Po zhvillohen ndërhyrjet restauruese dhe konservuese në Hamamin e Gazi Mehmed Pashës në Prizren

Me shumë kujdes dhe duke i kushtuar rëndësi çdo detaji po zhvillohen ndërhyrjet restauruese dhe konservuese në Hamamin e Gazi Mehmed Pashës në Prizren, përcjellë KultPlus.

Aktualisht po punohet në rehabilitimin e pjesëve të brendshme.

Hamami i ndërtuar në vitin 1574 është aset i trashëgimisë kulturore i një rëndësie të veçantë pasi që për shekuj me radhë ka qenë pjesë e pandashme e jetës së qytetarëve të Prizrenit dhe është shndërruar në simbol shpirtëror dhe kulturor.

Ministri i Kulturës Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Ceku ka vëzhguar nga afër sot punimet që po bëhen aty duke u shprehur që po punohet çdo ditë në mbrojtje të trashëgimisë kulturore.

“Çdo ditë punë të mira në mbrojtje të trashëgimisë kulturore”, ka thënë Çeku. / KultPlus.com

QRTK përuron nesër disa projekte Restauruese-Konservuese në Qendrën Historike të Prizrenit

Nesër përurohen disa projekte Restauruese-Konservuese në Qendrën Historike të Prizrenit, të realizuara nga Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore në Prizren, shkruan KultPlus.

Në këtë përurim do të marrë pjesë edhe ministri i MKRS-së Kujtim Gashi.

Më poshtë gjeni të bashkangjitur agjendën:

Datë 16.11.2017 (E enjte)

12.30 – Përurimi i punimeve Restauruese – Konservuese në shtëpinë e familjes Pomaku;
12.45 – Vizitë punimeve Restauruese – Konservuese në Hamamin e Gazi Mehmet Pashës;
13.00 – Vizitë punimeve Restauruese – Konservuese në Kompleksinë e familjes Drini;
13.15 – Përurimi i punimeve Restauruese – Konservuese në shtëpinë e familjes Alili;

Gjithashtu do të bëhet përurimi i punimeve Restauruese – Konservuese edhe në:
– Dy Trafostacioneve të vjetra;
– Xhamia e Myderiz Ali Efendisë;
– Përurimi i punimeve të fasadës së familjes Zhoriq./ KultPlus.com