GKK shpallë emrat e 19 artistëve për ekspozitën ndërkombëtare “Gjon Mili”

Galeria Kombëtare e Kosovës shpalli sot emrat e artistëve pjesëmarrës të edicionit të pesëmbëdhjetë të Ekspozitës Ndërkombëtare të Fotografisë, Çmimit “Gjon Mili”, shkruan KultPlus.

Ekspozita“Gjon Mili” do të hapet më 13 tetor dhe do të qëndrojë e hapur deri më 13 nëntor 2017.
Juria profesionale do të përzgjedhë fituesin, të cilit do t’i ndahet shuma prej 1000 Euro.

E organizuar nga Galeria Kombëtare e Kosovës ,“Gjon Mili” është ekspozita më e rëndësishme për fotografi bashkëkohore në Kosovë.

Kuratori ALFREDO CRAMEROTTI përzgjodhi 19 artistë vendor dhe ndërkombëtar të ekspozojnë veprat e tyre në kuadër të konceptit kuratorial “Hiperimazhi! Imazhet Brenda dhe jashtë ekraneve tona”:

§ Have it
§ Margo Wolwiec
§ Anne De Vries
§ Erica Scourti
§ Clare Strand
§ Jeff Guess
§ Eliza Hoxha
§ Alice Pedroletti
§ Christopher Meerdo
§ Oskar Schmidt
§ Brilant Pireva
§ Kushtrim Asllani
§ Jordan Tate
§ Dardan Zhegrova
§ Sadi Suhodolli (TADI)
§ Thomson&Craighead
§ Eva&Franco Mattes
§ Thomas Galler
§ Claudia Sola

Të gjithë Artistët pjesëmarrës në Ekspozitën e çmimit Gjon Mili kanë interesim të përqëndruar në përdorimin e teknologjisë së re ose reimazhimin e përdorimit të të vjetrës, në mënyrë që të arrihet qasja interdisciplinare dhe sociale ndaj fotografisë dhe krijimin bashkëkohor të imazhit. Duke hulumtuar ndikimin e fjalorëve vizual teknologjik, kulturor, shkencor dhe politik në shoqëri dhe mënyrën se si këto “sisteme estetike” luajnë një rol në formimin e perceptimit tonë të botës, përzgjedhja tenton që të testojë kufinjtë e fotografisë që e kemi njohur, duke krijuar një manifest të sjelljes sonë të një lloj “hiperimazhi” përmes imazheve. / KultPlus.com

GKK organizon punëtori të hapur për të rinj

Galeria Kombëtare e Kosovës, në kuadër të programit të edukimit ka organizuar punëtori për të rinj. Andaj, të gjithë të rinjtë e moshës 13-15 vjeç mund të bëhen pjesë e kësaj punëtorie, përcjellë KultPlus.

Përmes kësaj punëtorie të rinjtë do të njoftohen me teknika të reja dhe krejt të lira të artit, duke u shprehur lirshëm në mënyrën e transmetimit direkt të emocioneve të tyre përmes artit vizuel. Të rinjtë do të mësojnë si ta njohin dhe ta interpretojnë artin vizuel, duke mos u kufizuar vetëm në artin tradicional, por edhe format bashkëkohore të shprehjes artistike dhe konceptuale.

Koncepti i workshopit me titull “Tregimi im me ngjyra” përkon me shprehjen mjaft individuale të secilit pjesëmarrës ku përmes materialeve të ofruara do të kenë mundësinë që në mënyre vizuele, figurative ose jo, të tregojnë përjetime apo parashikimet për ngjarjet dhe botën që i rrethon. Gjatë punës do të asistohen nga trajnerja Vlora Hajdini Hajrullahu.

Punëtoria do të mbahet më datë 28 gusht, duke filluar nga ora 11:00 në Galerinë Kombëtare të Kosovës. Të gjitha shpenzimet do të mbulohen nga GKK. / KultPlus.com