Në vend të dënimit, kjo shkollë i detyron fëmijët të meditojnë

1 Shkurt, 2019 - 10:31 am

Robert Coleman – Shkolla fillore në Baltimore në Maryland ka vendosur që në vend të dënimit për fëmijët që bëjnë sherre dhe probleme të ketë meditim.

Sipas arsimtarëve dhe personelit të shkollës, është e rëndësishme që studentët të kalojnë nëpër meditim pasi kjo do t’i bëjë ata të ndihen mirë edhe pas një problemi që e kanë shkaktuar.

Fëmijët shkojnë në ‘Mindful Moment Room’, një dhomë e veçantë për reflektim dhe për qetësim të shpirtit dhe ndjenjave.

“Nuk ta merr mendja se fëmijët meditojnë në qetësi, por ata këtë e bëjnë në mënyrë të mrekullueshme. Kjo strategji ka qenë sukses i madh” tregon Kirk Phillips, koordinator i këtij projekti brenda shkollës.

“Secili po i buzëqeshë njëri-tjetrit pas këtij adresimi të problemit, me anë të meditimit dhe me anë të qetësisë. Madje edhe shkollat tjera në Amerikë po e nisin këtë projekt, pasi meditimi i bën mirë njeriut” tregon Phillips. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme