The Telegraph: Elbenita Kajtazi kontaktin e parë me operën e pati përmes You Tube

Sopranoja Elbenita Kajtazi ka qenë pjesë e gazetës prestigjioze britanike “The Telegraph”, me anë të një shkrimi është përshkruar në pika të shkurtra rrugëtimi i saj artistik, shkruan KultPlus.

Lidhur me sopranon kosovare, shkruhet se rrugëtimi i saj deri në nivelin e tanishëm, nuk ka qenë aspak i lehtë. Këtu përfshihet fëmijëria e saj gjatë luftës me Serbinë dhe jeta e saj si refugjate.

“Shumë prej tyre janë përpjekur shumë për të arritur deri këtu: 27-vjeçarja kosovare Elbenita Kajtazi, një bukuroshe flokëzezë, u rrit gjatë luftës së tmerrshme me Serbinë dhe kaloi shumë nga jeta e saj e hershme si një refugjate në Shqipëri”, shkruhet në artikullin e gazetës “The Telegraph”.

Tutje gazeta ka treguar për kontaktin e saj me operën.

“Kontakti i saj i parë me operën ishte përmes dëgjimit të Maria Callas në YouTube dhe ajo nuk është kthyer prapa që prej asaj kohe – gjatë katër viteve të fundit ajo ka nënshkruar kontratë me shtëpitë e operës gjermane dhe tani po punon në ansamblin rezident në Operën shtetërore të Hmburgut. Ardhja në Glyndebourne do të jetë udhëtimi i saj i parë në Britani, kurse deri tani ajo e ka pasur të pamundur marrjen e vizës “, shkruhet tutje në këtë shkrim. / KultPlus.com

Performanca e Artpolis fotografia e ditës në ‘The Telegraph’

Gazeta britanike “The Telegraph” ka përzgjedhur si foto të ditës njërën nga fotografitë e performancës së Qendrës për Art dhe Komunitet – Artpolis, që është mbajtur të premten në Prishtinë.

“Gratë performojnë ndër pëlhurën e zezë në një performancë të rrugës në Prishtinë kundër ngacmimit seksual në Kosovë”, shkruhet në mbishkrimin e kësaj të përditshme.

Kjo performancë ka ardhur nën organizimin e Qendrёs pёr Art dhe Komunitet-Artpolis nё bashkëpunim me Kvinna til Kvinna. Performanca artistike ka adresuar ngacmimet seksuale, përmes aktoreve: Daniela Markaj, Qendresa Kajtazi, Halime Bici, Diana Markaj, Genta Ramadani, Margarita Ukaj dhe Kosovare Thaqi.

Fotografia është realizuar nga fotografi Armend Nimani./ KultPlus.com