Gani Jakupi së shpejti mbanë Workshop në Prishtinë

Në fillim të vitit 2019, në Prishtinë vjen Workshop-i, për narracionin grafik sekuencial nga Gani Jakupi, shkruan KultPlus.

Me këtë rast ftohen të gjithë artistët vizual, vizatuesit, dizajnerët, shkrimtarët, gazetarët, fotografët e të interesuarit e tjerë, që dëshirojnë t’i përfitojnë bazat e realizimit të stripit (Comic Strip / Comic Books), romanit grafik (Graphic Novel), gazetarisë grafike (Graphic Journalism) apo storyboarding (për video-klipe dhe film).

Ky workshop pretendon gjithashtu të jetë pikëtakim inter-discplinar mes grafistëve dhe letrarëve.

Seleksionimi do të bëhet prej 18 deri më 25 tetor 2018.

“Mund të më kontaktoni me PM, ose t’i drejtoheni Qendrës Multimedia n’Prishtinë”, ka njoftuar Gani Jakupi./ KultPlus.com

Në fillim të viti 2019, do të mbahet n’Prishtinë nji Ëorkshop për narracionin grafik sekuencial. Ftohen artistët vizual, vizatuesit, dizajnerët, shkrimtarët, gazetarët, fotografët e t’interesuemit e tjerë, që dëshirojnë t’i përfitojnë bazat e realizimit të stripit (Comic Strip / Comic Books), romanit grafik (Graphic Novel), gazetarisë grafike (Graphic Journalism) apo storyboarding (për video-klipe dhe film).

Gani Jakupi me ekspozitë në Prishtinë

Retrospektiva e Gani Jakupit në galerinë “Monet” në Prishtinë, përmbledh në një ngjarje unike aspekte të ndryshme të krijimtarisë vizuale të artistit kosovar, që tash e shumë vite jeton jasht vendit, shkruan KultPlus.

Në kët ekspozitë mund të njiheni me piktura, vinjeta dhe faqe nga romanet grafike, ilustrime të realizimeve të ballinave për albume muzikore, fotografi, etj. Veprat janë të realizuara në teknika të ndryshme, që nga tushi me kallam e deri te akuarela dhe akriliku, ose edhe në teknikë mixte.

Në hapje do të prezantohet gjithashtu edhe libri i Jakupit “Havana, USA”, i botuar nga Qendra Multimedia, që përmban reportazhin e parë grafik të një autori ballkanik. Ekspozita do të hapet më 27 tetor, në ora 18:00/KultPlus.com