Sporte ujore për kthimin e lumit Drin në atraksion turistik në qytetin e Lezhës

Kthimi i lumit Drin në një atraksion turistik, përmes organizimit të sporteve ujore është nisma më e fundit e bashkisë Lezhë, e cila ka promovuar në vijimësi aktivitetet sportive.

Me iniciativën dhe kujdesin e veçantë të Drejtorisë së Sporteve dhe mbështetjen e kryetarit të Bashkisë Lezhë, Pjerin Ndreu, u zhvillua sot aktiviteti sportiv ”Gara me Kajak dhe Kanoa”.

Ky aktivitet ka si qëllim angazhimin e të rinjve në sport dhe integrimin e tyre në jetën sociale dhe kulturore të qytetit.

Përveçse i japin gjallëri qytetit, aktivitete të tilla shërbejnë edhe për të sensibilizuar të gjithë komunitetin që të merret me aktivitet fizik, si mundësi për të parandaluar një sërë sëmundjesh.

I pranishëm në këtë aktivitet, Presidenti i Komitetit Olimpik Shqiptar, Viron Bezhani vlerësoi se “hapat e ndërmarra nga Lezha janë pozitive”.

Gara me kajak dhe dragonboat shikohet si një mundësi e bukur për t’u aktivizuar në mënyrë masive me sport, si dhe për të nxitur turizmin.

Nga ky aktivitet u shpallën fitues 3 djem dhe 3 vajza të cilët u vlerësuan me certifikata vlerësimi. /Atsh /KultPlus.com

Lezha nuk ka muze: Historia strehohet në bodrum

Lezha është një ndër qytet më të lashta dhe me mjaft vlera historike, kulturore, arkeologjike dhe etnografike, por që shumë prej këtyre vlerave vazhdojnë të jenë të panjohura si për banorët e Qarkut të Lezhës, ashtu edhe për vizitorët vendas dhe turistët e huaj.

Kjo pasi shumë prej vlerave që mbart vazhdojnë të ekspozohen “bodrumeve” pa u vizituar nga askush, sepse mungon një Muze Historik Etnografik.

Paulin Zefi, Përgjegjës i Trashëgimisë Historike-Kulturore pranë Bashkisë së Lezhës shprehet se projekti është gati në pritje të miratimit dhe të financimit të tij.

Ndërkohë edhe sot e kësaj dite nuk ka asnjë dritë jeshile për ndërtimin e këtij muzeu ndërsa objektet do të vijojnë të jenë të mbyllura në ambientet e bibliotekës së Lezhës pa u vizituar nga askush./ top channel

Një kartolinë e vjetër nga Lezha (FOTO)

Kartolinat ndër vite kanë simbolizuar një mënyrë të veçantë të komunikimit. Ato rëndom kanë përbërë peizazhe të bukura dhe mbishkrime me kuptim, shkruan KultPlus.

KultPlus sot ju sjellë një kartolinë mjaft të veçanta nga qyteti i Lezhës, të postuar nga Micky Haxhiislami. Kartolina i takon vitit 1920 dhe në të shkruhet “Ktu gjindet rrasa shkrue me shkroia arit, ktu gjindet vorri i Skenderbeg shqyptarit”.

Lezha është një grishje e përhershme dhe një estetikë e gjallë e sendeve dhe qytetërimit iliro-shqiptar, një stacion diturak i mijëvjeçarëve dhe i kënaqësive të veçanta të banorëve dhe të udhëtareve. / KultPlus.com