E bazuar në ‘Makbeth’, së shpejti vjen shfaqja “Unë” nën regjinë e Kreshnik Musollit

Shfaqja “Unë” e bazuar në “Makbeth” të William Shakespeare, nën regjinë e Kreshnik Musollit, vjen të mërkurën në Teatrin Kombëtar, përcjell KultPlus.

Në këtë shfaqje do të performojnë: Fatmir Smani, Jeta Musolli, Muhamet Bikliqi dhe Fisnik Smani.

“Unë” nis nga ora 20:00.

Koncepti dhe Regjia: Kreshnik Musolli

Mentor: Elmaze Nura

Muzika: Antonio Vivaldi, George Frideric Handel, Jed Kurzel

Mjeshtër i ndriçimit: Sherif Sahiti

Shef skene: Aziz Maloku

Dekoraterë: Rrahman Mehmeti, Hasan Buzaku, Fatmir Avdiu

Rrobaqepës: Shemsi Avdiu

Rekuizita: Xhemail Gllavica

Dizajni: Ylli Selmani / KultPlus.com


“Një ditë” nga Trupa e Baletit të Kosovës sonte në Gjakovë

Shfaqja “Një ditë”, nga Trupa e Baletit të Kosovës, nën koreografinë e Christie Coleman do të shfaqet sonte për publikun e Gjakovës, shkruan KultPlus.

Kjo shfaqje e cila është bashkëpunim i UN Women dhe Trupës së Baletit Kombëtar të Kosovës mahniti publikun e Prishtinës gjatë prezantimit të premierës më 25 nëntor, në Ditën Ndërkombëtare të Dhunës ndaj Gruas.

“Një ditë”, në skenë jetësohet përmes lojës së tetë balerinëve, në përbërje të katër çifteve ku bëjnë pjesë balerinët: Teuta Krasniqi, Sead Vuniqi, Leonora Rexhepi, Fisnik Smani, Fatmir Smani, Vjollca Llugiqi, Jeta Musolli dhe Donmir Biblali.

Kjo shfaqje është e frymëzuar nga rreth 30 tregime të vërteta të grave të Kosovës, duke vënë në pah disa çështje gjinore. Shfaqja e titulluar “Një ditë” do të sjellë në skenë një ditë të familjes tradicionale, ku përmes personazheve do të preken disa nga çështjet kryesore me të cilat përballen gratë gjatë gjithë jetës së tyre. Kjo shfaqje vjen sonte në Teatrin e Qytetit “Hadi Shehu” në Gjakovë, duke filluar nga ora 20:00./KultPlus.com