Historia e vërtetë e Himarës (VIDEO)

Cila është historia e vërtetë e Himarës? Simbolet e Kastriotëve në kishën e vjetër peshkopale…
Çfarë shkruanin vetë himarjotët në letrat e shekujve XV, XVI e me radhë. Dokumentet, betejat, të pathënat…
Përgjigjet i jep dokumentari i Top Channel, në emisionin “Gjurmë shqiptare”./ KultPlus.com

“Gjurmë Shqiptare”: Arbëreshët e Zarës, gjaku ynë (VIDEO)

Historia e një komuniteti të jashtëzakonshëm, që pavarësisht vështirësive është përpjekur të ruajë gjuhën shqipe…

Si e kanë ruajtur arbëreshët e Kroacisë gjuhën, traditat, zakonet, këngët e mbartura brez pas brezi dhe historitë e jashtëzakonshme? Një histori shekullore që nis nga Liburnët e ruhet edhe sot brez pas brezi.

Arbëreshët e Zarës, gjaku ynë… një dokumentar që nuk duhet humbur, nga gazetari Marin Mema. Ndiqni të plotë dokumentarin!/ KultPlus.com