Kroaci, mbahet koncerti i fëmijëve shqiptarë e ukrainas

7 Qershor, 2022 - 12:58 pm

Bëhet e ditur se fëmijët shqiptarë e ukrainas festuan së bashku në Zagreb festën e 1 qershorit. Me këtë rast u mbajt koncerti i muzikantëve të vegjël shqiptarë e ukrainas në sallën e Shkollës së Muzikës “Elly Bašić”.

Përveç muzikantëve, morën pjesë edhe nxënësit që mësojnë shqip në shkollat tetëvjeçare të qytetit dhe prefekturës së Zagrebit dhe të qytetit të Gjakovës. Koncertin e ndoqën drejtuesja e Sektorit për Arsimin pranë Bashkisë së Zagrebit, Martina Glasnović, përfaqësuesit e ambasadave shqiptare në Zagreb, Xhevdet Sopaj dhe Alma Kasa, komuniteti ukrainas dhe shqiptar i Zagrebit, kroatë, përfaqësues të shoqatave shqiptare e ukrainase, të medjave, prindër e fëmijë.

Programin e përgatitën profesor Xhevdet Sahatxhija, mësueset Melita Orešković e Pranvera Shabani dhe Emil Bobrak.

Koncerti u organizua nga Shoqata Teatrore në Kroaci “Mërgimtari”, Bashkësia Ukrainase e Zagrebit dhe Këshilli i Mësuesve Shqiptarë të Kroacisë me mbështetjen e Këshillit për Pakicat Kombëtare të Republikës së Kroacisë.

Ditën Ndërkombëtare fëmijët e Zagrebit e festuan me program artistik duke kërkuar ndalimin e luftës në Ukrainë, ndalimin e dhunës ndaj fëmijëve, jetë të lumtur dhe një botë të bukur plot dashuri./ KultPlus.com

Të ngjajshme