Të mërkurën mbahet ceremonia e ndarjes së çmimeve vjetore në fushën e arteve pamore

Së shpejti do të mbahet ceremonia e ndarjes së çmimeve vjetore në fushën e arteve pamore, përcjellë KultPlus.

Sipas Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, ngjarja do të mbahet më 15 qershor 2022 (e mërkurë) në orën 14:00, në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”. / KultPlus.com

Ministria e Kulturës shpall konkursin vjetor për çmime në fushën e artit pamor

Ministria e Kulturës ka hapur konkursin për çmimet vjetore pamore; Çmimin Kombëtar për Veprimtari Jetësore “Muslim Mulliqi” dhe Çmimit Vjetor për të arriturat në fushën e Artit Pamor.

Për çmimet vjetore pamore të drejtë konkurrimi kanë vetëm shtetasit e Republikës së Kosovës. 

Çmimi Kombëtar për Veprimtari Jetësore, “Muslim Mulliqi”, u ndahet personaliteteve të shquara në fushën e artit pamor për të arriturat profesionale, për ngritjen e vlerave dhe për kontributin e veçantë në avancimin e artit pamor. Ky çmim mund të jepet edhe pas vdekjes së autorit.

Ndërsa, çmimi vjetor për të arriturat në fushën e artit pamor, u jepet krijuesve të dalluar për të arriturat gjatë vitit paraprak. 

 Çmimi vjetor për të arriturat në fushën e artit pamor, jepet për këto gjini: për pikturë; për skulpturë; për grafikë; për qeramikë; për vizatim; për dizajn grafik; për fotografi artistike;  për video art dhe art konceptual; për performancë. 

 Propozimet për kandidatët për Çmimet vjetore të artit pamor mund të bëhen përmes propozimeve nga institucione publike të shkencës dhe kulturës si dhe asocoacionet profesioniste të arteve.  

Të interesuari do të ketë kohë një muaj për të bërë propozimet e tyre në Ministrinë e Kulturës. / KultPlus.com