Fituesja e çmimeve Oscar dhe Emmy, Brooke Keesling mbajti një prezantim sot në kinemanë ‘Jusuf Gërvalla’

Fituesja e çmimeve Oscar dhe Emmy, Brooke Keesling ka mbajtur një prezantim sot në kinemanë “Jusuf Gërvalla” në kuadër te Festivalit të Filmit të Animuar Anibar, përcjellë KultPlus.

Brooke Keesling tregoi për përvojën e saj gjatë kohës kur punoi për kompani si ‘Cartoon Network’, ‘Disney dhe Warner Bros’, ku edhe ka qenë e përfshirë në disa filma si: “Inception”, “The Dark Knight” dhe “Pirates of the Caribbean”.

Ajo vazhdoi duke treguar për punën e saj në Bento Box Entertainment, shtëpia e “Bob’s Burgers” dhe “Central Park”.

Pos këtyre, Keesling ndau me publikun fakte interesante rreth filmit të saj të parë të animuar, “Boobie Girl”, i cili ka fituar çmimet Oscar dhe Emmy në vitin 2005.

Ajo ka një përvojë të gjatë pune në nivelet më të larta të industrisë së animacionit dhe në detaje tregoi pikërisht për këtë.

Në fund, ajo pranoi edhe pyetje nga publiku ku tregoi për mundësitë e shumta në industrinë e animacionit, duke ju dhënë këshilla animatorëve të rinj të cilët janë të interesuar të kenë një karrierë në fushën e animacionit. / KultPlus.com

Junaid Chndrigar bashkëpunëtor i Stan Lee të Marvel dhe Aisha Madu me prezantime në ‘Anibar’

Junaid Chndrigar për herë të parë në Ballkan do prezantojë në edicionin 9 të Festivalit të filmit te animuar ‘Anibar’, që organizohet nga 13-19 gusht në Pejë. Prezantimi i cili vjen si pjesë e programit special të festivalit do ndodh me 14 gusht, dhe është retrospektivë e punëve të Junaid, përcjellë KultPlus.

Junaid u lind në Amsterdam, në Holandë në vitin 1986. Qysh në moshë të re ishte i interesuar në vizatim dhe animacion, edhe pse i ri në moshë ka treguar suksese të mëdha, duke qenë animator në projekte të ndryshme -duke veçuar, ndër të tjera bashkëpunimin me legjendën amerikane të animacionit, Stan Lee të rrjet it Marvel Comics. Pas diplomimit në vitin 2011, filmi i animuar i metrazhit të shkurtër në të cilin ka punuar u bë i famshëm në internet, duke nisur edhe karrierën e tij si animator në seritë “Bad Days” së bashku dhe për legjendën e Marvel-it, Stan Lee. Që nga atëherë, ka punuar në shumë projekte. Ai tani iu është kthyer tregut të pavarur ku udhëheq studion e tij KLOMP! dhe punon nën emrin imaJunation.

Prezantimi me Junaid Chndrigar mbahet më 14 gusht, në orën 14:00-15:00 në Kinemanë Jusuf Gërvalla.

Me Juaid Chndrigar në ‘Anibar’ vjen edhe Aisha Madu me datën 15 gusht në kinon “Jusuf Gërvalla” në orën 14:00 me një program special.

Ky program ka në vete një përmbledhje të punës së regjisores së animacionit të bazuar në Amsterdam deri në ditët e sotme, ku shpjegohet procesi dhe mendimi prapa shumë projekteve. Ajo do të eksplorojë temat që informojnë rreth punës së saj dhe flasin rreth asaj se si është kur navigon në mes terreneve të ndryshme siç janë arti, ilustrimi, dizajni, filmi dhe interneti. Pjesëmarrja e Junaid Chndrigar dhe Aisha Maud mbështetet nga Ambasada Holandeze në Kosovë./KultPlus.com

Filma, ekspozitë e performanca në ditën e dytë të festivalit ‘Anibar’

Festivali ndërkombëtar i filmit të animuar “Anibar” i cili të hënën ka hapur dyert për adhuruesit e animacionit, duke shfaqur filma në katër kinema, po vazhdon rrugëtimin e tij me aktivitetet e ndryshme që janë planifikuar për këtë edicion, përcjellë KultPlus.

Në ditën e dytë, ‘Anibari’ filloi aktivitetet e tij me hapjen e pesë workshopeve në lokacione të ndryshme prej orës 10:00. Aty rreth 50 të rinj të interesuar për animacion do të mësojnë rreth punimit të një filmi të animuar me teknika të ndryshme si: cut out animation, stop motion, GIF, puppet animation.

Në orën 12:00 ndërkohë që në teatrin Istref Begolli u mbajt programi Kids 1, në Kino Jusuf Gervalla u shfaq programi i parë special “Australian Showcase”.

Pak më vonë, në Exit Bar filloi programi “Coffee and Talks” ku folësit e parë ishin Joost Liewman, Tunde Vollenbroak në rolin e komikeve që bëjnë komedi dhe Vladimit Kanic drejtori i “Only Love leave to Die”.

Ndërsa në teatrin “Jusuf Gërvalla” në orën 14:00 u shfaq filmi i parë i metrazhit te gjatë për këtë vit, “My life as a Zucchini”, film ky që ishe i nominuar edhe për Oscar, dhe në të njëjtën kohë në teatrin “Istref Begolli” u shfaqen filmat e programit “Teen”.

Best of Annecy është program ku festivali i filmit të animuar Annecy shfaqi 10 filmat më të mirë të përzgjedhur nga stafi i tyre, ky program filloi në orën 16:00 në kino “Jusuf Gërvalla”
Pasditja udhëtoi për në galerinë e qytetit të Pejës ku u hap retrospektiva e animatorit më të shquar zviceran Georges Schwitzgebel, kjo ekspozitë do të jetë e hapur deri më datë 20 gusht.

Në orën 20:00 u mbajt një performancë në Bankosin e Vjetër ku ishte performanca e parë me temën për rikthimin e qytetit, ku nëpër xhamat e objektit pati performanca të ndryshme me tema të cilat tregonin se si mund të përdoret në disa mënyra objekti i Bankosit.

Kino Liqeni u hap për publikun në ora 20:30 ku në ditën e parë të saj u shfaqen filmat e programit “Internacional Competition”.

Kurse pak përpara Anibar Parties kino Kubat shfaqi programin “Ballkan Competiton” e cila filloi në orën 22:00.

Në natën e dytë të Anibar Parties të ftuar për të kënduar ishin “Don’t listen to your neighbors” dhe DJ Electra Leger. / KultPlus.com