Programi Master me të cilin fitoni punë me pagë të lartë, Data Science & Analytics

Gama e profesioneve të cilat renditen si prioritare ndër vite po ndryshon duke u kërkuar gjithmonë diçka që tregu po e kërkon. Në vitet e fundit ka qenë mëse e kërkuar në secilin aspekt të industrisë, profili i Data Science & Analytics.

Marrja, klasifikimi dhe përpunimi i të dhënave me synim përfundimtar për të nxjerrë rezultate që ndihmojnë në vendimmarrje në biznes, përbën një prej funksioneve kryesore të këtij profesioni.

Përveç kërkesave jashtë vendit për profile të tilla, një kërkesë e gjerë për profile të tilla ekziston edhe në vendin tone me krijimin e disa kompanive të reja me këtë funksion.

Një nga programet Master më të dalluara në vend është tek Kolegji Universum. Ata përdorin metodologji që u jep studentëve mundësinë të provojnë të gjitha disiplinat e shkencës së të dhënave të ofruara nga Kolegji Universum dhe i lejon studentët të vendosin në një drejtim në të cilin ndihen më të sigurt.

Programi është një pasqyrim i tregut të punës në Kosovë, ku kompanitë inxhinierike dhe shkencore ofrojnë një sërë shërbimesh të ndryshme që nuk janë të kufizuara në një disiplinë të shkencës së të dhënave.

Edhe pak vende të lira kanë mbetur! APLIKO TANI për të marrë të gjitha informacionet se si mund të studioni në këtë drejtim duke klikuar KËTU ose telefono në +383 44 144 062.

Doni të studioni jashtë? Kjo është mundësia më e mirë dhe më e lehtë për ju

Studimi jashtë vendit, nga shumë studiues të edukimit, konsiderohet si një nga mënyrat më efektive të zhvillimit profesional dhe personal për studentët.

Eksperienca e studimit jashtë vendit, u mëson studentëve të dalin nga zona e tyre e rahatisë dhetë përjetojnë diversitetin kulturor, racor e gjuhësor. Po ashtu kjo i’u mundëson atyre të mësojnë më shumë për mënyrën e jetesës së njerëzve me nacionalitete të ndryshme. Kjo përvojë jashtë vendit zgjeron horizontet dhe pritshmëritë që mund të kenë studentët për karrierën e zgjedhur.

Tanimë ka shumë marrëveshje ndërkombëtare multilaterale që përfshijnë pothuajse të gjitha vendet në botë të cilat ofrojnë mundësi studimi në universitetet e tyre. Në këto universitete ofrohen një larmi kursesh e programesh e drejtimesh. Disa prej tyre ofrojnë edhe bursa për kërkime shkencore, varësisht nga fusha e interesit të studiuesit.

Duke marrë parasysh përvojen e fituar në një shtet tjetër, studentët të cilët kanë përfunduarstudimet qoftë plotësisht apo përkohësisht jashtë vendit, në shumicën e rasteve trajtohen me përparësi nga ana e punëdhënësve. Kjo vjen si rezultat i mentalitetit dhe perspektivës së zgjeruar që zhvillohet nëpërmjet kontaktit me njerëz dhe kultura të ndryshme. Pavarësisht nga fusha që studiohet, aftësia për të menduar me një perspektivë ndërkombëtare, është një ndër asetet më të rëndësishme dhe më të kërkuara në treg.

Viteve të në fundit në Kosovë trendi i interesit të studentëve që duan të studiojnë jashtë vendit është ngritur në mënyrë eksponenciale. Shumë universitet e kolegje në vend tanimë kanë lidhur marrëveshje me universitete të tjera dhe i’u janë bashkuar programeve ndërkombëtare që ofrojnë bursa për studentët që duan të avancohen më tej në karrierën e tyre. Një ndër kolegjet që aktualisht ka më së shumti mundësi për përfitimin e bursave ndërkombëtare është Kolegji Universum. Ky Kolegj deri më tani ka nënshkruar marrëveshje me 115 universitete në 26 shtete të Evropës 11 prej të cilave janë anëtare të Bashkimit Evropian.

Çdo vit Kolegji Universum ka mundësuar përfitimin e mbi 395 bursave ndërkombëtare. Deri më tani 25 studentë kanë marrë bursë të plotë. Këto bursa mbulojnë tarifën e shkollimit, shpenzimet e jetesës me vlerë prej 850 deri në 900 euro kompensim mujor, si dhe shpenzimet e transportit në vlerë prej 275-360 euro.

(Shkrim i sponsorisuar nga Kolegji Universum).

Pse gjuha angleze është lingua franca e botës?

Sipas Enciklopedisë Britannica, gjuha angleze sot flitet nga rreth 2 miliardë njerëz në të gjithë botën, ndërsa më shumë se 50 shtete e përdorin atë si gjuhë zyrtare. Llogaritet që afërsisht një e treta e njerëzve në botë e përdorin gjuhën angleze. Me prejardhje në masë të madhe nga dialektet e vjetra të gjuhëve gjermanike të angelëve, saksonëve dhe jutëve, ajo është lingua franca e ditëve të sotme. Pra, nuk është më vetëm gjuhë që iu përket folësve amtarë të anglishtes, por mbarë njerëzimit.  

Nëse nisemi nga aspekti historik, shtrirja e parë e anglishtes nëpër botë mendohet të ketë ndodhur me zgjerimin e kolonive Britanike në Amerikë, Afrikë, Australi dhe Azi. Ndërsa në ditët e sotme, anglishtja është e mishëruar pothuajse në çdo gjë. Në internet është gjuhë absolutisht dominuese, po ashtu edhe në shkencë, art, kulturë, sport, turizëm, etj.

Për shkak të rëndësisë gjithnjë e në rritje, edhe në Kosovë, mësimi i anglishtes është futur në kurrikula tek moshat më të reja, madje së fundmi, qysh në klasën e parë. Megjithatë, duke e pasur parasysh popullatën tejet të re në vendin tonë, njohja e gjuhës angleze nuk përbën përqindje të kënaqshme; as për nga sasia e as për nga cilësia. 

Sido që të jetë, një portë e madhe e mundësive qëndron e hapur për të rinjët tanë çdo ditë, kryesisht për ata që kanë njohuri të forta të gjuhës angleze. Çdo vit jepen qindra bursa ndërkombëtare për studime në universitete prestigjioze. Duke u bazuar në atë se çdo ditë organizata e korporata ndërkombëtare e vendore në Kosovë kërkojnë staf me njohuri të mira të anglishtes, ndër të tjera Koordinatori i Departamentit të Gjuhës Angleze dhe ligjërues në Kolegjin Universum, Prof. Artan Aliu, ka shkruar se këto njohuri nuk mund të fitohen nga rrjetet sociale, por përmes studimeve të mirëfillta që mundësojnë të ardhme të suksesshme edhe përtej kufijve. 

Për më shumë informata rreth departamentit të Gjuhës Angleze kontakto +383 44 144 062, [email protected] ose ndiqeni Kolegjin Universum në facebook & instagram.

(Shkrim i sponsorisuar nga Kolegji Universum).

Akreditohet Programi “Teknik Dentar” në Kolegjin Universum me vlerësimet më të larta

Agjencia e Kosovës për Akreditim (AKA) ka akredituar Programin Teknik Dentar në Kolegjin Universum me vlerësimet më të larta. Program ky mjaftë i kërkuar dhe që ofron bazë njohurish formuese teorike dhe praktike që mundësojnë një përgatitje të lartë profesionale studentëve. 

Përveq Programit Teknik Dentar, Kolegji Universum e ka te akredituar edhe programin Higjienë dhe Estetike Dentare, si profesioni më i ri në vend dhe Universum është institucioni i vetëm në Ballkanin Perëndimor që e ofron këtë program. Programi i referohet praktikës së mirëmbajtjes së higjienës orale, parandalimit dhe ekzaminimit të shenjave të mundshme për sëmundjet e ndryshme orale.

Studentët  e këtyre dy programeve praktikën laboratorike në Kolegjin Universum e kryejnë në laborator me paisjet më të avancuara dentare.

Disa arsye pse të studioni këto programe në Kolegjin Universum?

 • Profesion i njohur dhe pranuar ndërkombëtarisht;
 • Mundësi bashkëpunimi me Stomatolog dhe Profesionistë Shëndetësor;
 • Pagë konkurruese;
 • Mundësi për vetë–punësim dhe avancim në karrierë;

Sipas hulumtimeve profesioni i higjienistit dhe teknikut dentar gjithmonë zë vend në “TOP 20” të profesioneve më të paguara. Për këtë, edhe paga prek një nga pikat më të larta ndër profesionet tjera.  

Regjistrimet kane filluar dhe vendet jane te limituara. Apliko ketu www.universum-ks.org/sq/apliko

Për informata shtesë kontakto Kolegjin Universum në [email protected], ndiqni faqen në facebook & instagram apo telefononi në +383 44 144 062

(Shkrim i sponsorisuar nga Kolegji Universum).

Kolegji Universum nënshkruan marrëveshje me University of Northern Iowa për studime të dyfishta

Ndërkombëtarizimi i Kolegjit Universum vazhdon përtej oqeanit! Neser me 5 Korrik nga ora 14:00 bëhet nënshkrimi i marrëveshjes në mes të Kolegjit Universum & University of Northern Iowa.

Kolegji Universum me mbështetjen e Konsulatës së Kosovës në Iowa ka arrit marrëveshje 2+2 për Northern Iowa University. Përmes kësaj marrëveshje studentët e Kolegjit Universum do të kenë mundësinë që 2 vite ti përfundojnë në Universum dhe vazhdojnë 2 vite të tjera në SHBA (duke përfituar lehtësira financiare, punësim në kampus, bursa të pjesshme dhe shumë benefite të tjera).

Nënshkrimi i marrëveshjes do të bëhet neser me 5 Korrik nga ora 14:00 në Kampusin e Kolegjit Universum në Prishtinë. Dhe eventi do të jetë i hapur për publikun. Eja informohu! 2 vite në Kolegjin Universum dhe 2 vite në SHBA! Diplomohu në “University of Northen Iowa” përmes Kolegjit Universum.

Në kuadër të marrëveshjeve dhe ndërkombëtarizimit të Kolegjit Universum, studentët e Kolegjit tanë tashmë janë bërë ambasador të shtetit të Kosovës duke promovuar vlerat e Kosovës, përmes rezultateve të larta akademike, etike dhe profesionale në universitete ndërkombëtare. 

Universum mbetet i përkushtuar në ndërkombëtarizimin e Kosovës përmes ofrimit të studimeve jashtë vendit për studentët kosovarë. Për më shumë informata kontakto +383 44 144 062, [email protected] ose ndiqni Kolegjin Universum në facebook & instagram.

(Shkrim i sponsorisuar nga Kolegji Universum).

Higjiena dhe estetika dentare, profesioni që po garon me programerët për paga më të larta, mund të studioni edhe në Kosovë

Sot, për dallim nga vitet e kaluara, dentistët nuk vizitohen vetëm kur dikush ka problem me dhëmbë apo dhimbje. Tek ata shkohet edhe për të fituar “Hollywood Smile”, për të pasur gjithë dhëmbët në vijë apo edhe për të pasur një diamant në dhëmbë.

Megjithatë, në grupin e profesionistëve dentarë ka një grup i madh që po zë vend për diçka krejt specifike. Higjienist dentar, që merret me higjienën dhe estetikën e dhëmbëve.

Profesioni i higjienistit dentar gjithmonë zë vend në “TOP 20” të profesioneve më të paguara në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Për këtë, edhe paga prek një nga pikat më të larta ndër profesione. Paga mesatare në ShBA, sipas US News, është rreth 6,500 dollarë në muaj, kurse në Evropë, sipas Statistika dhe SalaryExplorer, paga mesatare është 4,500 euro në muaj.

Pra, përveç programerëve, bota është në kërkim të higjienistëve dentarë.

Kosova ka fatin dhe mundësinë të ketë kolegjin e vetëm në Ballkanin Perëndimor që ofron program të plotë bachelor për Higjienë dhe Estetikë Dentare. Ai është Kolegji UNVERSUM.

Nga studimet në Kolgjin Universum mund të vazhdoni karrierën si higjenist dentar, edukator të shëndetit oral, administrator të kujdesit shëndetësor apo edhe hulumtues të fushës dentare.

Për të aplikuar dhe për të marrë informacione rreth studimeve për Higjienë dhe Estetikë Dentare,

klikoni në linkun në vazhdim: https://www.universum-ks.org/sq/apliko/ /KultPlus.com

Artikull i sponsorizuar

Komuniteti LogEx për herë të parë në Ballkanin Perëndimor organizoi Javën e Ekonomisë Qarkore

Për herë të parë në shtetet e Ballkanit Perëndimor është organizuar Java e Ekonomisë Qarkore nga LogEx Community – iniciativë e organizatës The Balkan Forum, komunitet ky i përbërë nga partneriteti mes 8 universiteteve, shoqërisë civile dhe akterëve biznesorë nga të gjitha shtetet e Ballkanit Perëndimor.

Në kuadër të Javës së Ekonomisë Qarkore, konferenca hapëse e titulluar “Circular Economy: a way forward” (në shqip Ekonomia Qarkore: një rrugë përpara), është zhvilluar në Kolegjin Universum me rreth 70 pjesëmarrës prej shteteve të Ballkanit dhe Bashkimit Evropian.

Gjatë kësaj konference janë mbajtur dy panele diskutimi me fokus të veçantë në zbatimin e praktikave të ekonomisë qarkore në shtetet e Ballkanit dhe fuqizimin e rregulloreve në kuadër të kësaj fushe.

Ndërkohë, në Shqipëri, Maqedoni të Veriut, Mal të Zi, Serbi dhe Bosnjë e Hercegovinë, janë zhvilluar ngjarje të tjera duke përfshirë punëtori me fëmijë, webinars dhe podcasts.

Qëllimi i kësaj Jave është të filloj një dialog dhe fushatë rajonale në orientimin e politikave publike por edhe modeleve të biznesit në kompani të ndryshme drejt ekonomisë qarkore, si e ardhmja e zhvillimit ekonomik dhe shoqëror të rajonit tonë. Më konkretisht, gjatë këtyre aktiviteteve janë promovuar praktikat e mira në ekonomi qarkore si riciklimi, ripërdorimi dhe riprodhimi. LogEx Community do të vazhdoj të kontribuoj në këtë çështje dhe kjo javë do të kthehet në një organizim tradicional në shtetet e Ballkanit Perëndimor. Antarët e LogEx Community janë The Balkan Forum dhe Kolegji Universum në Kosovë, Build Green Group në Shqipëri, CIVIL në Maqedoni të Veriut, CENER21 dhe COD Jajce në Bosnjë dhe Hercegovinë, Youth Initiative for Human Rights në Serbi dhe ZIP ADP në Mal të Zi, si dhe akademiket Dr Ivana Lozanovska në Gjermani dhe Dr Sanda Midžić-Kurtagić në Bosnje dhe Hercegovinë

Për organizimin e kësaj Jave, donator kryesor ka qenë Rockefeller Brothers Fund.

Për më shumë informata rreth programit kontakto +383 44 144 062, [email protected] ose ndiqni Kolegjin Universum në facebook & instagram.

Konferenca më e madhe në fushën e teknologjisë u organizua në Kolegjin Universum

Për të gjithë adhuruesit e tekonologjisë, në kampusin e Kolegji Universum, u mbajt konferenca më e madhe e fushës e organizuar nga Komuniteti Albanian Developers. Pjesëmarrës ishin ekspertët më të suksesshëm në fushën e IT. Gjatë eventit pati biseda, panele diskutimi, seminare dhe workshop.

Objektivi kryesor i Konferencës ishte të bashkojë njerëzit dhe të ndajë zhvillimet më të fundit në fushën e teknologjisë, nga këndvështrimi i zhvilluesve. Zhvilluesit e rinj dhe zhvilluesit e ardhshëm patën mundësinë të marrin pjesë në seminare nga ekspertë të industrisë vendase dhe ndërkombëtare, ndaj kjo është edhe arsyeja pse Kolegji Universum, i jep rëndësi kaq të madhe ngjarjeve të tilla.

Përmes këtyre eventeve studentët e Kolegji Universum kanë mundësinë që të marrin njohuri të shumta rreth kësaj fushe, gjë që ju ndihmon të kyçen më shpejt në industrinë e IT-së.

A dëshironi edhe ju të jeni pjesë e eventeve më të mëdha në vend, apliko për informata www.universum-ks.org/sq/apliko/

Për më shumë informata rreth programit kontakto:+383 44 144 062[email protected] ose ndiqni Kolegjin Universum  facebook & instagram.

A ka sporti kosovar mjaftueshëm fizioterapeut të kualifikuar?

Sporti është një disiplinë e gjerë që ndihmon individin në shumë aspekte më tepër sesa vetëm në aspektin fizik, ndihmon në ndërtimin e karakterit personal, mëson dhe zhvillon të menduarit strategjik, të menduarit analitik, aftësitë e lidershipit, vendosjen e qëllimeve dhe marrjen e rrezikut.

Sporti në Kosovë tash e shumë vite luan një rol shumë të rëndësishëm në shoqërinë tonë. Rol jo më pak të rëndësishëm në këtë aspekt luajnë dhe ekspertët fizioterapeut të sportit të cilët janë të përfshirë kryesisht në parandalimin dhe menaxhimin e lëndimeve që vijnë nga vetë pjesëmarrja në sport dhe angazhimi i individëve në ushtrimet sportive. Për më tepër, ata gjithashtu promovojnë një mënyrë jetese aktive për të ndihmuar individët në përmirësimin dhe ruajtjen e cilësisë së jetës së tyre. 

Në Kosovë, ka fizioterapeut të specializuar dhe ekspert të fushës sportive që ndër vite iu gjinden pranë sportistave kosovar. Ndonëse jo numër i madh i tyre veprojnë në këtë fushë që si pasojë është mungesa e nivelit të posaçëm akademik për perfundimin e këtij specializimi. Kolegji Universum e ofron Programin e Fizioterapisë, program ky që synon ti pajisë studentët me njohuri profesionale në ushtrimin e profesionit të fizioterapistit, në një cikël 3 vjeçar studimi, zhvilluar sipas kurrikulës bashkëkohore në një mjedis stimulues që promovon arsimimin, hulumtimin, shërbimin dhe udhëheqjen që përbën një bazë për një karrierë të suksesshme.

Kolegji Universum përveq studimeve dhe njohurive teorike në këtë departament, studentëve ju mundëson dhe zbatimin e njohurive në praktikë, në laboratoret më të sofistikuara të këtij drejtimi.

Për më shumë informata rreth programit kontakto +383 44 144 062, [email protected] ose ndiqni Kolegjin Universum në facebook & instagram./ KultPlus.com

Konferenca më e madhe në fushën e Tekonologjisë vjen këtë të shtunë me 15 ekspertë nga Industria

Për të gjithë adhuruesit e tekonologjisë me 21 Maj 2022, në kampusin e Kolegjit Universum, me fillim nga ora 10:00, vjen Konferenca më e madhe e fushës e organizuar nga Komuniteti Albanian Developers.

Në këtë ditë pjesëmarrës do të jenë ekspertët më të suksesshëm në fushën e IT. Gjatë eventit do të ketë biseda, panele diskutimi, seminare dhe workshop.

Objektivi kryesor i Konferencës është të bashkojë njerëzit dhe të ndajë zhvillimet më të fundit në fushën e teknologjisë, nga këndvështrimi i zhvilluesve. Zhvilluesit e rinj dhe zhvilluesit e ardhshëm do të kenë gjithashtu mundësinë të marrin pjesë në seminare nga ekspertë të industrisë vendase dhe ndërkombëtare, ndaj kjo është edhe arsyeja pse Kolegji Universum, i jep rëndësi kaq të madhe ngjarjeve të tilla (Axhenda).

Bashkohuni me ne këtë të shtunë në Kolegjin Universum për edicionin e parë të Konferencës së Albanian Developers Community. Për të qenë pjesëmarrës, regjistrohuni FALAS, mos e humbni këtë mundësi, vetëm edhe 1 ditë ka mbetur për aplikim, APLIKO TANI këtu: shorturl.at/bqvLX

Për më shumë informata rreth eventeve në Kolegjin Universum, ndiqni faqet në facebook & instagram, kontaktoni në [email protected] apo telefononi në +383 44 144 062. /KultPlus.com

Artikull i sponzorizuar

Incodeks dhe Kolegji Universum vazhdojnë bashkëpunimin për punësim të studentëve 

Në kuadër të projektit të përbashkët në mes të Kolegjit Universum dhe kompanisë Incodeks, studentet e Kolegjit Universum nga Departamenti Shkenca Kompjuterike po angazhohen në projekte reale qysh nga viti i parë dhe po arrijnë të punësohen ende pa i përfunduar studimet.

Erleta Dërguti, studente ne vitin e dytë në Departamentin Shkenca Kompjiuterike në Kolegjin Universum, ende pa i përfunduar studimet ka arrit të punësohet në kompaninë partnere të Kolegjit Universum “Incodeks”.

Qëllimi i këtij bashkëpunimi në mes të Kolegjit Universum dhe kompanisë Incodeks është që studentët të mësojnë më shumë mbi natyren e punës në kompanitë e teknologjisë në Kosovë, të ndërlidhin teorinë dhe përvojën profesionale gjatë studimeve, gjë që po iu mundëson kyçjen më të lehtë në tregun e punës. 

Incodeks është kompani e cila vepron në qytetin e Ferizajt dhe ofron shërbime të teknologjisë informative me fokus në inteligjencë artificiale. Incodeks eksluzivisht punon për klientë ndërkombëtar dhe ka një prespektive të mirë të rritjes së numrit të klientëve. 

Kolegji Universum është kolegji më inovativ në Kosovë, i renditur në Top 1000 shkollat më të mira të biznesit në botë nga Agjencia Eduniversal. Institucion lider i ndërkombëtarizimit, i vetmi institucion nga Kosova që ka arritur numrin më të madh të marrëveshjeve të financuara nga Komisioni Evropian. Mëso më shumë www.universum-ks.org

Bëhu si Erleta, fillo studimet në Kolegjin Universum dhe punësohu ende pa diplomuar https://www.universum-ks.org/sq/apliko/

Për më shumë informata rreth projekteve dhe aktiviteteve që angazhohen studentët në Kolegjin Universum, na ndiqni në facebook & instagram, kontaktoni në [email protected] apo telefononi në +383 44 144 062.

(Shkrim i sponsorisuar nga Kolegji Universum).

Kolegji Universum nënshkruan marrëveshje me 152 Universitete për shkëmbim të 608 studentëve në Evropë

Kolegji Universum si lider i ndërkombtarizimit hap thirrjen për bursa semestrale ne 152 universitete ne 28 shtete te Evropës dhe Turqi. Bursat vlejnë për të gjithë studentët e Kolegjit Universum, te gjitha kampuset, niveli Bachelor & Master.

Deri tani Kolegji Universum ka nënshkruar marrëveshje me 152 universitete në 28 shtete të Evropës dhe Turqi. Shiko listen e plotë të Universiteteve Partnere https://www.universum-ks.org/sq/bursa-nderkombetare/

Deri tani 546 studentë të Kolegjit Universum dhe 105 staf akademik dhe administrativ kanë përfituar nga kjo mundësi.

Ftohen të gjithë studentët e Kolegjit Universum të nivelit Bachelor dhe Master të aplikojnë për shkëmbim semestral në këto universitete (kliko ketu per listen e plote).

Një nga përfitueset e bursave për shkëmbim semestral është edhe studentja Verona Kolgeci, për përvojen e saj gjatë shkëmbimit në Belgjikë ajo thotë: “Unë jam Verona Kolgeci studente në Universum dhe përfituse e bursës 100%. Tani jam në vitin e dytë në drejtimin Shkenca Kompjuterike niveli bachelor. Gjatë studimeve në vitin e parë kam qenë e angazhuar edhe me punë praktike, kjo eksperiencë ka qenë shumë e mirë. Jam përfituese e bursës për studime jashtë vendit në Thomas More University of Applied Science në Belgjikë. E gjitha ka qenë një eksperience shumë e mirë e cila më ka shtyrë drejt zhvilimit edukativo-arsimor dhe personal. Mesazhi im për studentërt tjerë është që të marrin çdo mundësi që i shfaqet sepse sa do e vogel të duket në fillim do të ketë një ndikim shumë të madh në jetën e tyre dhe do t’i ndihmojë të ndërtojnë një të ardhme më të mirë”.

Bëhu si Verona, eksploro Evropen gjatë studimeve! Apliko tani https://bit.ly/34gl2Wq

Për më shumë informata kontakto +383 44 144 062, [email protected] ose ndiqni Kolegjin Universum në facebook & instagram.

(Shkrim i sponsorisuar nga Kolegji Universum).

Studentët e Kolegjit Universum prezantuan punimet e tyre shkencore dhe artistike në Panairin e Inovacionit

Në kuadër të aktiviteteve studentore dhe prezantimit të punimeve shkencore dhe artistike të studentëve Kolegji Universum organizoi Panairin e Inovacionit, i cili kishte për qëllim prezantimin e punës akademike të zhvilluar gjatë këtij semestri nga departamentet e ndryshme brenda Kolegjit Universum.

Përmes projekteve të tyre studentët e Kolegjit Universum kanë krijuar paisje të cilat ndikojnë pozitivisht në mirëqenjen e komunitetit duke krijuar lehtësira në jetën reale të njerëzve.

Gjatë panairit studentët e departamentit të infermierisë treguan praktikat më moderne të trajtimit të situatave të ndryshme mjekësore dhe mënyren se si ato duhet të trajtohen. Studentët e Higjienës Dentare ofruan shërbime falas për të pjesëmarrësit.

Departamenti i Dizajnit të Modës shfaqi kreacionet e krijuara gjatë këtij semestri, ndërsa në të njëjtën kohë departamenti i shkencave kompjuterike prezantoj projektet reale të cilat i kanë shëndrruar në pasqyrë të punës që kryhet gjatë studimeve në Universum.

Ndërsa studentët e departamentit Biznes dhe Menaxhment dhanë këshilla se si duhet menaxhuar dhe krijuar një biznes.

Pra qëllimi më i rëndësishëm i Kolegjit Universum mbetet krijimi i kuadrove kualitative të cilët janë të gatshëm të i bashkangjiten tregut të punës qysh gjatë studimeve.

A dëshironi edhe ju të angazhoheni në projekte reale që nga viti i parë, TRANSFERO STUDIMET në Kolegjin Universum. Apliko këtu https://www.universum-ks.org/apliko/

Kolegji Universum është kolegji më inovativ në Kosovë, i renditur në Top 1000 shkollat më të mira të biznesit në botë nga Agjencia Eduniversal.  

Për më shumë informata rreth projekteve dhe aktiviteteve që angazhohen studentët që nga viti i parë në Kolegjin Universum ndiqni në facebook & instagram, kontaktoni në [email protected] apo telefononi në +383 44 144 062.

(Shkrim i sponsorisuar nga Kolegji Universum).

Kolegji Universum nënshkruan marrëveshje për praktikë të studentëve të Infermierisë në Gjermani

Kolegji Universum ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Kompaninë Gjermane “Visitatis GmbH” të përfaqësuar nga Drejtori Z. Ralf Hochscherff dhe “Careplacement GmbH”. Në kuadër të kësaj marrëveshje, studentëve të Kolegjit Universum të programit Infermieri do të ju mundësohet praktikë profesionale 6 muaj në Gjermani.

Studentët e Kolegjit Universum të programit Infermieri do kenë mundësinë të përfundojnë praktikën profesionale në një nga qendrat me paisjet më inovative të kujdesit mjekësor në Gjermani. Shpenzimet e studentëve gjatë praktikës në Gjermani do të mbulohen nga kompania dhe po ashtu studentët do të marrin pagë minimale sic parashihet me ligjin e punës në Gjermani.

Kompania “Visitatis GmbH” është themeluar që nga viti 2002 në Aachen si një nga qendrat e para të kujdesit privat në Gjermani. Puna praktike në Visitatit do të ju ndihmojë studentëve të njihen me industrinë e kujdesit shëndetësor dhe të marrin praktikat më të mira nga specialistët e kësaj kompanie.

Kolegji Universum, mbetet një nga institucionet e vetme ne Kosovë i cili garanton Punë Praktike për të gjithë studentët gjatë studimeve.

Për më shumë informata na ndiqni në rrjete sociale në facebook apo instagram, kontaktoni në [email protected] ose +383 44 144 062.–
You received this message because you are subscribed to the Google Groups “[email protected]” group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to [email protected]./ KultPlus.com

Vazhdojnë regjistrimet në MASTER në Kolegjin Universum

A dëshironi të ndjekni studimet master me orar fleksibil apo online, ku ligjërojnë profesorë vendor e ndërkombëtar dhe pastaj të vazhdoni studimet jashtë vendit me BURSË të plotë, Kolegji Universum është vendi se ku ju duhet të drejtoheni https://bit.ly/3oDUjsN.

Programi Master në Kolegjin Universum është i vetmi program i cili është ranguar si i 16’ti në Evropën Lindore dhe në Top 200 programet më të mira të kësaj fushe në botë nga agjencia prestigjioze franceze Eduniversal.  

Poashtu i vetmi institucion në Kosovë që ofron diplomë të dyfishtë gjermane, duke ju mundësuar studentëve kosovar ti fillojnë studimet në Kosovë dhe ta vazhdojnë vitin e dytë në Gjermani, ku përveq studimeve studentët do të kryejnë punë praktike me pagese në kompani gjermane.

Këtë vit Këshilli shtetëror i cilësisë i Agjencionit të Akreditimit të Kosovës ka akredituar edhe programin Master në Diplomaci.

Fillo studimet Master në Kolegjin Universum. Eksploro Evropën gjatë studimeve, përfito BURSË të plotë për studime në njërin nga 22 shtete të BE-së. Apliko këtu 

Për më shumë informata ndiqni Kolegjin Universum në facebook & instagram, apo kontaktoni në [email protected] ose +38344144062.

(Shkrim i sponsorisuar nga Kolegji Universum).

Kolegji Universum organizon fundjavën e dytë të Ndërmarrësisë në Kosovë

Nëse keni ide biznesi dhe po shikoni mundësitë për zhvillimin e idesë tuaj, Entrepreneurship Weekend 3 ofron mundësi për ju. Kolegji Universum, me përkrahjen e Visegrad Fund dhe në bashkëpunim me Hungarian University of Agriculture and Life Sciences (Hungary) , Metropolitan University of Prague (Czech Republic), University of Wroclaw (Poland), Czestochowa University of Technology (Poland) do mbajë Fundjavën e Tretë të Ndërmarrësisë, gjatë së cilës ju mund të zhvilloni idetë tuaja biznesore me ndihmën e ekspertëve të ndërmarrësisë si dhe të merrni informata për financimin e ideve tuaja. Gjatë kësaj fundjave do të ofrohen ligjërata nga profesorë dhe ndërmarrës vendor dhe të huaj, ku do të mësoni të zhvilloni idetë tuaja biznesore nga hapat fillestar e deri tek financimi i tyre duke u bazuar në praktikat e mira të shteteve të Vishegradit.

Apliko përmes linkut në vijim: https://forms.gle/HqWPdDCCTaoSGc2R7

Pjesëmarrja është e hapur për të rinjtë e moshës 18-30 vjeç nga Kosova, Shqipëria dhe Mali i Zi. Nëse dëshironi të jeni pjesë e Entrepreneurship Weekend dhe të zhvilloni idetë tuaja për biznes, plotësoni këtë formular më së largu deri me 5 Dhjetor 2021

Fundjava e ndërmarrësisë mbahet nga datat 17-19 Dhjetor 2021 në kampusin e Kolegjit Universum në Prishtinë.

Për informata shtesë kontakto Kolegjin Universum në [email protected], ndiqni faqen në facebook & instagram apo telefononi në +383 44 144 062. / KultPlus.com

Kolegji Universum nënshkruan marrëveshje për shkëmbim të studentëve të Fizioterapisë me bursa të plota në Itali

Kolegji Universum lider i mundësive reale ndërkombëtare për studentë dhe staff për shkëmbim semestral, këtë po e dëshmon fakti se deri tani këtij institucioni të arsimit të lartë në Kosovë i janë aprovuar 116 marrëveshje me universitetet më të mira të Evropës. Së fundmi, gamës së bashkëpunimeve i është shtuar edhe projekti tjetër për BURSA ndërkombëtare në Itali.

Studentët e Kolegjit Universum të Programit Fizioterapi do kenë mundësinë të studiojnë për një semestër në një ndër universitetet më të vjetra në Itali “University of Catania” .

Të gjithë studentët përfitojnë shkollim falas, kompenzim mujor 850 euro dhe 275 euro kompenzim për shpenzime të transportit.

Së shpejti do të shpallet thirrja për aplikim për shkëmbim semestral në këtë universitet me bursë të plotë.Përveq shkëmbimit semestral me bursa të plota në 26 shtete të BE-së, Kolegji Universum u siguron studentëve një sërë burimesh dhe shërbimesh për të mbështetur mësimin dhe kërkimin e tyre. Puna praktikë për studentët e Fizioterapisë fillon që nga viti i parë në laboratorët inovativ të Kolegjit Universum të paisur me pajisje mjekësore ndërsa vitin e dytë praktika vazhdohet në Qendra të Mjekesise Fizikale me të cilat Kolegji Universum ka bashkëpunim.

Kolegji Universum është institucion lider i ndërkombëtarizimit, i vetmi nga Kosova që ka arritur numrin më të madh të marrëveshjeve të financuara nga Komisioni Evropian. Deri tani Kolegji Universum ka arritur marrëveshje me 116 universitete në 26 shtete të Evropës dhe Turqi. 

Deri tani 462 studentë të Kolegjit Universum dhe 105 staf akademik dhe administrativ kanë përfituar nga kjo mundësi. Mëso më shumë https://www.universum-ks.org/bursa-nderkombetare/

Për më shumë informata kontakto +383 44 144 062, [email protected] ose ndiqni Kolegjin Universum në facebook & instagram./KultPlus.com

Kompania e sigurisë kibernetike nga Portugalia hap zyre në Kolegjin Universum për punësim të studentëve

Kolegji Universum dhe Kompania SparkInt nga Portugalia nënshkruan marrëveshje për bashkëpunim në ofrimin e shërbimeve dhe produkteve të sigurisë kibernetike në Ballkan.

SparkInt hap degën e saj në Kolegjin Universum nga ku do zhvillohen produkte të reja dhe do të ofrohen shërbime të sigurisë kibernetike për kompanitë dhe institucionet e regjionit.

Në SparkInt Kosova, do të punësohen studentët e Kolegjit Universum të cilët studiojnë Shkenca Kompjuterike dhe Siguri Kibernetike.

Studentet do te punojne sipas modelit të Studimeve Duale, pra do të angazhohen në punë praktike gjatë studimeve dhe do ta kenë punësimin e garantuar pas diplomimit.

Fillo studimet në Kolegjin Universum, puno për tregun global që nga mosha 18 vjeçare. APLIKO tani https://www.universum-ks.org/sq/apliko/

Shikoni listen e plote te programeve BACHELOR https://www.universum-ks.org/sq/programet-e-studimit/ dhe MASTER https://www.universum-ks.org/sq/studime-master/

Regjistrimi mund të bëhet edhe online https://www.universum-ks.org/sq/apliko/ apo fizikisht në njëren nga kampuset e Kolegjit Universum në Prishtinë, Ferizaj dhe Gjakovë.

Kolegji Universum është kolegji më inovativ në Kosovë, i renditur në Top 1000 shkollat më të mira të biznesit në botë nga Agjencia Eduniversal. Institucion lider i ndërkombëtarizimit, i vetmi institucion nga Kosova që ka arritur numrin më të madhë të marrëveshjeve të financuara nga Komisioni Evropian. 

Për më shumë informata kontakto +383 44 144 062, [email protected] ose ndiqni Kolegjin Universum në facebook & instagram.

(Shkrim i sponsorisuar nga Kolegji Universum).

154 studentë të Kolegjit Universum do ta vazhdojnë semestrin me bursë në 115 universitete në 26 shtete të Evropës

Kolegji Universum mbetet institucion lider i ndërkombëtarizimit. Në kuadër të marrëveshjeve me 115 Universitete Evropiane, 154 studentë të Kolegjit Universum këtë semester kanë përfituar shkëmbim semestral me BURSË të plotë në 26 shtete të BE-së.

Para nisjes në Evropë, Kolegji Universum organizoi takim përshëndetës me këta 154 studentë përfitues të bursave në 115 universitete në 26 shtete të Evropës. Secili studentë gjatë shkëmbimit semestral përfiton shkollim falas, 850-950 euro kompenzim mujor dhe 275-375 euro kompenzim për shpenzime të transportit. Kliko këtu, shiko fotot e studentëve përfitues të bursave.

Këtë vit Kolegji Universum ka shtuar dhe numrin e bashkëpunimeve me Universitetet Evropiane duke e ngritur në 395 numrin e BURSAVE Ndërkombëtare që do të ofrohen për këtë vit për studentë për shkëmbim në 26 shtete të BE-së.

Edhe ti mund të jesh përfitues i bursës ndërkombëtare në Kolegjin Universum. Eksploro Evropën gjatë studime, studio një semester në Evropë me të gjitha shpenzimet e mbuluara. Apliko këtu https://www.universum-ks.org/sq/apliko/

Kolegji Universum, institucioni i vetmi institucion nga Kosova që ka arritur numrin më të madh të marrëveshjeve të financuara nga Komisioni Evropian.
Për informata shtesë kontakto Kolegjin Universum në [email protected], ndiqni faqen në facebook & instagram apo telefononi në +383 44 144 062.  

(Shkrim i sponsorisuar nga Kolegji Universum).

Kolegji Universum nënshkruan marrëveshje me Banjën e Kllokotit për praktikë të studentëve të Fizioterapisë dhe Infermierisë

Kolegji Universum ka nënshkruar marrëveshje me Qendren për Mjekesi Fizikale dhe Rehabilitim – Banjën e Kllokotit “Nëna Naile” për praktikë të studentëve të Programit Fizioterapi dhe Infermieri.

Praktiken në këtë qendër studentët e fillojnë vitin e dytë, ndërsa vitin e parë studentët praktikën profesionale e përfundojnë në laboratorët inovativ të Kolegjit Universum të paisur me pajisje mjekësore, duke siguruar një mjedis mësimi eksperimental në të cilin secili i diplomuar është i pajisur me njohuritë, aftësitë dhe vlerat për të siguruar kujdesin ndaj pacientit.

Fokusi i mësimit eksperimental në Kolegjin Universum është që studentët të aplikojnë dhe zhvillojnë njohuritë dhe aftësitë e tyre në një mjedis pune. Puna praktike dhe zhvillimi i aftësive do të rrisë shanset për punësim dhe do të ndihmojë në zhvillimin e aftësive personale.

Regjistrimet në programin Fizioterapi dhe Infermieri janë të hapura dhe bëhen online përmes këtij linku https://www.universum-ks.org/sq/apliko/
Poashtu studentët e Kolegjit Universum gjatë praktikës profesionale në laboratorët inovativ të Kolegjit Universum po përdorin paisje VR (Virtual Reality). Përmes këtyre simulimeve studentët po praktikojnë aftësitë e tyre në një “mjedis të sigurtë-virtual“.

Kolegji Universum u siguron studentëve një sërë burimesh dhe shërbimesh për të mbështetur mësimin dhe kërkimin e tyre. Laboratoret janë dizajnuara në mënyrë komode dhe janë të pajisur me shtretër, pacient-kukulla dhe mjete tjera të nevojshme në mënyrë që mësimi të jetë sa më efektiv.

Për më shumë informata na ndiqni në rrjete sociale në facebook apo instagram, kontaktoni në [email protected] ose +383 44 144 062.

(Shkrim i sponsorisuar nga Kolegji Universum).

Për herë të parë në Kosovë, Kolegji Universum sjell diplomë angleze në bashkëpunim me Northampton University

Kolegji Universum dhe Northampton University nga Anglia sot lansuan programin e përbashket te studimeve bachelor dhe master me kurrikulë dhe standarde angleze. Studentët të cilët ndjekin këto programe do të pajisen me diplomë angleze nga Northampton University.

Programet të cilat ofrohen për studime në bashkëpunim me Northampton University për Bachelor janë: Dizajn Grafik, Teknologji e Arkitektures, Infermieri, Dizajn Mode, Komunikim Grafik, Shkenca Kompjuterike dhe Biznes Menaxhment. Ndërsa për Master ofrohen programet Biznes Menaxhment, Administrim Biznesi (MBA), Data Science dhe Marrëdhenie Ndërkombëtare.

Regjistrimet kanë filluar dhe aplikimi mund të bëhet përmes këtij linku: https://www.universum-ks.org/sq/apliko/

Edhe studentët nga institucionet tjera mund të përfitojnë nga kjo mundësi, duke i transferuar studimet në Kolegjin Universum dhe vazhduar ato në Northampton University në Angli.

Pse të zgjedhni Anglinë dhe Northampon University?

 • Ju përfitoni diplomë angleze dhe vendore për kohën e njejtë të studimeve (3 vite)
 • Mundësi për të studiuar në Angli gjatë vitit të tretë
 • Përparësi për të vazhduar studimet postdiplomike (Master)
 • Diploma nga Northampton University njihet në të gjithë botën dhe ju përgatitë për karrierë ndërkombëtare
 • Mundësi e mirë për të eksploruar Mbretërinë e Bashkuar.

Informata më të hollësishme rreth këtij programi gjeni të publikuar në website https://www.universum-ks.org/sq/northampton-university/ apo kontaktoni Kolegjin Universum +383 44 144 062 apo [email protected]./ KultPlus.com

Akreditohen 13 programe të studimit të Kolegjit Universum

Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KShC) i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) pas takimit të mbajtur me 27 Korrik gjatë së cilit u shqyrtuan raportet finale për vlerësimin institucional dhe atë të programeve të studimit, të hartuara nga panelet e ekspertëve ndërkombëtar. Përveq programeve egzistuese Këshilli shtetëror i cilësisë i Agjencionit të Akreditimit të Kosovës ka akredituar edhe 13 programe të studimit të Kolegjit Universum.

Programet në të cilat Kolegji Universum me sukses është akredituar dhe riakredituar (në programet egzistuese) janë:

 1. Infermieri
 2. Fizioterapi
 3. Siguri Kibernetike
 4. Juridik
 5. Gjuhë Gjermane
 6. Estetike dhe Higjene Dentare
 7. Biznes Menaxhment
 8. Gjuhë Angleze
 9. Shkenca Kompjuterike
 10. Shkenca Politike
 11. Gazetari Digjitale
 12. Dizajn Mode
 13. Dizajn Grafik
 14. Dizajn Interieri

Dhe programet Master të akredituara janë:

 1. Data Science & Analytics
 2. Menaxhment
 3. Diplomaci
 4. Menaxhim i Turizmit
 5. Menaxhim Nderkombetar i Biznesit
 6. Zhvillimi i qëndrueshëm i sistemit të prodhimit të ushqimit 
 7. Menaxhim i sektorit publik
 8. Financa

Shikoni listen e plote te programeve BACHELOR https://www.universum-ks.org/sq/programet-e-studimit/ dhe MASTER https://www.universum-ks.org/sq/studime-master/

Kolegji Universum është kolegji më inovativ në Kosovë, i renditur në Top 1000 shkollat më të mira të biznesit në botë nga Agjencia Eduniversal. Institucion lider i ndërkombëtarizimit, i vetmi institucion nga Kosova që ka arritur numrin më të madhë të marrëveshjeve të financuara nga Komisioni Evropian. Apliko këtu https://bit.ly/2HuMame 

Këtë vit Kolegji Universum ka shtuar dhe numrin e bashkëpunimeve me Universitetet Evropiane duke e ngritur në 395 numrin e BURSAVE Ndërkombëtare që do të ofrohen për këtë vit për studentë për shkëmbim në 26 shtete të BE-së.
Regjistrimet po vazhdojnë, Eksploro Evropën gjatë studime, studio një semester në Evropë me të gjitha shpenzimet e mbuluara. Apliko këtu https://www.universum-ks.org/sq/apliko/

462 studentë të Kolegjit Universum deri tani kanë përfituar shkëmbim semestral në 26 shtete të BE-së. Kliko këtu, shiko fotot e studentëve përfitues të bursave.

Për më shumë informata kontakto +383 44 144 062, [email protected] ose ndiqni Kolegjin Universum në facebook & instagram./ KultPlus.com

Hapet thirrja për 30 bursa të plota në Shkenca Kompjuterike dhe punësim të garantuar

Kolegji Universum në bashkëpunim me kompanitë partnere të teknologjisë informative në kuadër të bashkëpunimit për ndërlidhje të Akademisë dhe Industrisë ofrojnë 30 BURSA të plota për maturantë për studime të dyfishta apo studime dhe praktikë profesionale.

Bursat ofrohen për 3 vite studimi në Programin Shkenca Kompjuterike në Kolegjin Universum. Studentët do të angazhohen në punë praktike gjatë studimeve dhe do ta kenë punësimin e garantuar pas diplomimit. Kjo u mundëson studentëve të marrin diplomë akademike dhe përvojë profesionale gjë që po iu mundëson studentëve kyçjen më të lehtë në tregun e punës.

Të gjithë maturantët e Republikës së Kosovës kanë mundësi të aplikojnë të bëhen pjesë e garës për bursa studimi dhe punësim të garantuar nga Kolegji Universum dhe kompanitë partnere. APLIKO në këtë link: https://cutt.ly/mQiq7ej

Studimet Duale sipas konceptit Gjerman të financimit te studimeve nga kompanitë, studentët përfitojnë:

1. Financim 100% i studimeve për tri vite të studimit;

2.Punë Praktike nga viti i parë, 20 orë në javë;

3.Punësim i Garantuar pas diplomimit.

Puna praktike do të ofrohet në këto pozita: Web Developer, Programmer Analyst, Software Developer, Frontend Developer, Backend Developer, DevOps, Mobile App Developer, QA Tester.

AFATI I FUNDIT PËR APLIKIM 20 GUSHT 2021!

Fito BURSË për 3 vite studimi dhe fillo karrierën që nga viti i parë i studimeve. APLIKO në këtë link: https://cutt.ly/mQiq7ej

Kolegji Universum ka disa vite që po përdor këtë  sistemi gjerman të arsimit për studentët dhe vazhdimisht kontaktohet nga institucione të ndryshme për të formuar partneritete dhe bashkëpunime profesionale që synojnë të kontribuojnë në ekonominë dhe zhvillimin e sektorëve në Kosovë.

Kolegji Universum është kolegji më inovativ në Kosovë, i renditur në Top 1000 shkollat më të mira të biznesit në botë nga Agjencia Eduniversal. Institucion lider i ndërkombëtarizimit, i vetmi institucion nga Kosova që ka arritur numrin më të madh të marrëveshjeve të financuara nga Komisioni Evropian. Mëso më shumë www.universum-ks.org

Për më shumë informata rreth bursave dhe studimeve duale kontakto [email protected] apo +383 44 144 062 ose na ndiqni në facebook apo instagram.

(Shkrim i sponsorisuar nga Kolegji Universum).

Kolegji Universum dhe Incodeks me projekt të përbashkët për praktikë të studentëve

Studentët e Kolegjit Universum nga Departamenti Shkenca Kompjuterike po angazhohen në projekte reale gjatë studimeve. Në kuadër të projektit të përbashkët “Summer Academy” të Kolegjit Universum dhe kompanisë Incodeks, studentët të ndarë në grupe dhe të mentoruar nga profesorët po punojnë projekte reale të caktuara nga kompania Inocodeks.

Qëllimi i këtij bashkëpunimi është që studentët të mësojnë më shumë mbi natyren e punës në kompanitë e teknologjisë në Kosovë, të ndërlidhin teorinë dhe përvojën profesionale gjatë studimeve, gjë që iu mundëson kyçjen më të lehtë në tregun e punës. 

Në fillim të “Summer Academy” stafi i Incodeks ka prezantuar projektet të cilat duhet të realizohen nga studentët dhe kriteret e vlerësimit të punës së tyre. Në fund fituesi apo grupi fitues i projektit do të punësohet në kompaninë Incodeks. 

Falë planprogramit dhe angazhimit të profesorëve studentët e Kolegjit Universum gjatë gjithë vitit po angazhohen në projekte reale dhe krijojnë prototipe të ndryshme përmes paisjeve harduerike sipas metodës “Learning by Doing” dhe informatave “State of the Art in Technology“. Përmes projekteve të tyre ata po krijojnë paisje të cilat ndikojnë pozitivisht në mirëqenjen e komunitetit duke krijuar lehtësira në jetën reale të njerëzve. Projekte te tilla si dora robotike, smart home, smart stick for blind people, alarm systems dhe shumë paisje të tjera. 

Incodeks është kompani e cila vepron në qytetin e Ferizajt dhe ofron shërbime të teknologjisë informative me fokus në inteligjencë artificiale. Incodeks eksluzivisht punon për klientë ndërkombëtar dhe ka një prespektive të mirë të rritjes së numrit të klientëve.

Kolegji Universum është kolegji më inovativ në Kosovë, i renditur në Top 1000 shkollat më të mira të biznesit në botë nga Agjencia Eduniversal. Institucion lider i ndërkombëtarizimit, i vetmi institucion nga Kosova që ka arritur numrin më të madh të marrëveshjeve të financuara nga Komisioni Evropian. Mëso më shumë www.universum-ks.org

Për më shumë informata rreth projekteve dhe aktiviteteve që angazhohen studentët në Kolegjin Universum, na ndiqni në facebook & instagram, kontaktoni në [email protected] apo telefononi në +383 44 144 062.

(Shkrim i sponsorisuar nga Kolegji Universum).