Jusuf Buxhovi promovon sot në Gjakovë librin “Trilogjia gjermane”

“Trilogjia gjermane” e përbërë nga romanet “Vdekjet e kolonelit”, Kujtimet e Zonjës von Braun” dhe “Kodi i dashurisë”, do të promovohet sot në Bibliotekën e Qytetit në Gjakovë, shkruan KultPlus.

Me këtë rast, autori do të bëjë një bashkëbisedim me krijuesit dhe intelektualët e qytetit rreth “Shekullit të mbrapsht shqiptar”, që është bosht tematik i trilogjisë.

Ky aktivitet, përcillet me donacionin prej 200 librash nga fondi personal, dhuratë Bibliotekës së Qytetit në kuadër të “Këndit të autorit”.

Promovimi bëhet sot në ora 11:30. / KultPlus.com

Jusuf Buxhovi: Kam ardhur qëllimisht në KultPlus, e vetmja që e përcjellë krijimtarinë kulturore

Sot në kuadër të emisionit Mirëmëngjesi Kosovë u realizua intervistë me Jusuv Buxhovin, ku u diskutua për librin e tij të fundit ”Trilogjia gjermane”, promovimi i të cilit do të mbahet sot në ambientet e KultPlus Caffe Gallery, shkruan KultPlus.

Përpos diskutimit për librin e tij, ai foli edhe KultPlusin, për të cilin deklaroi se jo rastësisht e ka zgjedhur si hapsirë për promovimin e librit të tij, duke iu referuar KultPlusit si një referencë simpatike për kulturën.

”Qëllimisht kam ardhur në KultPlus, unë mendoj se është njëra nga referencat më simpatike tash për tash për kulturë dhe e vetmja që e përcjellë krijimtarinë kulturore”, shprehet ai më tutje.

Bashkangjitur gjeni videon e plotë të intervistës. /KultPlus.com

Sot promovohet “Trilogjia gjermane” e Jusuf Buxhovit në KultPlus Caffe Gallery (VIDEO)

Në ambientet e KultPluss Caffe Gallery, sot promovohet ”Trilogjia gjermane” e Jusuf Buxhovit, e cila përfshin romanet: “Vdekjet e kolonelit”, “Kujtimet e zonjës von Braun” dhe “Kodi i dashurisë”, shkruan KultPlus.

Romanet janë të botuara në periudhën e viteve 2005/2006, mirëpo përfshirja e tyre në kuadër të kësaj trilogjie ka të bëjë me një përpunim letrar brenda një koncepti të përbashkët tematik që i lidh.

Autori Jusuf Buxhovi do të bashkëbisedojë me të pranishmit rreth rolit të shkrimtarëve në krijimin e vëtdijes politike, si bazë e projektit shtetëror si dhe do të shpërndajë libra për lexuesit.

Për më shumë detaje rreth ”Trilogjise gjermane”, Jusuf Buxhovi ka treguar sot në intervistën e realizuar në kuadër të emisionit Mirëmëngjesi Kosovë.

Bashkangjitur gjeni linkun me intervistën e plotë. /KultPlus.com

“Trilogjia gjermane” e Jusuf Buxhovit do të promovohet në KultPlus Caffe Gallery

“Trilogjia gjermane” e Jusuf Buxhovit doli këto ditë nga shtypi nga shtëpia botuese “Pena” nga Prizreni, shkruan KultPlus.

Kjo triologji përfshinë romanet: “Vdekjet e kolonelit”, “Kujtimet e zonjës von Braun” dhe “Kodi i dashurisë” (fitues i çmimit kombëtar për letërsi në vitin 2006).

Romanet veç e veç janë botuar në vitet 2005-2006. Ndërsa përfshirja e tyre në kuadër të “Trilogjisë gjermane” ka të bëjë me një përpunim letrar përbrenda një koncepti të përbashkët tematik që i ndërlidh.

Promovimi i “Trilogjisë gjermane” do të bëhet javën e ardhshme, më 31 tetor, në KultPlus Caffe Gallery në Prishtinë.

Gjatë këtij promovimi Buxhovi do të shpërndajë disa libra për lexuesin e tij. / KultPlus.com