Skandali i librave për klasën e parë, ‘Dy dele…’ dhe mashallah

30 Tetor, 2018 - 11:30 am

Librat shkollorë në Kosovë janë skandali i radhës, i vazhdueshëm në këtë shoqëri.

Në vazhdën e skandaleve, njerëzit po vazhdojnë të postojnë pasazhe nga librat e ndryshëm të cilët edukojnë gabimisht gjeneratat e ndryshme në Kosovë.

Një libër për fëmijët e klasës së parë, Edukata Muzikore për shkollat fillore, e ka këtë poezi, apo këngë, shkruan KultPlus.

Versioni është më i ndryshëm nga kënga e njohur “Dy dele, treqind pare” këngë e njohur shqipe e kënduar në versione të ndryshme nga këngëtarë të ndryshëm.

Megjithatë është skandaloze formimi dhe përkthimi i këngës për moshat e reja të cilat vijojnë klasën e parë të fillores në Kosovë. / KultPlus.com

Të ngjajshme