Shkolla e muzikës “Prenk Jakova” feston 70 vjetorin por ende pa objekt të vetin

Shkolla e muzikës “Prenk Jakova” mbanë koncert për përvjetorin jubilar në Prishtinë shënoi përvjetorin e 70-të të hapjes.

Pas gati një muaji me ngjarje si dhe koncerte, aktivitetet e përvjetorit u përmbyllën me një koncert solemn kushtuar këtij përvjetori jubilar të shkollës së muzikës. Interpretuan nxënës të shkollës fillore si dhe të shkollës së mesme, por nuk munguan as ish-nxënësit e kësaj shkolle që tashmë janë studentë të dalluar apo muzikantë të çmuar, sikur është rasti i sopranos, Marigona Qerkezi.

Në këtë koncert, kori dhe orkestra e shkollës së muzikës “Prenk Jakova” luajtën edhe veprën e titulluar “Rizgjimi”, të cilën kompozitori Valton Beqiri e përgatiti enkas për përvjetorin e 70-të të shkollës.

Në këtë ngjarje edhe një herë u përmend absurdi që shkolla që ka 70-të vjet të funksionimit nuk ka ende një objekt të vetin, por ndër vite detyrohet të lëvizë sa në një aneks në një aneks tjetër.
Nxënësit e “Prenk Jakovës”, do të përfaqësojnë Kosovën në Rumani (FOTO)

Të ftuar nga “Icon Arts Transilvania Festival”, në Rumani, nxënësit e shkollës së muzikës “Prenk Jakova” nga Gjakova do të përfaqësojnë Kosovën me kuartet harqesh në këtë festival, shkruan KultPlus.

Ky festival do të mbahet nga data 1 deri më 12 gusht 2018. Kosova do të përfaqësohet me kuartet harqesh në përbërje të tre nxënësve nga shkolla e muzikës ‘Prenk Jakova” Gjakovë (Hana Hana, Alkesta Gllogjani, Endrit Berisha), dhe një nxënës nga Shkolla e Muzikës “Prenk Jakova” Prishtinë (Arsim Gashi).

Ky kuartet apo siç vendosëm ta quajmë “NEWBORN”, do të interpretojnë në dy koncerte, njëri me datë 2 gushtë në “Dealu Frumos” fortesë e shekullit XIII, dhe koncerti i datës 4 gushtë në “Kështjellën Peles”.

Programi i cili do të interpretohet do të jetë 45 min, ku do të luhet: 1.W.A.Mozart: Divertimento nr.3 në F-Dur(Allegro, Andante, Presto).

2. F.Schubert: Kuartet harqesh nr.13 në a-mol ”Allegro ma non troppo”.

3. Astor Piazzolla S.V.P.

4. “Kënga e Rexhes” , arr.Tomor Berisha.

Pjesëmarrja në këtë festival u mundësua edhe falë mbështetjes së drejtorit të arsimit në Gjakovë, Bernard Frrokaj dhe kryetarit të Komunës së Gjakovës, Ardian Gjinit, për mbështetjen financiare për pjesëmarrjen në këtë festival për nxënësin Arsim Gashi, ata falënderojnë edhe Drejtorin e Arsimit në Prishtinë, Jonuz Salihaj dhe Shkollën e Muzikës “Prenk Jakova” në Prishtinë./KultPlus.com