Konkurs për fëmijë për shkrimet më të mira nga karantina

Shtëpia Botuese “Magjia e Librit” ka shpallur konkurs për fëmijët e klasës nga 1 deri në 5, për tregimet e mira që janë shkruar gjatë karantinës.

Kjo shtëpi botuese ka marrë përsipër që këto botime të botohen me rastin e ditës së fëmijëve 1 qershorin në Kosovë.

Përmes një njoftimi, ata bëjnë me dije se ky konkurs është i hapur për të gjitha shkollat.

Njoftimi i plotë në faqen zyrtare të Shtëpisë botuese “Magjia e librit”:

Me rastin e 1 Qershorit, ditës ndërkombëtare të fëmijëve, shtëpia botuese “MAGJIA E LIBRIT” ka ndërmarrë nismën për botimin e një libri me krijimet e nxënësve të të gjitha shkollave të Kosovës.

Kriteret e garës së krijimtarisë letrare

1. Në këtë garë ftohen të marrin pjesë të gjitha shkollat në nivel vendi.

2. Nxënësit pjesëmarrës duhet t’i përkasin klasave 1-5.

3. Shkrimi i tyre mund të jetë në poezi dhe në prozë (pranohen edhe ese).

4. Nxënësit duhet t’i dorëzojnë punimet te mësuesi, profesori apo drejtori i shkollës.

5. Shkolla i grumbullon punimet (të pajisur me titull, me të dhënat e nxënësit dhe foton e secilit), i përzgjedh dhe na e dërgon në word në adresën e e-mail-it: [email protected].

6. Numri i faqeve të pranueshme për një shkollë është deri në 30 faqe word-i (shkrimi Times New Roman, 12).

7. Dorëshkrimet shkollat duhet t’i dorëzojnë brenda datës 20 maj 2020.

Juria do të përbëhet nga: një shkrimtar/e, një gazetar/e të rubrikës së kulturës, një drejtor/eshë shkolle, një mësues/e dhe një përfaqësues i shtëpisë botuese.

Juria do të përzgjedhë 15 poezitë dhe 15 shkrimet në prozë më të mirat, të cilat do të botohen në libër.

Juria do të vlerësojë me çmim të parë, të dytë e të tretë krijuesit më të mirë në prozë dhe në poezi, si dhe shkollat me nxënësit më të talentuar.

Lista me 15 fituesit në prozë e poezi do të shpallet më datë 25 maj 2020 në faqen zyrtare të web-it dhe të Facebook-ut të shtëpisë botuese “Magjia e librit” (ëëë.magjiaelibrit.com) dhe libri do të jetë gati, në duart e fituesve, më datën 1 Qershor.

Nëse situata përmirësohet, do të mbahet një aktivitet me përfaqësuesit kryesorë për shpalljen e fituesve të vendit të parë, të dytë e të tretë, në prozë, në poezi, si dhe shkolla me më të talentuarit, për t’u dhuruar atyre librin e botuar, certifikatën e vlerësimit dhe me një kupë-simbol.

Për çdo pyetje mund të na kontaktoni në nr. e telefonit +383-45-507-155.

Shtëpia botuese “Magjia e librit” synon që ky festival të bëhet traditë, pra, të jetë i përvitshëm dhe të shtrihet më tej edhe në ciklet më të larta të shkollimit./ KultPlus.com

“Dodona” nesër sjellë premierën për fëmijë “Përgjithmonë Ujku”

Nesër më 22 dhjetor në teatrin Dodona, vjen premiera e shfaqjes për fëmijë “Përgjithmonë Ujku”, shkruan KultPlus.

Kjo shfaqje vjen bazuar ne tekstin e përrallës së autores Matter, ndërsa është përpunuar dhe përshtatur për skenë nga G.Pigor dhe I.Dragovoja.

Shfaqja vjen me regji të Ilir Dragovoja, skenografia dhe kostumet nga Theranda Sertollaj dhe I.Dragovoja ndërsa luajnë: Avni Hoti, Roza Berisha dhe Advi Azemi.

Shfaqja vjen nesër në teatrin Dodona me fillim nga ora 12:00 në sallën TQP Dodona./ KultPlus.com

Sonte premiera e ‘Aladini’

Me regji, tekst dhe orkestrim nga Naim Krasniqi, muzikëli për fëmijë dhe familje ‘Aladini’ jep premierën sonte më 2 tetor në Kinemanë ABC në kryeqytet, shkruan KultPlus.

‘Aladini’ flet shqip, këndon dhe vallëzon shqip, duke sjellë në rolet kryesore: Princ Morina, Anzotika Dalipi, Dren Llumnica , Ari Krasniqi, Jona Zeneli…

Ky muzikël për fëmijë shfaqet sonte premierë (me ftesa) me fillim nga ora 20:00, ndërsa reprizën e parë do ta ketë më 3 tetor në dy terminë atë të 16:00 dhe 18:00, ndërsa gjatë vikendit në orën 14:00./ KultPlus.com