“Art Without Limit International Film Festival” shfaq filmat fitues për nder të ditës ndërkombëtare të personave me aftësi të kufizuar


Festivali i Filmit “Art Without Limit International Film Festival” në Prishtinë, me datën 03 Dhjetor 2020 për nderë të ditës ndërkombëtare të personave me aftësi të kufizuar do ti shfaq online  12 filmat fitues nga edicioni i parë i Festivalit “Art Without Limit International Film Festival”
Filmat që do të shfaqen janë filma me shumë çmime kinematografike, poashtu të shperblyer në Festivalin “Art Without Limit International Film Festival” nga juria profesionale në krye me Presidentin e jurisë Z. Veit Heiduschka – Producent nga Austria dhe fitues i çmimit OSCAR!
Filmat të cilët do të shfaqen janë;

“MATCH”
Regjia: Vincent Hazard, France
“LOOK BEYOND APPEAREANCES” Regjia; Dervin Usta, Turkey
“AN ELEPHANT ON THE MOON” Regjia; Benjamin Barthélémy,  France
“CUERDAS” Regjia; Pedro Solís García,  Spain
“MARTIN” Regjia; Donal Moloney, Ireland
“HOSPICE OF SANTA BARBARA – MANUEL’S STORY” Regjia;  Greg Kroes, Lou Figueroa, USA
“WAVE”  Regjia;  Benjamin Cleary,  Ireland
“DELIVERY BOY” Regjia; Vinicius Saramago, Brazil
“AZAR” Regjia; Diba Ehteshami, Iran
“ROUTINE” RegjiaBekim Guri, Kosovë
“DIMA’S GAME” Regjia; Oussayma Canbarieh,  Canada “BUILDING 50 HOMES IN MELAMCHI” Regjia; Justin Cava – Janes, Indonezia

Filmat do të gjinden në platfomat online të Festivalit ;
www.artwithoutlimit-filmfestival.com
https://www.facebook.com/Art-Without-Limit-International-Film-Festival-103329747916446 /KultPlus.com

Ndahen çmimet e“Art Without Limit International Film Festival”edicioni parë

Sot ka përfunduar  edicioni  i parë i Festivalit të Filmit “Art Without Limit International Film Festival”.
Ky Festival i cili ishte planifikuar  të mbahet në Kino Armata në Prishtinë, mirëpo për shkak të pandemisë covid 19 është mbajtur online nga data 28 – 30 Shtator 2020.
Mbylljen e Festivalit e kanë bërë Drejtoresha e Festivalit; Znj; Ganimete Sava dhe Drejtori Artistik; Burim Haliti, pasi deklaruan se Presidenti i jurisë së “Art Without Limit International Film Festival” njëherit fitues i çmimit OSCAR, Producenti Austriak Z.Veit Heiduschka së bashku me anëtarët e tjerë të jurisë Sadija Klepo nga Bosnia & Hercegovina, Monika Haas nga Gjermania, Jerzy Palatz nga Polonia, Dainel Edmondson nga Amerika, Shpend Bengu nga Shqipëria dhe Safete Rogova nga Kosova kan sjellur vlersimet e tyre dhe vendosur që të ndajnë 15 çmime në kategori të ndryshme:

FILMI MË I MIRË FICTION – në kategorinë GOLD ka fituar filmi
“Delivery boy” – nga Regjisori  Vinicius  Saramago – Brazil

FILMI MË I MIRË FICTION – në kategorinë  SILVER ka fituar filmi
“Wave” Regjia; Benjamin Cleary/ Tj O’Grady Peyton- Irlandë

FILMI MË I MIRË DOKUMENTAR – në kategorinë GOLD ka fituar filmi
“Look beyond appearances” Regjia; Dervin Usta- Turqi

FILMI MË I MIRË DOKUMENTAR – në kategorinë  SILVER ka fituar filmi
“Match” Regjia; Vincent Hazard – Francë

FILMI MË I MIRË ANIMACION në kategorinë GOLD ka fituar filmi
“Cuerdas” Regjia; Pedro Solis Garcia – Spanjë

FILMI MË I MIRË ANIMACION- në kategorinë  SILVER ka fituar filmi
“An elephant on the moon” Regjia; Benjamin Barthelemy – Francë

REGJIA MË E MIRË
“Wave” Regjia; Benjamin Cleary/ Tj O’Grady Peyton- Irlandë

SKENARI  MË I MIRË
“Wave”
Benjamin Cleary

KAMERA MË E MIRË
“Delivery boy”
– Joao Casalino – Brazil
“Martin”  Donal Moloney – Ireland

Çmimi  i veçantë “FUQIZIMI I GRUAS” i ndahet dy filmave
“Azar” Regjia; Diba Ehteshami – Iran
“Dimas game” Regjia Oussayma Canbarieh – Kanadë Dhe çmimi
“PROJEKTI MË I MIRË I PORTRETIZUAR” i ndahet 3 filmave
“Routine”
Regjia; Bekim Guri – Kosovë
“Building 50 homes in Melamchi” Regjia; Justin Cava Jones – Nepal
“Hospice of Santa Barbara- Manuel’s story, Regjia; Greg Krones – USA

Sot ka filluar zyrtarisht Festivali i Filmit “Art Without Limit International Film Festival” 1

Sot më datë 28.09.2020 ka filluar zyrtarisht edicioni i parë i Festivalit të Filmit “Art Without Limit International Film Festival” 1, ku nga 500 filma të cilët kan aplikuar, selektorët kan zgjedhur 40 prej tyre që të jenë pjesë e Festivalit.
Festivali “Art Without Limit International Film Festival” 1 ishte planifikuar të mbahej në Kino Armata në Prishtinë mirëpo për shkak të pandemisë covid 19 ky edicion po mbahet online nga data 28 – 30 shtator 2020.
Sot jan lansuar 13 filmat e parë në web faqen zyrtare www.artwithoutlimit-filmfestival.com dhe në faqen zyrtare në facebook; https://www.facebook.com/Art-Without-Limit-International-Film-Festival-103329747916446

Nesër me datë 29 do të publikohen 14 filmat e radhës, dhe me datën 30 shtator do të publikohen filmat e ditës së tretë!
Organizatorët e Festivalit “Art Without Limit International Film Festival” 1 kan planifikuar të ndajnë 11 ҫmime për filmat fitues, e ato janë;

Filmi më i mirë i luajtur (Golden and silver)
Filmi më i mirë dokumentar (Golden and silver)
Filmi më i mirë animacion (Golden and silver)

Regjia më e mirë
Skenari më i mirë
Kamera më e mire

Fuqizimi i gruas
Projekti më i mirë i realizuar

Juria profesionale në krye me presidentin e jurisë Producentin Austriak Z. Veit Heiduschka fitues I ҫmimit OSCAR, ka filluar ti vlerësoj filmat për secilën kategori, ku të mërkurën në mbrëmje me datë 30 shtator 2020 do ta bëjmë mbylljen e Festivalit dhe ndarjen e ҫmimeve për secilën kategori!

Trailer of AWLIFF
https://www.youtube.com/watch?v=_Z24mrgbBAA&t=18s