Studio Master me diplomë të dyfishtë gjermane

Studentët e Kolegjit Universum në këtë kohë pandemie po ndjekin ligjëratat online nga profesorë gjerman nga Universiteti Ludwigshafen në kuadër të programit master me diplomë të dyfishtë gjermane nga Ludwigshafen University of Business and Society dhe Kolegji Universum.

Programi përbëhet nga dhjetë module prej të cilave një pjesë ofrohen në Kolegjin Universum, disa në Universitetin Ludwigshafen dhe disa së bashku nga dy universitetet. Me përfundimin e studimeve në këtë program, studentët do të pajisen me diplomë gjermane MBA në Biznes Ndërkombëtar nga Universiteti Ludwigshafen dhe me diplomë të dytë Master i Arteve në Menaxhment nga Kolegji Universum.  

Përveq studimeve të dyfishta në Kolegjin Universum dhe Ludwigshafen University of Business and Society, studentët gj

atë studimeve do të kryejnë punë praktike 3 mujore me pagese në kompani gjermane.

Fillo studimet Master në Kolegjin Universum dhe merr diplomë të dyfishtë gjermane nga Ludwigshafen University https://bit.ly/2OrSc9W   

Më shumë info rreth programit gjeni të publikuar në website http://tiny.cc/savi7y apo kontaktoni Kolegjin Universum +383 44 144 062 apo [email protected].  

(Shkrim i sponsorisuar nga Universum)

Studentët nga Polonia përfunduan me sukses semestrin në Kolegjin Universum

Studentët nga University of Applied Sciences in Nysa nga Polonia – Kamelia Herbaciana, Urszula Wojtas dhe Dawid Michalak përfunduan me sukses semestrin pranveror në Kolegjin Universum. 

Urszula, Kamelia dhe Dawidi kanë përfituar bursë për shkëmbim semestral në Kolegjin Universum nga Universiteti i Nysa në Poloni. Deri tani 20 studentë ndërkombëtar nga Universitetet më prestigjoze në Evropë kanë përfituar shkëmbim semestral në Kolegjin Universum. 

Kolegji Universum mbetet lider i mundësive reale ndërkombëtare për studentë dhe staff për shkëmbim semestral. Deri tani, Kolegji Universum ka nënshkruar marrëveshje me 121 universitete prestigjoze në 26 shtete të Evropës dhe Turqi. Mëso më shumë https://www.universum-ks.org/bursa-nderkombetare/

Deri tani 257 studentë të Kolegjit Universum dhe 105 staf akademik dhe administrativ kanë përfituar nga kjo mundësi. Të gjithë studentët përfitojnë shkollim falas, kompenzim mujor 850 euro dhe 275 euro kompenzim për shpenzime të transportit. 

Me numrin më të madh të bursave ndërkombëtare Erasmus+ në rajon, me vlerësimin më të lartë në procesin e akreditimit dhe i vetmi nga Kosova i ranguar në Top 1000 shkollat më të mira të biznesit në botë nga agjencia prestigjioze Eduniversal.

Për informata shtesë kontakto Kolegjin Universum në [email protected], ndiqni faqen në facebook & instagram apo telefononi në +383 44 144 062.   

(Shkrim i sponsorisuar nga Kolegji Universum)

Aprovohen bursa të plota për studime në Danimarkë për studentët e Kolegjit Universum

Kolegji Universum si lider i mundësive reale ndërkombëtare për studentë dhe staff për shkëmbim semestral, këtë po e dëshmon fakti se deri tani këtij institucioni të arsimit të lartë në Kosovë i janë aprovuar 114 marrëveshje me universitete në 26 shtete të Evropës dhe Turqi. 

Së fundmi, gamës së bashkëpunimeve i është shtuar edhe projekti tjetër për BURSA ndërkombëtare për studime në Danimarkë.

Studentët e Kolegjit Universum do kenë mundësinë të studiojnë për një semestër dhe të kryejnë punë praktike në njërin ndër institucionet më të mira në “Aalborg University Copenhagen” në Danimarkë.

Të gjithë studentët përfitojnë shkollim falas, kompenzim mujor 900 euro dhe 360 euro kompenzim për shpenzime të transportit.

Kolegji Universum, mbetet lider për mundësitë ndërkombëtarë për studentët! Deri sot 257 studentë të Kolegjit Universum dhe 105 staf akademik dhe administrativ kanë përfituar nga kjo mundësi.

Së shpejti do të shpallet thirrja për aplikim për shkëmbim semestral në këtë universitet me bursë të plotë.

Për informata shtesë kontakto Kolegjin Universum në [email protected], ndiqni faqen në facebook & instagram apo telefononi në +383 44 144 062.

(Shkrim i sponsorisuar nga Universum)

Kolegji Universum ri-akreditohet me vlerësimet më të larta!

Sot është publikuar një lajm lidhur me mos akreditimin institucional të 8 institucioneve private të arsimit të lartë në Kosovë. Për të larguar çdo konfuzion, njoftojmë opinionin publik se Kolegji Universum e ka përfunduar me sukses të jashtëzakonshëm ri-akreditimin institucional qysh vitin e kaluar, duke dalur institucioni nr. 1 në Kosovë nga ky proces në këto dy vitet e fundit, njoftojnë ng aky kolegj.

Sipas tyre nga 11 kategori në bazë të të cilave vlerësohen institucionet e arsimit të lartë në Kosovë, Kolegji Universum ka marrë vleresimin maksimal ‘Fully compliant’ në katër kategori dhe vlerësimin ‘Substantially compliant’ në 7 kategori, më mirë se çdo institucion publik apo privat i arsimit të lartë në Kosovë!

Me numrin më të madh të bursave ndërkombëtare Erasmus+ në rajon, me vlerësimin më të lartë në procesin e akreditimit dhe i vetmi nga Kosova i ranguar në Top 1000 shkollat më të mira të biznesit në botë nga agjencia prestigjioze Eduniversal,

Kolegji Universum është në çdo aspekt institucioni numër 1 në Kosovë!Për informata shtesë kontakto Kolegjin Universum në [email protected], ndiqni faqen në facebook & instagram apo telefononi në +383 44 144 062.  /KultPlus.com

Studio dhe punësohu përmes bursave për studime duale

Kolegji Universum ka lansuar programin Studime & Punësim. Studim & Punësim është program i cili kombinon studimet akademike me aftësimin profesional ose përvojën praktike në Kolegjin Universum dhe mundëson kyçjen më të lehtë në tregun e punës.

Kolegji Universum me këtë program i’u ofron studentëve financim të plotë të studimeve, praktikë gjatë tri viteve si dhe punësim të garantuar në të gjitha drejtimet në Kolegjin Universum.

Në këtë program Kolegji Universum financon edukimin e 20 të rinjve në Kolegjin Universum. Këta përfitues të bursave nënshkruajnë kontrata me Kolegjin Universum e cila mundëson studentët të punojnë 20 orë në javë në Kolegjin Universum gjatë gjithë studimeve në Kolegjin Universum.

Pas përfundimit të studimeve, studentët me performancë më të mirë nënshkruajnë kontratë të rregullt të punësimit me Kolegjin Universum.

Linku për aplikim https://forms.gle/xZNipiBLdEUEHfoS9

Afati i fundit për aplikim 31 Korrik 2020, ndërsa testi vlerësues do të mbahet me 10 Gusht. 

Për studentët e përzgjedhur pas fazës së testimeve, studimet në Kolegjin Universum financohen 100% nga Kolegji Universum dhe vlen për 3 vite studime. Ky financim dhe puna praktike vlen për të gjitha drejtimet në Kolegjin Universum.

Për më shumë info për pozitat e hapura dhe bursat kliko këtu https://www.universum-ks.org/studime-punesim/ ose kontakto [email protected] apo 044 144 062.

(Shkrim i sponsorisuar nga Universum)

Kolegji Universum ndan bursa të plota për maturantët nga Komuna e Kaçanikut

Sot përfaqësues nga Kolegji Universum dhe kryetari i komunës së Kaçanikut Z. Besim Ilazi nënshkruan memorandum mirëkuptimi për bashkëpunim të ndërsjellë. Me këtë memorandum mirëkuptimi shprehet vullneti i palëve që të bashkëpunojnë në lehtësimin e mundësive për studime universitare për nxënësit nga komuna e Kaçanikut.

Me këtë rast për të promovuar dhe vlerësuar angazhimin e lartë të nxënësve, Kolegji Universum ka ndarë 3 bursa të plota tre vjeçare 100% si dhe zbritje 50% për 3 vite studimi për të gjithë maturantët dhe të të interesuarit tjerë për studime nga Komuna e Kaçanikut.

Bursat vlejnë për programet: Shkenca Politike, Biznes dhe Menaxhment, Shkenca Kompjuterike, Infermieri, Gjuhë Angleze dhe Gjuhë Gjermane.
Poashtu Kolegji Universum do të ofroj transportin e rregullt për të gjithë maturantët që do të vizitojnë kampusin në fazën e regjistrimeve, gjatë muajit Qershor dhe Korrik.

Për më shumë informata rreth bursave dhe transportit kontakto 044 725 675 apo [email protected], apo na ndiqni në rrjete sociale në facebook & instagram. /KultPlus.com

106357526_3025483260898831_2512017254257607255_n.jpg

Cila është gara e diturisë që ka shpërblyer me 138 bursa shkollimi?

Për të promovuar dhe vlerësuar angazhimin e lartë të nxënësve nga gjithë Republika e Kosovës për disa vite me radhë Shkolla “Universum” organizon garën e diturisë të quajtur “Universiada”, e cila ka për qëllim – Promovimin e nxënësve më të mirë në Republikën e Kosovës si dhe ofrimin e mundësisë së shkollimit përmes BURSAVE të plota. 

Verona Misini, përfituese e bursës 100% tregon për përvojen e saj në Universiade “Unë kam aplikuar në Garën e Diturisë UNIVERSIADA dhe kam fituar bursë shkollimi të plotë 100%. Jam shumë e lumtur që jam pjesë e Shkollës UNIVERSUM sepse e di që e ardhmja ime profesionale dhe akademike do tëjetë e ndritur. Prandaj ju inkurajoj të gjithë nxënësve të aplikojnë në UNIVERSIADA dhe të sfidojnë veten me nxënësit më të suksesshëm në vend”.

Andaj apliko edhe ti, përfito bursë si Verona dhe 138 nxënësit e tjerë. Linku për aplikim http://tiny.cc/5m2mqz
Gara është e hapur dhe vlen për të gjithë nxënësit e shkollave fillore të Republikës së Kosovës në klasat V deri në klasën e IX-të.

Për më shumë informata rreth Universiadës apo Shkollës Universum kontakto [email protected] apo +383 44 452 808 apo na ndiqni në rrjete sociale në facebook apo instagram. /KultPlus.com

Pse është shumë i rëndësishëm për fëmijë mësimi për programim?

Kurset e kodimit online janë një mundësi e shkëlqyeshme ti angazhoni fëmijët tuaj në diçka unike dhe produktive. Për më tepër, kurset e kodimit online janë një mënyrë efektive e të mësuarit të kodimit në shtëpi, duke e bërë atë lehtë të menaxhueshme nga ju që të monitoroni atë që po mësojnë fëmijët tuaj, ndërsa po kaloni kohë cilësore me ta.

Universum Digital Academy ofron kurse online të kodimit për fëmijë, duke i përgatit fëmijët qysh në moshë të re për një të ardhme të suksesshme akademike dhe profesionale. Prandaj prindërit dhe mësimdhënësit konsiderojnë që kodimi është një nga shkathtësitë më të rëndësishme të këtij shekulli. Kodimi ndihmon fëmijët që të kuptojnë më mirë matematikën, organizimin, kreativitetin, dhe të zhvillojnë shkathtësi të shkrimit dhe të mendimit kritik. Sa më heret që fëmijët mësojnë këtë shkathtësi, aq më të mira do ti kenë shanset për sukses.  

Duke qenë një nga kurset më të mira të kodimit online, kursi i kodimit në Universum Digital Academy është një shans për nxënësit të përmirësojnë kreativitetin e tyre dhe aftësinë e të menduarit logjik ndërsa mësojnë një nga aftësitë më të vlerësuara në botën digjitale.  

Kurset e kodimit në Universum Digital Academy janë mundësi unike që fëmijët të kalojnë kohën në mënyrën e duhur duke mësuar në mënyrë të pavarur dhe në komoditetin e shtëpisë dhe shoqërinë e prindërve. Programi i kodimit në Universum Digital Academy përmban total 6 nivele dhe zgjatë 4 muaj, ku në fund të çdo niveli do të bëhet çertifikimi i fëmijëve.

Regjistroho fëmijët tani dhe përfito kurs falas https://bit.ly/356sIXc

Pse Universum Digital Academy? 

– Kurrikulë e strukturuar për ti argëtuar fëmijët dhe ti mbajë entuziastë gjatë gjithë kohës;

– Mentorim i vazhdueshëm nga tutorë të përzgjedhur;

– Grupe të vogla, jo më shumë  se 15 fëmijë;

– Ligjerata interaktive;

– Përcjellje e vazhdueshme e progresit të fëmijëve. Prindërit pranojnë në mënyrë të vazhdueshme raportet mbi progresin e fëmijëve gjatë kursit;

– Certifikimi i fëmijëve – dëshmon që ata kanë përvetësuar shkathtësitë e nivelit dhe që janë të gatshëm të vazhdojnë në nivelin e radhës;

Për më shumë informata kontakto [email protected]  apo +383 45 652 166;  / KultPlus.com

‘Nova Univerza’ në Slloveni aprovon bursat për studentët kosovar

Kolegji Universum lider i mundësive reale ndërkombëtare për studentë dhe staff për shkëmbim semestral, këtë po e dëshmon fakti se deri tani këtij institucioni të arsimit të lartë në Kosovë i janë aprovuar 121 marrëveshje me universitete në 26 shtete të Evropës dhe Turqi. Së fundmi, gamës së bashkëpunimeve i është shtuar edhe projekti tjetër për BURSA ndërkombëtare në Slloveni.

Studentët e Kolegjit Universum do kenë mundësinë të studiojnë për një semestër në “New University European Faculty of Law” në Slloveni.

Të gjithë studentët përfitojnë shkollim falas, kompenzim mujor 800 euro dhe 275 euro kompenzim për shpenzime të transportit.

Kolegji Universum, mbetet lider për mundësitë ndërkombëtarë për studentët! Deri sot 248 studentë të Kolegjit Universum dhe 105 staf akademik dhe administrativ kanë përfituar nga kjo mundësi.

Shiko detajet në thirrjen për aplikim https://bit.ly/2MSSbLi

Për informata shtesë kontakto Kolegjin Universum në [email protected], ndiqni faqen në facebook & instagram apo telefononi në +383 44 144 062.

(Shkrim i sponsorisuar nga Universum)

Kolegji Universum organizon konferencë online me Ish Kryeministrin e Estonisë

Kolegji Universum organizon konferencën online me Ish Kryeministrin e Estonisë, shkruan KultPlus.com

“Konferenca e radhës organizohet me Z. Taavi Roivas, Ish Kryeminister i Estonisë me temen “ID-ja dixhitale, Blockchain dhe Siguria Kibernetike, pas pandemise Covid19“, thuhet ndër të tjera.

Këtu keni njoftimin e plotë:

Kolegji Universum organizon konferencë online me Ish Kryeministrin e Estonisë

Në këto ditë izolimi, Kolegji Universum vazhdon të ofroj konferenca dhe debate me tema me interes për qytetarët. Konferenca e radhës organizohet me Z. Taavi Roivas, Ish Kryeminister i Estonisë me temen “ID-ja dixhitale, Blockchain dhe Siguria Kibernetike, pas pandemise Covid19“. 

Konferenca do të mbahet me 17 Prill nga ora 18:00 online përmes Google Meet për këtë regjistrimi për pjesëmarrje është i obliguar https://bit.ly/3beIxNy

Kolegji Universum është kolegji më inovativ në Kosovë, i renditur në Top 1000 shkollat më të mira të biznesit në botë nga Agjencia Eduniversal. Institucion lider i ndërkombëtarizimit, i vetmi institucion nga Kosova që ka arritur numrin më të madh të marrëveshjeve të financuara nga Komisioni Evropian.   

Për më shumë informata rreth pjesëmarrjes dhe detajeve për konferencën kontakto [email protected] apo +383 44 144 062; “

Kolegji Universum organizon konferencë online me Ish Kryeministrin e Estonisë

Kolegji Universum organizon konferencën online me ish-kryeministrin e Estonisë, shkruan KultPlus.com

“Në këto ditë izolimi, Kolegji Universum vazhdon të ofroj konferenca dhe debate me tema me interes për qytetarët”, thuhet ndër të tjera në njoftimin e tyre.

Këtu keni njoftimin e plotë:

“Në këto ditë izolimi, Kolegji Universum vazhdon të ofroj konferenca dhe debate me tema me interes për qytetarët. Konferenca e radhës organizohet me Z. Taavi Roivas, Ish Kryeminister i Estonisë me temen “ID-ja dixhitale, Blockchain dhe Siguria Kibernetike, pas pandemise Covid19“. 
Konferenca do të mbahet me 17 Prill nga ora 18:00 online përmes Google Meet për këtë regjistrimi për pjesëmarrje është i obliguar https://bit.ly/3beIxNy


Kolegji Universum është kolegji më inovativ në Kosovë, i renditur në Top 1000 shkollat më të mira të biznesit në botë nga Agjencia Eduniversal. Institucion lider i ndërkombëtarizimit, i vetmi institucion nga Kosova që ka arritur numrin më të madh të marrëveshjeve të financuara nga Komisioni Evropian.   


Për më shumë informata rreth pjesëmarrjes dhe detajeve për konferencën kontakto [email protected] apo +383 44 144 062;”.

Kolegji Universum organizon konferencën e dytë ndërkombëtare në Kosovë me 7 universitet partnere nga Evropa

Për të dytin vit me radhë Kolegji Universum organizon Konferencën e dytë ndërkombëtare – Përafrimi i Ballkanit Perëndimor me BE-në: Vlerësimet Ekonomike, Sociale, Politike, Ligjore dhe Teknologjike që do të mbahet nga 27-29 Prill 2020 në Prishtinë.

Këtë vit Kolegji Universum konferencën e organizon në bashkëpunim me 7 Universitete Partnere nga Evropa, siç janë Hochschule Ludwigshafen am Rhein, Instituto Politécnico de Tomar, Universiteti Nova, University de Valladolid, Instituto Politécnico de Beja, Vilniaus kolegija, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknologji iversniversitesi.

Kjo konferencë synon të bashkojë studiues, shkencëtarë dhe studentë për të shkëmbyer përvojat e tyre, ide të reja dhe rezultate kërkimore për të gjitha aspektet e çështjeve sociale, ekonomike, ligjore dhe teknologjike.

Në kuadër të Konferencës Ndërkombëtare Komiteti Shkencor ka hap thirrjen për dorëzimin e punimeve shkencore, shiko temat për punime https://www.universum-ks.org/conferences/ 

Pas prezantimit në Konferencë, punimet shkencore do të kenë mundësinë të publikohen në revista ndërkombëtare, të tilla si “Journal of Enterprising Communities: People and Places in the Global Economy and World Review of Entrepreneurship, Management and Sustainable Development”.

Për më shumë informata rreth Konferencës dhe Universiteteve Partnere të Kolegjit Universum klikoni këtu apo kontaktoni [email protected].

(Shkrim i sponsorisuar nga Universum)

Ambasada Amerikane mbështet Kolegjin Universum në implementim të projektit anti-plagjiaturë

Në Kolegjin Universum sot ishte në vizitë z. James P. Merz, Zëvendës Koordinator i US Assistance to EUR/ACE nga Ambasada Amerikane dhe përfaqësues nga Kosovo US Alumni.

Z. Merz zgjodhi të vizitoj Kolegjin Universum në mesin e të gjitha institucioneve në vend për të parë më afër rrjedhen e implementimit të projektit “Parandalimi i plagjiatures përmes teknologjisë” projekt ky i Kolegjit Universum dhe Platformes “Akademia” i financuar nga Ambasada Amerikane. 

Softueri anti-plagjiaturë funksionon në 20 gjuhë të botës dhe ka në databazë miliarda hulumtime që do të ndihmojnë në saktësinë e softuerit dhe do të lehtësojnë identifikimin e plagjiaturës duke përmirësuar kështu nivelin e punimeve shkencore dhe të diplomave në vendin tonë.

Për më shumë informata rreth softuerit dhe projekteve të radhës nga Kolegji Universum ndiqni në facebook & instagram, kontaktoni në [email protected] apo telefononi në +383 44 144 062.   

(Shkrim i sponsorisuar nga Universum)

Komisioni Evropian zgjedh Kolegjin Universum për monitorim të programit Erasmus+

Përfaqësuesit e Komisionit Evropian kanë zgjedhur Kolegjin Universum për vizitën monitoruese në Kosove të programit të edukimit, Erasmus+.

Drejtori për Ballkanin Perëndimor, Z. Alberto Sesse Ballart ka zhvilluar takime me stafin dhe studentet e Kolegjit Universum rreth përvojes së tyre gjatë ligjerimit dhe studimit në 114 universitete të Evropës. 240 studentë dhe staf nga Kolegji Universum kanë përfituar shkëmbim në 114 Universitete në 26 shtete të BE-së.

Aktualisht Kolegji Universum është duke implementuar 6 projekte të financuara nga Komisioni Evropian. Ndërsa për vitin 2020 Kolegji Universum është përfitues i 25 projekteve të reja. Kjo i kontribon shumë ngritjes së kapaciteteve të brendshme të Kolegjit Universum, përmirësimit të cilësisë, zhvillimit të kurrikulave, zhvillimit profesional të stafit përmes trajnimeve dhe vizitave në universitetet partnere, si dhe përmirësimin e teknologjisë përmes paisjeve të reja në laboratore dhe salla.  

Kolegji Universum mbetet institucuion lider në Kosovë në fushën e ndërkombëtarizimit.
Për më shumë informata ndiqni në facebook & instagram, kontaktoni në [email protected] apo telefononi në +383 44 144 062.    

(Shkrim i sponsorisuar nga Universum) / KultPlus.com

Në Ferizaj po organizohet kuizi online i fëmijëve për bursa, apliko tani

A dëshironi që fëmija juaj të testoj njohuritë e tij në fushën e teknologjisë dhe të shpërblehet me bursë për të ndjekur kurset më atraktive të programimit, animacionit dhe robotikës në Qytetin e Ferizajit?

Universum Digital Academy ka lansuar kuizin online për të gjithë fëmijët që dëshirojnë të testojnë njohuritë e tyre në teknologjisë dhe të hyjnë në garë për përfitim të BURSAVE deri në 50%, për pjesëmarrje në Kurset e Universum Digital Academy. FITO 50% BURSE, BËHU PJESË E KURSEVE MË ATRAKTIVE TË UNIVERSUM DIGITAL ACADEMY. Linku i kuizit https://bit.ly/2GrkRYK

E rëndësishme është që përfitues do jenë të gjithë pjesëmarrësit! Përqindja e bursës që do fitoni varet nga përgjigjet e sakta që do jepni poashtu ju fitoni 10 pikë bonus për çdo shok/shoqe që e referoni të jetë pjesë e kuizit.

Universum Digital Academy ofron kurse 1 vjeçare të programimit, animacionit dhe robotikes për fëmijë të moshës 6-18 vjeç.Ndërsa mësojnë, fëmijët ndërtojnë mini-lojëra, zgjidhin enigma, krijojnë projekte kodimi dhe kompletojnë misione, kreativiteti është një nga aftësitë më të rëndësishme që ata zhvillojnë. Plotëso kuizin tani https://bit.ly/2GrkRYK
PROGRAMI I AKADEMISË MBËSHTETET NË PROJECT-BASED LEARNING (PBL)

Për më shumë informata rreth kuizit dhe kurseve nga Universum Digital Academy kontakto [email protected] apo +383 45 652 166;/KultPlus.com

Lansohet kuizi i diturisë për fëmijë, bursë deri në 50% për kurset më aktraktive të programimit, animacionit dhe robotikës

A dëshironi që fëmija juaj të testoj njohuritë e tij në fushën e teknologjisë dhe të shpërblehet me bursë për të ndjekur kurset më atraktive të programimit, animacionit dhe robotikës?

Universum Digital Academy ka lansuar kuizin online për të gjithë fëmijët që dëshirojnë të testojnë njohuritë e tyre në teknologjisë dhe të hyjnë në garë për përfitim të BURSAVE deri në 50%, për pjesëmarrje në Kurset e Universum Digital Academy.

FITO 50% BURSE, BËHU PJESË E KURSEVE MË ATRAKTIVE TË UNIVERSUM DIGITAL ACADEMY. Linku i kuizit https://bit.ly/2GrkRYK

E rëndësishme është që përfitues do jenë të gjithë pjesëmarrësit! Përqindja e bursës që do fitoni varet nga përgjigjet e sakta që do jepni poashtu ju fitoni 10 pikë bonus për çdo shok/shoqe që e referoni të jetë pjesë e kuizit.


Universum Digital Academy ofron kurse 1 vjeçare të programimit, animacionit dhe robotikes për fëmijë të moshës 6-18 vjeç.Ndërsa mësojnë, fëmijët ndërtojnë mini-lojëra, zgjidhin enigma, krijojnë projekte kodimi dhe kompletojnë misione, kreativiteti është një nga aftësitë më të rëndësishme që ata zhvillojnë.

Plotëso kuizin tani https://bit.ly/2GrkRYK
PROGRAMI I AKADEMISË MBËSHTETET NË PROJECT-BASED LEARNING (PBL)

Për më shumë informata rreth kuizit dhe kurseve nga Universum Digital Academy kontakto [email protected] apo +383 45 652 166;

(Shkrim i sponsorisuar nga Universum)

Kolegji Universum organizon konferencën e dytë ndërkombëtare në Kosovë me 7 Universitete partnere nga Evropa

Për të dytin vit me radhë Kolegji Universum organizon Konferencën e dytë ndërkombëtare – Përafrimi i Ballkanit Perëndimor me BE-në: Vlerësimet Ekonomike, Sociale, Politike, Ligjore dhe Teknologjike që do të mbahet nga 27-29 Prill 2020 në Prishtinë.

Këtë vit Kolegji Universum konferencën e organizon në bashkëpunim me 7 Universitete Partnere nga Evropa, siç janë Hochschule Ludwigshafen am Rhein, Instituto Politécnico de Tomar, Universiteti Nova, University de Valladolid, Instituto Politécnico de Beja, Vilniaus kolegija, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknologji iversniversitesi.

Kjo konferencë synon të bashkojë studiues, shkencëtarë dhe studentë për të shkëmbyer përvojat e tyre, ide të reja dhe rezultate kërkimore për të gjitha aspektet e çështjeve sociale, ekonomike, ligjore dhe teknologjike.

Në kuadër të Konferencës Ndërkombëtare Komiteti Shkencor ka hap thirrjen për dorëzimin e punimeve shkencore, shiko temat për punime https://www.universum-ks.org/conferences/ 

Për më shumë informata rreth Konferencës dhe Universiteteve Partnere të Kolegjit Universum klikoni këtu apo kontaktoni [email protected].

(Shkrim i sponsorisuar nga Universum)

Pse duhet të mësojnë fëmijët të kodojnë?

Të mësosh të kodosh do të thotë të mësosh një gjuhë të re! Kur bëhet fjalë për përgatitjen e fëmijës tuaj për të ardhmen, mënyra më e mirë është t’i mësojmë ata të kodojnë. Kodimi përmirëson performancën akademike të fëmijëve, të shkruarit, kreativitetin dhe logjiken në zgjidhjen e problemeve matematikore duke i ndihmuar ata të performojnë më mirë në shkollë.

Universum Digital Academy në qytetin e Ferizajit ofron kurse 1 vjeçare të programimit, animacionit dhe robotikes për fëmijë të moshës 7-18 vjeç. Regjistrohu këtu http://tiny.cc/8bfe7y  

Ti bëjmë fëmijet të kuptojnë se të mësuarit është argëtim!
Në Universum Digital Academy fëmijët inkurajohen të mësojnë në mënyrë të pavarur dhe me ritmin e tyre. Ndërsa mësojnë, fëmijët ndërtojnë mini-lojëra, zgjidhin enigma, krijojnë projekte kodimi dhe kompletojnë misione, kreativiteti është një nga aftësitë më të rëndësishme që ata mund të zhvillojnë.  

Kjo është arsyeja pse fëmijët duan të mësojnë në Universum Digital Academy, pasi edhe pse ata po zotërojnë koncepte të rëndësishme të programimit, ata ndjehen sikur thjesht po luajnë një lojë!

Investoni në të ardhmen e fëmijës tuaj!

Aplikoni online përmes këtij linku http://tiny.cc/8bfe7y apo për më shumë informata për Universum Digital Academy kontakto +383 45 652 166 [email protected] ose na ndiqni në rrjete sociale në instagram apo facebook.

(Shkrim i sponsorisuar nga Universum)

Hapet thirrja për punime shkencore për studentët kosovarë

Kolegji Universum për disa vite me radhë po organizon – Konferencën Shkencore Studentore, këtë vit në bashkëpunim me IBCM – International Business College Mitrovica, Kolegji Universum hap thirrjen për “Punime Shkencore” nga studentët.

Thirrja vlen për të gjithë studentët nga të gjitha institucionet publike dhe private në Kosovë. Ndërsa prezantimi i punimeve do të bëhet gjatë Konferencës Shkencore Studentore.

Temat e punimeve janë Biznes dhe Marketing, Administratë Publike, Shkenca Kompjuterike, Mbrojtje e Mjedisit dhe Mësimi i Gjuhës Angleze;

Afati i fundit për dërgim të punimeve 23 shkurt 2020, punimet dërgohen në email: [email protected]Kliko këtu për formatin e punimit.

Kolegji Universum në vazhdimësi inkurajon studentët që të angazhohen aktivisht në publikime akademike dhe hulumtuese. Kliko këtu për të lexuar revistat dhe publikimet e ndryshme të studentëve të Kolegjit Universum.  

Për më shumë informata rreth Konferencës Shkencore Studentore kontakto [email protected] apo +383 44 144 062;

(Shkrim i sponsorisuar nga Universum)

Trajnime falas për Gaming, C# dhe WEB -DevelopmentKolegji Universum si lider në fushën e Shkencave Kompjuterike, organizon edicionin e 5-të të Code Summer Fest, plotësisht PA PAGESË për të gjithë maturantët e shkollave të mesme të Kosovës. Gjatë Code Summer Fest pjesëmarrësit do të mësojnë Gaming, C# dhe WEB-Development, poashtu gjatë trajnimit do të ketë ligjërata për ndërmarrësi dhe orientim në karrierë. Apliko tani  https://bit.ly/30noVBc

Trajnimi do të mbahet në 3 kampuset e Kolegjit Universum në Prishtinë, Gjakovë dhe Ferizaj. Apliko këtu https://bit.ly/30noVBc

Bëhu pjesë e zhvillimeve teknologjike botërore! Mëso me metodologjinë Learning-By-Doing.  Përcjell State-Of-The-Art në teknologji!

Në fund të trajnimit të gjithë maturantët do të certifikohen dhe maturantët e dalluar do të kenë mundësi të jenë përfitues të bursave për studime në Kolegjin Universum, si dhe të 390 Bursa Nderkombetare për studime jashtë vendit në 22 shtete të BE-së nga Kolegji Universum. Apliko tani https://bit.ly/30noVBc

Për më shumë info rreth trajnimit dhe aktiviteteve te radhës në Kolegjin Universum kontakto +383 44 144 062 ose [email protected] ose ndiqni faqen në në facebook & instagram. / KultPlus.com

Nxënësit e gjimnazit kryejnë punë praktike në Kolegjin Universum


Bleona Lokaj, Bubulina Kabashi dhe Adriana Zyberi nxënëse të vitit të dytë në Gjimnazin “Hajdar Dushi” në Gjakovë kanë përfunduar me sukses punën praktikë në Kolegjin Universum

Praktika është pjesë e projektit “Përkrahje Adoleshentëve pas mësimit të rregullt – ASSET” marrëveshje e cila mbështetet nga USAID Kosovo.

Ky bashkëpunim në mes të Kolegji Universum dhe USAID Kosovo ka për qëllim që përmes punës praktike, nxënësit të zhvillojnë aftësitë e tyre profesionale duke praktikuar teoritë e mësuara gjatë shkollimit të tyre.

Përveq kësaj Kolegji Universum për herë të parë në Kosovë, iu mundëson studentëve të kryejnë punë praktike me pagesë në 22 shtete të BE-së dhe Turqi. Puna praktike përfshinë një periudhë të caktuar ku studentët marrin trajnim profesional ose fitojnë përvojë pune në një kompani ose organizatë që vepron në shtetet e BE-së me të cilat Kolegji Universum ka bashkëpunim. Apliko edhe ti https://bit.ly/2HuMameGjatë periudhës së praktikës, studentët fitojnë përvojë pune në kohë të plotë në fushën që ata studiojnë.  

Përfito edhe ti praktike dhe mundësi punësimi nga Kolegji Universum, apliko këtu https://bit.ly/2HuMame. Na ndiqni në facebook & instagram, kontaktoni në [email protected] apo telefononi në +383 44 144 062.