Ka filluar “Arti në Shkolla”, Kori i Fëmijëve “Okarina” me koncert në Gjilan

22 Maj, 2023 - 10:50 pm

Në kuadër të programit “Arti në Shkolla” të inicuar nga MKRS dhe MASHT, sot në shkollën e muzikës në Gjilan, Opera e Kosovës (EduOpera) ka mbajtur koncert me korin e fëmijëve “Okarina” nën udhëheqjen e Elikona Hysaj Shala, me mysafirë korin nga shkolla e muzikës në Gjilan nën udhëheqjen e Artan Jerliu dhe korepetitor Melos Buza, të cilët performuan fragmente nga koralet e Operave më të njohura botërore dhe atyre kombëtare.

Koncerti u dha për nxënësit e katër shkollave fillore “Selami Hallaçi” dhe “Sadullah Brestovci” nga Gjilani, “Ibrahim Uruçi” nga Bresalci dhe “Skënderbeu” nga Përlepnica, ku paraprakisht janë mbajtur punëtori, ligjërata…

Ky program do të vazhdoj më tutje edhe nëpër komunat dhe shkollat e ndryshme të Kosovës./ KultPlus.com

Të ngjajshme