Offchestra përmbyllë “Javët e Kulturës Shqiptare në Austri”

Të shtunën në Vjenë, përfundojnë “Javët e Kulturës Shqiptare”, me një mbrëmje të veçantë, siç e kanë quajtur organizatorët, shkruan KultPlus.

Kjo mbrëmje e 9 dhjetorit, përmbyllë përfundimin e rreth 12 aktiviteteve të “Javëve të Kulturës Shqiptarë në Austri”. Në këtë mbrëmje do të performojë grupi i njohur kosovar Offchestra, ndërsa mysafir nga Shqipëria e Kosova do të jenë Flamur Lokaj dhe Genci Treni-Gega për disa këngë në fillim të koncertit.

Pas koncertit ERLI & ANYLA (powered by NEEDLE VINYL BAR) do ta marrin rolin e DJ-te dhe do t’i argëtojnë të pranishmit deri në orët e vona… Krejt kjo ndodhë në SCHWARZBERG (ish OST Klub), Schwarzenbergplatz 10,1040 Wien me fillim nga ora 20:30./ KultPlus.com

Gipsy Groove dhe pesë këngët që ata i sjellin fuqishëm (VIDEO)

Bendi kosovar Gipsy Groove, i cili është themeluar në vitin 2010-të, është një ndër bendet më të pëlqyera në vend.

Gipsy Groove ka gjashtë anëtarë dhe ky është mbase bendi i vetëm multi-etnik i cili përfshin rom, shqiptarë dhe turq në një grup të vetëm, të cilët i bashkon muzika më shumë sesa mund t’i ndajë përkatësia e tyre etnike.

Dhe mu ky fakt ka kontribuar që bendi të krijojë muzikë shumë unike që është miks i kulturave, këngëve dhe traditave të gjithë popujve të Ballkanit, e cila pëlqehet në secilin vend të rajonit.

KultPlus, po sjellë sot pesë këngë të interpretuara nga ky bend e që janë shumë të dashura për publikun:

“Ederlezi”, është këngën që Gipsy Groove e interpreton bashkë me Genc Salihun.

“Ballkan Mania”

“Opa Cupa”, këngë e interpretuar nga Gipsy Groove bashkë me Bendin Offchestra

“Djelem Djelem”

“Tutti Frutti”