Handikos dhuron 12 tabletë për fëmijë me aftësi të kufizuara

Në kuadër të projektit “Promovimi i parandalimit të dhunës në të gjitha mjediset ndaj fëmijëve me aftësi të kufizuara në Kosovë”, Handikos ka bërë shpërndarjen e tabletëve për 12 fëmijë me aftësi të kufizuara, në katër komuna të Kosovës, shkruan KultPlus.

Nëpërmjet një postimi në Facebook të bërë nga ana e Handikos tregohet se anëtarët e grupit avokues “Hëna”, të qyteteve të Prishtinës, Mitrovicës, Ferizajt dhe Gjakovës do ta kenë më të lehtë pjesëmarrjen e tyre në aktivitete apo takime virtuale.

Grupi Avokues i fëmijëve “Hëna” është një grup formal i cili është themeluar në vitin 2017 dhe ka mision garantimin e të drejtave të fëmijëve me aftësi të kufizuara në Kosovë. /KultPlus.com

12 fëmijë me aftësi të kufizuara, anëtarë të grupit Avokues ‘’Hëna’’ tashmë do ta kenë më të lehtë pjesëmarrjen e tyre…

Gepostet von HANDIKOS am Mittwoch, 2. September 2020

Park lodrash i qasshëm për fëmijë me aftësi të kufizuara!

Në HANDIKOS fëmijët me aftësi të kufizuara tashmë kanë mundësi që aktivitetet e tyre rekreative t’i realizojnë edhe në parkun e lodrave në oborrin e HANDIKOS. Parku është i qasshëm për fëmijë me aftësi të kufizuara pa dallime.

Kjo është mbështetur nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë në partneritet me Save the Children përmes projektit ‘Ngritja e mirëqenies sociale për fëmijë me aftësi të kufizuara dhe familjet e tyre’ si dhe nga Fondacioni LDS Charities./KultPlus.com