmisha”, janë këngët që edhe sot vazhdojnë të dëgjohen e interpretohen nga artistë të ndryshëm.

Rok grupi MAK u formua në vitin 1973 dhe si grup ka funksionuar deri në vitin 1978. Gjashtë anëtarët e këtij grupi ishin: Haki Misini, Mehmet Tupella, Rexhep Ismajli-Bulli, Halil Bajraktari, Sedat Isufi dhe Xhevdet Gashi. Grupi “MAK”, konsiderohet pionier i rok muzikës kosovare dhe ka merita të mëdha për popullarizimin e rok muzikës në vend. /KultPlus.com

Familjarët e Haki Misinit përmes interpretimit rikthejnë një nga këngët e tij (VIDEO)

Haki Misini mbetet figura kyçe me të cilin eci e u zhvillua një frymë e re e rokut në Kosovë. Ai jeton përmes hiteve të tij, të cilat edhe sot dëgjohen, shkruan KultPlus.

Haki Misini është vrarë nga forcat serbe gjatë vitit 1999, tri orë para se të nënshkruhej marrëveshja për ardhjen e forcave të NATO-së në Kosovë, duke e lënë një zbrazëti të madhe në familjen e tij e artin kosovar.

Familjarë të tij e kujtojnë shpesh herë përmes fotografive, e performancave të tij të veçantë plot shpirt e afërsi me të pranishmit. Në një mënyrë të veçantë, përmes interpretimit të njërës nga këngët e tij, e kanë kujtuar djali Urim Misini dhe vëllezërit, Eshref dhe Shemsedin Misini.

“Lulja e vyshkur”, titullohet kënga që këndohet nga Urim Misini dhe Shemsedin Misini, e përcillet me kitarë nga Eshref Misini i cili edhe e ka kompozuar këtë këngë. Në një ambient familjar, ata kanë sjellë një nga shumë këngët e pavdekshme të rokerit Haki Misini. KultPlus sot ju sjellë këtë version të shkurtër të interpretimit dhe atë origjinal të Haki Misinit.

Haki Misini me bashkëshorte dhe fotografitë që nuk humbasin

Haki Misini do të ishte një prej emrave më të mirë të gjeneratës së tij.

Një muzikant i fuqishëm dhe një shpirt i veçantë njeriu, Haki Misini ishte pjesë e grupit MAK. Megjithatë, forcat serbe nuk e kursyen as atë, duke e vrarë kështu një zë të madh për shqiptarët.

Misini ishte vrarë pak orë para se të nënshkruhej marrëveshja për ardhjen e forcave të NATO-së në Kosovë, të paktën kështu rrëfen sot djali i tij Urim Misini, sot punonjës në transmetuesin publik.

Në këtë fotografi e shohim Haki Misinin dhe bashkëshorten e tij.

Frupi MAK, i themeluar në vitin 1973, ishte grupi më i njohur në atë kohë dhe konsideroheshin edhe themelues të rock skenës kosovare.

Anëtarët e këtij grupi ishin edhe Mehmet Tupella, Rexhep Ismajli-Bulli, Halil Bajraktari, Sedat Isufi dhe Xhevdet Gashi. / KultPlus.com

Haki Misini, figura e rokut kosovar që u vra pak orë para se të nënshkruhej marrëveshja për bombardimet e NATO-s

Zëri i Haki Misinit konsiderohet si një vulë e muzikës rok në vitet e 70’ta në Kosovë. Sot ky zë na vjen vetëm përmes këngëve që kanë mbetur të arkivuara e që ai i realizoi si pjesë e grupit MAK, shkruan KultPlus.

Gili Hoxhaj

Në dhjetëvjetorin e Pavarësisë së Kosovës, KultPlus i kujton disa nga figurat e njohura të artit kosovar, rrugëtimi artistik i të cilëve u ndërpre gjatë luftës së fundit në Kosovë, pasi që u vranë nga forcat serbe. Dy anëtarë të grupit MAK, Haki Misini dhe Mehmet Tupella janë vrarë gjatë luftës së fundit 1998-1999, për të lënë një zbrazëti të madhe në artin kosovar.
Ky rok grup, u formua nën ndikimin e rok grupeve të mëdha botërore si Deep Purple, The Beatles, dhe artistit të mirënjohur Jimy Hendrix. Si rezultat i kësaj, lindi fryma e re muzikore “hard rok” edhe në Kosovë.

Djali i Haki Misinit, Urim Misini, në atë kohë 11 vjeçar, përmes një dokumentari të realizuar nga RTK, thotë se figurën e fundit të babait e kujton tri orë para se të nënshkruhej marrëveshja për ardhjen e forcave të NATO-së në Kosovë. Ai thotë se ende i kujton trokitjet e fuqishme të derës dhe zhurmën në korridorin e banesës. Përmes dritares, imazhi i fundit i tij ishte kombi që para ndërtesës së tij, ia mori babain dhe fqinjët e tjerë.

Dy policë që nuk dukeshin të tillë, pasi që ishin të maskuar dhe me rroba të zeza, kishin pamjen e krimineleve dhe si të tillë vijnë në derën e banesës së Haki Misinit. Kontaktin e parë me ta e pati bashkëshortja e tij, Bukurie Misini të cilës i kërkojnë ta thërras të zotin e shtëpisë. Gjëja e fundit që Haki Misini do të marr nga shtëpia e tij, janë cigaret me të cilat do të largohet për të mos u kthyer më i gjallë pranë familjes.

“Hakiut ia kërkuan letërnjoftimin dhe kartelën e gjelbër të cilat na i patën dhënë gjatë luftës dhe thanë “Dilni jashtë”, Kur unë fillova të flas, me thanë “Zonjë, mbylle derën derisa nuk bëhet vonë”. Hakiu i tha “A mundem vetëm cigaret me i marr?”, unë ia dhashë cigaret dhe ma shtrëngoi dorën, më tha “Hyn brenda”, për shkak të frikës së fëmijëve”, rrëfehet bashkëshortja e tij, Bukurie Misini.
Një makinë që kishte ardhur pranë ndërtesës së tyre, për gjysmë ore arrin të mbushet me katërmbëdhjetë persona. Bukurie Misini, përmes këtij dokumentari e kujton si një njeri të qetë dhe si një njeri i hareshëm, ajo thotë se pas çdo programi kthehej përsëri në shtëpi, e në programe shumë të rëndësishme e ftonte edhe atë. Familja e Haki Misinit, edhe pas pesë viteve edhe pas shumë përpjekjeve nuk e arritën të marrin asnjë informacion për të. Trupi i tij e i disa personave të tjerë u gjetën në vitin 2005 në Suhodoll të Mitrovicës, dhe pas kësaj eshtrat e tij prehen në varrezat e tokës së Kosovës.
Zëri i Haki Misinit, sot është përjetësuar në këngën “Moj e mira te pojata”, që këndohet e interpretohet edhe nga shumë artistë të tjerë. Zëri i tij i veçantë depërton edhe sot përmes këngëve “Tri gota”, “Në syrin tënd pash një lot” , “Idila verore”, “Qenke rritë moj s’të zen këmisha”, e këngë të tjera.

Rok grupi MAK u formua në vitin 1973 dhe si grup ka funksionuar deri në vitin 1978. Gjashtë anëtarët e këtij grupi ishin: Haki Misini, Mehmet Tupella, Rexhep Ismajli-Bulli, Halil Bajraktari, Sedat Isufi dhe Xhevdet Gashi. Grupi “MAK”, konsiderohet pionier i rok muzikës kosovare dhe ka merita të mëdha për popullarizimin e rok muzikës në vend. /KultPlus.com