Ambasada e SHBA-së në Tiranë organizoi Javën e Filmit Amerikan

Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë organizoi Javën e Filmit Amerikan, i cili solli në Shqipëri dokumentarë bashkëkohorë të vlerësuar me çmime. Gjatë javës së kaluar, Ambasada prezantoi katër shfaqje filmash si pjesë e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Tiranë.

Dokumentarët prezantuan anë të ndryshme të Amerikës duke theksuar fuqinë universale të individëve për të bërë një ndryshim në familjen, komunitetin dhe shoqërinë e tyre. Shfaqjet e filmave u pasuan nga folësit dhe diskutimet në panel mbi temat në lidhje me filmat, të tilla si edukimi i të rinjve, mbrojtja e mjedisit, media e lirë dhe gazetaria profesionale, si edhe përfshirja sociale. /KultPlus.com

Ambasada e SHBA-së në Shqipëri: Pse e duam këtë vend të mrekullueshëm

Ambasada e SHBA-së në Shqipëri ka përcjellë një urim për të gjithë shqiptarët në Ditën e Pavarësisë. Por më interesante është fotoja me të cilën shoqëron urimin.

Ja disa nga gjërat që amerikanët vlerësojnë te shqiptarët:

-Mikpritja

-Besa

-Malet

-Natyra

-Njerëzit

-Bukë, kripë, zemër

“Ne i kërkuam personelit tonë amerikan të na tregonin me një fjalë apo frazë se çfarë u pëlqente nga Shqipëria. Ky poster përfaqëson një koleksion të disa prej gjërave tonë më të dashura të Shqipërisë dhe është mënyra jonë për të treguar vlerësimin tonë për këtë vend të mrekullueshëm”, shkruan Ambasada./ KultPlus.com