‘Eja e dashur’, nga zëri i paharruar i Nijazi Bytyqit (VIDEO)

Nijazi Bytyqi ishte ndër këngëtarët e parë të muzikës zbavitëse në vendin tonë, ndërsa gjithashtu shquhej për interpretim të shkëlqyeshëm të këngëve qytetare.

Ai konsiderohej si një ndër këngëtarët më të mirë shqiptar të gjeneratës së vetë, ku gjatë karrierës së vetë ka pasur një numër të madh të këngëve.

Këngëtari i mirënjohur prizrenas, Nijazi Bytyqi që për shumë dekada i ka kënduar dashurisë, ndërroi jetë në moshën 72-vjeçare. Mirëpo, ajo që ka mbetur pas nga ai është krijimtaria e tij artistike.

Një ndër këngët e tij është edhe ‘’Eja e dashur’’, e cila shquhet për melodinë e qetë dhe tekstin e saj tejet të ndjeshëm, e që KultPlus ua sjell sonte.

Ti eja, eja e dashur
Unë të dua
Ti eja në ëndrrat e mia më të bukura
Ti eja, eja e dashur
Unë të dua
Ty të adhuroj
Ti eja, eja e dashur
Unë të dua ty gjithmonë të adhuroj
Ti eja, eja e dashur
Unë të dua
Ti eja në ëndrrat e mia më të bukura
Ti eja, eja e dashur
Unë të dua, ty të adhuroj
Ti eja, eja e dashur

Se ti më je gjithmonë në kujtime
Ti eja, eja e dashur
Unë të dua, ty të adhuroj
Ti eja, eja e dashur
Se ti më je gjithmonë në mendime
Ti eja, eja e dashur
Unë të dua, ty të adhuroj
Ti eja, eja e dashur
Se ti më je gjithmonë në kujtime.
/ KultPlus.com

Nijazi Bytyqi, këngëtari i parë që ka bërë videoklip në gjuhën shqipe (VIDEO)

Në mars të vitit 2018, muzika shqiptare humbi këngëtarin e parë shqiptar të muzikës pop dhe rok, Nijazi Bytyqi, shkruan KultPlus.

Bytyqi cilësohet si këngëtari i parë që ka bërë videoklip në gjuhën shqipe, videoklip ky që është bërë në vitet e 70-ta nga ekipi i televizionit kroat. Në atë kohë nuk ka ekzistuar stacion televiziv në gjuhën shqipe dhe në Kosovë përcilleshin programet e Televizionit të Ish-Jugosllavisë.

Videoklipi i Bytyqit ishte emitua nga stacioni televizi kroat në një emision me karakter zbavitës i cili quhet ‘Të dielën pasdite’, që atë kohë udhëhiqej nga Sasha Zalepugin. Thuhet se ky emision në vitet e 70-ta ishtë ndër më të ndjekurit në ish-Jugosllavi.

Nijazi Bytyqi u bë edhe krijues i disa grupeve si “Luniazet” dhe “Marmianga”. / KultPlus.com

Këngëtari nga Prizreni. Ishte i njohur për këngët e tij, si: “Eja e dashur”, “Venera”, “Flutura”, “Një letër ta shkrova”, etj, këngë këto që edhe sot e kësaj dite vazhdojnë të dëgjohen.

‘’Eja e dashur’’, nga zëri i bukur i Nijazi Bytyqit

Nijazi Bytyqi ishte ndër këngëtarët e parë të muzikës zbavitëse në vendin tonë, ndërsa gjithashtu shquhej për interpretim të shkëlqyeshëm të këngëve qytetare.

Ai konsiderohej si një ndër këngëtarët më të mirë shqiptar të gjeneratës së vetë, ku gjatë karrierës së vetë ka pasur një numër të madh të këngëve.

Këngëtari i mirënjohur prizrenas, Nijazi Bytyqi që për shumë dekada i ka kënduar dashurisë, ndërroi jetë në moshën 72-vjeçare. Mirëpo, ajo që ka mbetur pas nga ai është krijimtaria e tij artistike.

Një ndër këngët e tij është edhe ‘’Eja e dashur’’, e cila shquhet për melodinë e qetë dhe tekstin e saj të bukur, e që KultPlus ua sjell:

Ti eja, eja e dashur

Unë të dua

Ti eja në ëndrrat e mia më të bukura

Ti eja, eja e dashur

Unë të dua

Ty të adhuroj

Ti eja, eja e dashur

Unë të dua ty gjithmonë të adhuroj

Ti eja, eja e dashur

Unë të dua

Ti eja në ëndrrat e mia më të bukura

Ti eja, eja e dashur

Unë të dua, ty të adhuroj

Ti eja, eja e dashur

Se ti më je gjithmonë në kujtime

Ti eja, eja e dashur

Unë të dua, ty të adhuroj

Ti eja, eja e dashur

Se ti më je gjithmonë në mendime

Ti eja, eja e dashur

Unë të dua, ty të adhuroj

Ti eja, eja e dashur

Se ti më je gjithmonë në kujtime

https://www.youtube.com/watch?v=G50sAp4LRhI&ab_channel=Adler-X2 . / KultPlus.com

Nijazi Bytyqi, këngëtari i parë që ka bërë videoklip në gjuhën shqipe (VIDEO)

Dje ka ndërruar jetë Nijazi Bytyqi, këngëtari i parë shqiptarë i muzikës pop dhe rok në trojet shqiptare, shkruan KultPlus.

Miq të shumtë kanë ndarë kujtimet e tyre lidhur me krijimtarinë e tij artistike, që përhapi një frymë të re të muzikës në Kosovë dhe me gjerë. Ai cilësohet si këngëtari i parë që ka bërë videoklip në gjuhën shqipe, atë videoklip e kishte bërë ekipi i Televizionit kroat, në vitet e 70’a.

Lidhur me këtë Agim Arifi ka dhënë detaje të publikimit të atij videoklipi në kohën kur nuk ka ekzistuar asnjë stacion televiziv në gjuhën shqipe.

“Nijazi Bytyqi këngëtari i parë shqiptarë i pop muzikës. Gjithashtu i pari këngëtar i cili ka bërë videoklip në gjuhën shqipe. Videoklipin e ka bërë ekipi i Televizioni në vitet e ’70 në Prizreni. Në atë kohë nuk ka ekzistuar stacion televiziv në gjuhën shqipe. Shqiptarët e Kosovës kanë përcjellë programet e Televizionit të ish Jugosllavisë. Videoklipi është emituar nga stacioni televiziv kroat në një emision zbavitës të quajtur “Të dielën pasdite” (Nedjeljom popodne) të cilin e ka udhëhequr Sasha Zalepugin nga Zagrebi. Ai emision është përcjellë në tërë shtetin e atëhershëm”, ka shkruar Agim Arifi në një koment në Facebook.

Rokeri flokëgjatë, Nijazi Bytyqi u bë edhe krijues i disa grupeve si “Luniazet” dhe “Marmianga”./ KultPlus.com

Një këngë e paharruar e Nijazi Bytyqit (VIDEO)

Dje ka ndërruar jetë Nijazi Bytyqi, figura që cilësohet si pionier i muzikës pop dhe rock në trojet shqiptare, shkruan KultPlus.

Duke qenë një ndër të parët ai bëri edhe kthesë në këtë muzikë e cila nuk ishte edhe aq e përhapur në vendin ku ai jetonte. Rokeri flokëgjatë u bë edhe krijues i disa grupeve si “Luniazet” dhe “Marmianga”.

Në kujtim të tij, KultPlus sot ju sjellë me tekst një këngë të realizuar shumë kohë më parë nga këngëtari:

Ti eja, eja e dashur
Une te dua, Une te dua
Ti eja, n’andrat e mia ma t’bukura
Ti eja, eja e dashur
Une te du, Ty t’adhuroj
Ti eja, eja e dashur
Une te du
Ty gjithmon t’adhuroj

Ti eja, eja e dashur
Une te dua
Ti eja n’andrat e mia
Ma te bukura

Ti eja, eja e dashur
Une te du
Ty t’adhuroj

Ti eja, eja e dashur
Se ti m’je
Gjithmon ne kujtime
solo
Ti eja, eja e dashur
Une te du
Ty t’adhuroj

Ti eja, eja e dashur
Se ti m’je
Gjithmon ne mendime
mmmmmm
Ti eja, eja e dashur
Une te du
Ty t’adhuroj

Ti eja, eja e dashur
Se ti m’je
Gjithmon ne kujtime