Mentor Gjurgjiali: Unë jam autor i të gjitha këngëve të Grupit “403”, Hektori vetëm i ka kënduar

Medina Pasoma

Nga të gjitha këngët e grupit 403, të cilat mbeten vlerë në skenën muzikore shqiptare, kënga “Akoma po të pres” u bë mollë sherri në mes vëllezërve Gjurgjiali, shkruan KultPlus.

Solisti i këtij grupi, Hektor Gjurgjiali në intervistën e fundvitit për KultPlus, foli ekskluzivisht edhe për rrugëtimin e kësaj kënge, duke thënë se kënga “Akoma po të pres” është keqpërdorë nga vëllai i tij, Mentor Gjurgjiali.

Sipas tij, vëllai i tij e kishte marë kopjen e kësaj kënge nga makina, dhe të njëjtën ia kishte ofruar Mihrije Brahës. Dhe këtë gjë e kishte kuptuar vetëm pasi e kishte dëgjuar këngën e tij të këndohej nga Mihrije Braha.

Por kjo intervistë e Hektor Gjurgjialit ku akuzon vëllain e tij për keqpërdorimin e këngës, nuk i ka lënë një shije të mirë Mentor Gjurgjialit. Në një intervistë për KultPlus ai tregon anën tjetër të medaljes për këto akuza, i cili thotë se kënga “Akoma po të pres” e mban autorësinë e Mentorit dhe jo të Hektorit, dhe se këtë këngë e kishte realizuar në fund të viteve të 80-ta, dhe sipas tij ishte shkruar për Mihrije Brahën.

“Kënga “Akoma po të pres” sipas zhanrit nuk ishte këngë rok por folk dhe nuk ishte fare në stilin e Grupit 403. Ajo nuk është kënga e vetme e shkruar për Mihrije Brahën”, thekson Mentor Gjurgjiali.

Tutje teksa thekson se ai ka edhe shumë këngë tjera të kompozuara edhe për artistë tjerë, Mentor Gjurgjiali ka edhe një përgjigje se pse pikërisht në këtë kohë, Hektori doli në medie dhe shpërfaqi këtë histori, sipas tij jo e qëndrueshme.

 “E tërë kjo storie, “spektakël” të cilën e bëri Hektori rreth këngës “Akoma po të pres” doli tani,  sepse unë, si themelues dhe udhëheqës i Grupit 403 që nga fillimi i ekzistimit të tij, për 40 vjetorin e themelimit të grupit, në tetor të vitit 2020, e përgatita albumin e ri dhe e vendosa në një web faqe në të cilën shpaloset historia e vërtetë e grupit”, shprehet Gjurgjiali, i cili ka edhe një përgjigje për akuzën tjetër të Hektorit se Mentori ishte vetëm basist i grupit 403.

“Unë nuk isha vetëm basisit, por isha themelues, udhëheqës. Unë e emërova grupin si “Grupi 403” dhe jam autor i të gjitha këngëve të asaj kohe. Ai nuk e ka themeluar, nuk e ka udhëhequr por vetëm i ka kënduar këngët të cilat i kam punuar unë”, thekson Mentor Gjurgjiali.

Ai thekson se emërtimi i grupit lindi gjatë kohës së tij studentore përgjatë viteve të 80-ta.

“Grupi 403 nuk e mori emrin nga gjuajtjet e zareve si e trillon Hektori nëpër intervistat e tij, por nga dhoma e hotelit në të cilën qëndrova unë gjatë takimeve të studentëve të Fakulteteve Juridike në Slloveni”, shprehet ai.

Mentori tashmë akuzon vëllain e tij edhe për publikimin e disa këngëve në emër të grupit 403, dhe se sipas tij, për këto publikime nuk ka pas unifikim të grupit.

“Hektori fshehurazi dhe pa lejen time dhe te anëtarëve të grupit, incizoi disa këngë me ca instrumentalistë tjerë dhe i publikoi si këngë të Grupit 403, edhe pse të gjithë anëtarët e Grupit 403 ishin në Kosovë në vitet 1986-87”, tha Gjurgjiali.

Ai shton se solisti i këtij grupi, Hektor Gjurgjiali “e ka shfrytëzuar famën e grupit për nevoja të promovimit vetanak”. Në anën tjetër, Mentori vlerëson se grupi 403 ka pushuar së vepruari që nga shkuarja e tij në mërgim.

“Çdo këngë e incizuar në ndërkohë në emër të Grupit nuk ka lidhje dhe nuk pranohet si e Grupit 403. Të gjithë anëtarët e Grupit vazhduan karrierat e veta jashtë skenës muzikore”, u shpreh Mentor Gjurgjiali.

Ai akuzon vëllain e tij për fshehje të autorësisë të këngëve, teksa në platformën YouTube këngët e këtij grupi, sipas tij, paraqiten sikur të jenë të Hektor Gjurgjialit.

Ndërkohë, Hektor Gjurgjiali në fundin e vitit 2020 publikoi dy videoklipe të këngës “Akoma po të pres” si dhe origjinalin e vitit 1995. / KultPlus.com

Gjurgjiali për këngën “Akoma po të pres”: E dëgjova këngën time në një radio, vëllai im e kishte kopjuar dhe ia kishte shitur Mihrije Brahës

Medina Pasoma

Përderisa sot muzika është duke shkuar drejt krijimtarisë që dëgjohet brenda një stine, këngët e disave i bëjnë ‘rezistencë’ viteve, madje duke qenë vulë e periudhave kohore. Në këtë grup të vlerave të mirëfillta hyn edhe grupi 403, të cilët vazhdojnë t’i falin nostalgji dëgjuesve të vjetër, e një simpati për ata që tani njoftohen me artin e tyre, shkruan KultPlus.

Ky vit për ta ka qenë i frytshëm, teksa kanë publikuar këngët “Përralla e fundit”, “As vet s’e di” dhe dy versionet e videoklipeve të “Akoma po të pres”.

Gjurgjiali ekskluzivisht për KultPlus ka rrëfyer historinë e një kënge që ai e do shumë, por që ka një përvojë të hidhur.

Këngën “Akoma po të pres”, ia kanë vjedhur grupit vite më parë ende pa e publikuar, madje siç ai thotë, nëpërmjet një personit tejet të afërm, vëllait të tij që ishte edhe ish-basisti i grupit 403.

KultPlus: 403 si grup muzikor me këngët e të cilëve u rritën shumë gjenerata është rikthyer së fundmi me publikimin e këngëve të fundit. Çfarë ndjesie ju dha rikthimi në atë që e doni shumë, muzikën?

Hektor Gjurgjiali: Është ndjenjë shumë e bukur të kesh kohë të shkruash tekste, të kompozosh këngë të reja, e posaçërisht të incizosh. Këtë situatë shumë të vështirë me Covid 19, me izolime dhe kufizime të lëvizjes, mendoj që e kam shfrytëzuar ne maksimum pikërisht për këto gjëra.

Me mbështetjen e pjesërishme të Departamentit të Kulturës së Komunës së Prishtinës  si dhe të Ministrisë së Kulturës, grupi 403 ka mundur të bëj realizimin e audio incizimeve të këngëve të reja, për të cilat për një kohë të gjatë ne as nuk kemi pasur fonde të mjaftueshme, e as kohë për t’i realizuar ato. Incizimi në Studion Anymate ka qenë eksperienca më e bukur gjatë gjithë kësaj kohe tepër të rëndë që po e kalojmë jo vetën ne por e gjithë bota.

KultPlus: Duke kaluar vite shohim që edhe format e kultivimit të artit dhe strukturat e brendshme muzikore ndërrojnë,  çka ka ndërruar te grupi 403 prej viteve të mëhershme dhe tash?

Hektor Gjurgjiali: Nuk ka ndërruar pothuajse asgjë. Ne akoma i incizojmë të gjitha instrumentet live në studio duke i kushtuar shumë vëmendje muzikës, orkestrimeve e posaçërisht teksteve. I vetmi dallim ndoshta është se tani në studio kalojmë kohë më shumë gjatë incizimit apo miksimit, sepse më duket që me kalimin e viteve jemi bërë më kritik, kështu që pa qenë perfekte çdo pjesë ashtu si e duam dhe e mendojmë, nuk e quajmë të përfunduar këngën, nuk e finalizojmë dhe promovojmë.

KultPlus: Nga këngët tuaja të fundit, “Akoma po të pres” sipas jush është e veçantë. Na tregoni pse?

Hektor Gjurgjiali: Kënga është e veçantë,  sepse ajo ka një histori shumë të gjatë dhe ka kaluar shumë momente të këqija, por që tani më në fund ka mbërritur aty ku duhet dhe ku e ka pasur vendin gjithnjë.

KultPlus: A mund të na tregoni historinë e këngës “Akoma po të pres”?

Hektor Gjurgjiali: Këngën “Akoma po të pres” e kam kompozuar dhe shkruar në 1995 në Tiranë ku jetoja në ato vite. Atë e kam incizuar në Tiranë në një studio profesionale në fund të vitit 1995. Është  interesante që të gjitha instrumentet në këngë i kam luajtur vet. Pas finalizimit të këngës, me kërkesën time të gjitha incizimet në studio janë fshirë dhe vetëm unë kam pasur një kopje të vetme të saj në një kasetë magnetofoni.

Nuk kam dashur ta publikoj në atë kohë këngën, prandaj dhe e kemi dëgjuar vetëm disa herë unë dhe anëtarët e atëhershëm të grupit 403 në një lokal të një shoku tonë të përbashkët. E vërteta është se në asnjë moment atë kasetë nuk ia kam dhënë askujt për asnjë çast të vetëm. I vetmi rast ka qenë kur vëllai im Mentor Gjurgjiali (atë kohë basisti i grupit 403) ma kërkoi që ta merr me vete në makinë për të shkuar të kryej një punë për 1 orë. Duke e pasur basist në grup, e aq më tepër vëlla, unë ja dhashë. Pas një ore vëllai ma ktheu kasetën dhe çdo gjë për mua ishte në rregull.

Disa muaj më vonë, kur kthehesha  për në Tiranë nga Prishtina me autobus, diku nga Maqedonia, ndodhi diçka që nuk e besoja. E dëgjova në një Radio lokale, këngën time “Akoma po të pres” e kënduar nga Mihrije Braha. Me plot sinqeritet ju them që isha në shok. Po, po. Vëllai im, Mentor Gjurgjiali, basisti i grupit 403 që, për 1 orë e kishte në duar kasetën time, e kishte kopjuar atë dhe më vonë ia kishte shitur apo falur Mihrije Brahës. Më tmerr se kjo nuk ka ku të shkoj.

Vëllain tim Mentor Gjurgjialin nuk e kam takuar që nga dita që ka marrë kasetën time për një orë, sepse pastaj ai ka shkuar në Gjermani e tani ndodhet në Amerikë.

Me Mentor Gjurgjialin kam folur dy herë me telefon. Herën e parë ka gënjyer si zakonisht duke thënë që nuk ka gisht ai në këtë punë. Herën e dytë kam biseduar me të me telefon në prani të shokut tim Arbnor Mulliqi dhe Naim Abazit në Tiranë. Vet Naim Abazi më ka treguar që në studio kur kanë shkuar me incizu këngën e kanë pasur kopjen e kasetës time. Pastaj i kam thënë Naimit që këngën ta ndaloj në emetim, dhe të gjejnë mënyrën e marrëveshjes Mentorin. Naimi më ka ka premtuar, por deri më sot nuk ka bërë asgjë.

KultPlus: Tani e keni incizuar përsëri “Akoma po të pres”. Pse?

Hektor Gjurgjiali: E kam incizuar përsëri këngën “Akoma po të pres” për dy arsye. E para, sepse të gjithë ata që e kanë dëgjuar atë këngë të kënduar nga Mihrije Braha e kanë ditë që është teksti, kompozimi dhe stili im; dhe tërë kohën më kanë kërkuar që ta dëgjojnë origjinalin. Tërë kohën kam pasur mesazhe, kërkesa, bile edhe lutje nga fansat e mi që ta publikoj origjinalin e këngës.

Dhe e dyta, e që është më e rëndësishmja, kjo këngë aq e bukur nuk e ka merituar të trajtohet ashtu deri tani, prandaj edhe e kam incizuar përsëri që më në fund të dëgjohet ashtu si është kompozuar dhe kënduar nga autori i vet.

KultPlus: Pos historisë tejet interesante, kënga “Akoma po te pres” ka edhe një video të veçantë në versionin e publikuar së fundmi. Na trego pak më shumë detaje.

Hektor Gjurgjiali: Videoja e këngës është e veçantë sepse është video 360 shkallë apo VR (Virtual Reality.) Videon e ka xhiruar miku im Alban Kasumi i cili është në mos i vetmi ekspert në Kosovë e më gjerë që incizon me këtë teknologji të fundit. Montazhin e spotit e ka bëre Leutrim Bajrami i kompanisë Anymate me të cilin të gjitha spotet i kemi realizuar deri më sot, e shpresoj edhe në të ardhmen të bëjmë. Spoti është i incizuar në Bibliotekën e Prishtinës që është objekt tepër i bukur.

Eksperienca më e mirë është nëse keni syza VR sepse aty mund të jeni në qendër te Bibliotekës dhe të shikoni spotin përreth jush me lëvizjen e kokës. Spoti ka dalë shumë i bukur dhe interesant, dhe thënë të drejtën mendimi im është se më duket që askush nuk e ka bërë të njëjtën.

KultPlus: “Ëndrra”, “Indexi”, “Engjujt nuk jetojnë në tokë” janë shndërruar jo vetëm në hite, por në vulë dhe dëshmi të një kohe. Çfarë ndjesie është të keni një bagazhi të tillë artistik?

Hektor Gjurgjiali: Më vjen mirë që këngët e mia nuk janë të momentit apo hite vere që një kohë të shkurtër bëjnë boom, e pas një viti nuk i mban në mend më. Më vjen mirë që këngët e mia akoma i mbijetojnë kohës dhe që akoma gjejnë dëgjues të rinj.

KultPlus: Përderisa grupi 403 i takon gjeneratës së viteve të 80’ta, atëherë kur muzika rok lulëzonte në Kosovë, cilat kanë qenë sfidat e krijimit të muzikës?

Hektor Gjurgjiali: Sfida më e madhe ka qenë incizimi i këngëve, sepse në atë kohë ka qenë vetëm një studio e incizimit në Radio Prishtinë, dhe mundësi ke pasë më së shumti një herë në 3 muaj të kesh studion për 3-4 orë në dispozicion dhe të incizosh e të përfundosh një apo dy këngë komplet. Sfida tjetër ka qenë se në atë kohë nuk ka pasur shumë instrumente dhe nuk lejohej blerja e tyre nga jashtë, kështu që shumë grupe të asaj kohe edhe incizonin por edhe performonin live me mjaft instrumente të njëjta që i huazonim njëri tjetrit.

KultPlus: Keni realizuar këngë, albume, intervista, e koncerte të shumta. Përgjatë këtij rrugëtimi e dimë që nuk kanë qenë të paktë artdashësit tuaj. A mund të na veçoni ndonjë përvojë speciale me dëgjuesit tuaj e cila mbetet në kujtesën tuaj?

Hektor Gjurgjiali: Përvoja më speciale që më ka ngel në kujtesë dhe që nuk do ta harroj asnjëherë ka qenë vitin e kaluar, në koncertin që kemi mbajtur në amfiteatrin e Gërmisë në shtator. Atë natë ishte një shi i paparë. Kur u ngjitëm ne në skenë filloi të binte edhe më shumë, kështu që kishim përshtypjen që pas një kënge do të ndërprisnim koncertin. Por publiku i cili rrinte në atë shi dhe të ftohtë, këndonte çdo këngë fjalë për fjalë, që na ka fascinuar të gjithëve. Prandaj edhe kemi mbajtur komplet koncertin dhe ka qenë një emocion tepër i bukur. 

KultPlus: Tekstet janë një pjesë e veçantë e muzikës dhe duke qenë të tilla shumicën e këngëve tuaja i keni shkruar vetë. Teksti i cilës këngë mbetet më i veçanti për ju dhe pse?

Hektor Gjurgjiali: Nuk mund të veçoj asnjë, sepse të gjitha tekstet e mia i dua si fëmijët. Varësisht nga momenti se si ndihem edhe top lista e teksteve që i veçoj ndërron. Për momentin për mua top 5 janë: “Akoma po të pres”,  “As vet s’e di”, “Përralla e fundit”, “Engjujt nuk jetojnë në tokë” dhe “Qyteti im”.

KultPlus: Cili është mesazhi juaj për të gjithë të rinjtë të cilët aspirojnë të përfaqësojnë vlerë në sferën muzikore?

Hektor Gjurgjiali: Ne kemi një rini të mrekullueshme dhe shumë të talentuar. Mesazhi im për ta është që të punojnë sa më shumë, të mos ngurrojnë me ideja të reja dhe të jenë sa më kreativ dhe origjinal. Dhe ne asnjë mënyrë të mos vjedhin këngët e tjerëve. / KultPlus.com

Grupi 403 sjell videoklipin e veçantë të këngës “Akoma po të pres”

Grupi 403, të cilët me këngët e tyre janë kthyer në vulë të muzikës shqiptare bashkë me shumë grupe të tjera muzikore, po gëzojnë frutet e rikthimit, shkruan KultPlus.

Pas publikimit të videoklipit në 360 shkallë të këngës së vjetër “Akoma po të pres”, grupi ka lansuar edhe një videoklip tjetër.

Vendi është i njëjtë me videoklipin paraprak, Biblioteka Kombëtare e Kosovës, veçse koncepti ka ndërruar.

Hektor Gjurgjiali, tekstshkruesi dhe solisti i këtij grupi na shfaqet në forma të ndryshme në këtë këngë.

Varësisht sipas tingullit që del nga një instrument i caktuar, edhe pamja e videoklipit ndërron. Sinti, kitara klasike dhe ajo elektronike, fizharmonika, bateritë janë ato të cilat sjellin magjishëm këngën “Akoma po të pres”, teksa zërin e dytë e performon Arta Selimi

Kjo këngë është komponuar nga Hektor Gjurgjiali dhe është incizuar në vitin 1995 në Tiranë. / KultPlus.com

Grupi 403 sjellë versionin e ri të këngës ‘Akoma të pres’

Rok grupi muzikor, me këngët e të cilëve janë rritur shumë gjenerata, janë duke vazhduar suksesshëm karrierën e tyre pas një pauze në skenën muzikore, shkruan KultPlus.

Pas këngëve  “Përralla e fundit” dhe “As vet se di”, grupi 403 sonte kanë gëzuar artdashësit e tyre nëpërmjet ripërpunimit të këngës “Akoma po te pres”

“Akoma të pres” është një verzioni i ri i këngës së komponuar dhe incizuar në vitin 1995 në Tiranë.

Spoti këtë herë ka ardhur për publikun në një formë mjaft interesante sepse është xhiruar në 360°./ KultPlus.com

Grupi 403 vazhdon rikthimin në muzikë, lanson këngën “As vet s’e di”

Rok grupi muzikor, me këngët e të cilëve janë rritur shumë gjenerata, janë duke vazhduar suksessëm karrierën e tyre pas një pauze në skenën muzikore, shkruan KultPlus.

Pas këngës “Përralla e fundit”, grupi 403 sonte kanë gëzuar artdashësit e tyre nëpërmjet lansimit të këngës “As vet s’e di”.

Kënga premiera e së cilës u dha sonte në ora 22:00, solli tekstin e shkruar dhe të interpretuar nga zëri i mrekullueshëm i solistit të grupit, Hektor Gjurgjiali.

“As vet s’e di” vie nën kombinimin e tingujve të dala nga kitara, filharmonika, saz, mandolina, saksofoni, teksa zëri përcjellës është Arta Selimi.

Muhamet Vesei, Fahri Ibrahini, Isan Galimuna, Menan Kiseri janë emrat tjerë, nëpërmjet kontributit të të cilëve 403 erdhi edhe me një projekt muzikor.

Grupi 403 është pjesë e gjeneratës së rokut kosovar të viteve të 80’ta, e që njihet si periudha e lulëzimit të këtij zhanri muzikor. / KultPlus.com

Rikthehet Grupi 403 me “Përralla e fundit” (VIDEO)

Grupi 403 rikthehet pas shumë vitesh në skenën muzikore përmes këngës “Përralla e fundit”, e cila në të njëjtën kohë është kënga e parë me videoklip e rock grupit, shkruan KultPlus.

Muzika, teksti dhe orkestrimi i kësaj kënge është bërë nga Hektor Gjurgjiali, solisti i grupit.

KultPlus ju sjell edhe tekstin e plotë të këngës:

Përralla e fundit

Askush nuk foli e as nuk këndoj për te,

Nuk e përmendin, pak kohë që është nën dhe,

Unë do t’ju flas se më duket pak vetja si ai.

Ështe një këngë, flet vetëm për një gjeth,

Që tërë kohën e kaloi në lartësi.

I vetmuar , i pathyer, kishte një qëllim.

Ishte pjesë e vogël e një trungu shumë të madhë

I vendosur në një degë diku në fund

Ishte ky që këtij trungu i jepte gjallëri

Kishte detyrë të rinte aty si mburojë

Deri sa jeta e tij mos mari fund

Të kujdesej dhe të mbronte një lule dhe një frut

Kalonin ditët, kalonte borë dhe shi

Kalonte dielli, kaluan shumë stuhi

Kjo ishte lufta që natyra e bënte me kte gjeth

Kaluan stinët, kaluan vite shumë

Gjethi detyrën e kishte kryer deri në fund

Dhe erdhi koha që ai të largohej nga kjo degë

Ishte Shtatori kur gjethi fluturoi

E ktheu kokën, për herë të fundit i shikoi

Lulën dhe frutin e rritur që për te ishin gjithcka

E dinte se kur të vijë Janari

Nuk do t’i dihet as varri

Por thellë në zemër e dinte se shpesh do t’a kujtojnë.

“A thua do të kthehet, pyes veten dhe s’kam përgjegje”

Grupi 403, është një grup muzikor i njohur i cili identifikohet me kultivimin e muzikës pop-rock. Grupi 403 është pjese e gjeneratës se rokut kosovar të viteve 80’, e cila njihet edhe si koha me e ndritur ne krijimtarinë rok-ut në Kosovë, shkruan KultPlus.

Grupi 403 u formua në vitin 1981 nga Mentor Gjurgjiali (bas), Fatmir Zajmi (bateri) dhe Naim Osmani (kitarë). Bendit më vonë, pas kryerjes së shërbimit ushtarak, i bashkohet Hektor Gjurgjiali (vokal dhe kitarë), Arben Godanca (kitarë) dhe Veton Orana (sint).

Grupi 403 ka një album te incizuar me 15 këngë në të, i cili për herë të parë është incizuar në vitin 2002. Edhe pse ky grup nuk është aktiv për aq shumë vite, këngët e tyre i kanë rezistuar kohës dhe dëgjohen ende me shumë nostalgji nga publiku shqiptar.

Këngët “Bohemi”, “Kujtimi”, “A do të kthehet”, “Indeksi”, “Paraja”, “Në derë të kujt tani po troket”, e shumë të tjera, janë cilësuar si përqafim i kulturës urbane, e që padyshim ndikuan në urbanizimin e të rinjve të asaj periudhe. /KultPlus.com

“A thua do të kthehet, pyes veten dhe s’kam përgjegje”

Grupi 403, është një grup muzikor i njohur i cili identifikohet me kultivimin e muzikës pop-rock. Grupi 403 është pjese e gjeneratës se rokut kosovar të viteve 80’, e cila njihet edhe si koha me e ndritur ne krijimtarinë rok-ut në Kosovë, shkruan KultPlus.

Grupi 403 u formua në vitin 1981 nga Mentor Gjurgjiali (bas), Fatmir Zajmi (bateri) dhe Naim Osmani (kitarë). Bendit më vonë, pas kryerjes së shërbimit ushtarak, i bashkohet Hektor Gjurgjiali (vokal dhe kitarë), Arben Godanca (kitarë) dhe Veton Orana (sint).

Grupi 403 ka një album te incizuar me 15 këngë në të, i cili për herë të parë është incizuar në vitin 2002. Edhe pse ky grup nuk është aktiv për aq shumë vite, këngët e tyre i kanë rezistuar kohës dhe dëgjohen ende me shumë nostalgji nga publiku shqiptar.

Këngët “Bohemi”, “Kujtimi”, “A do të kthehet”, “Indeksi”, “Paraja”, “Në derë të kujt tani po troket”, e shumë të tjera, janë cilësuar si përqafim i kulturës urbane, e që padyshim ndikuan në urbanizimin e të rinjve të asaj periudhe. /KultPlus.com

A kryhet fakulteti me zor?

Këngë nga grupi i njohur 403.

Në duar mbaj indexin tim
si duket mbeta pa nënshkrim
Erdhi koha të mendoj
a do mësoj a të këndoj

Nuk kryhet shkolla me muzikë
Fjali e thjesht në fund me pikë
Tri pikat tjera më mungojnë
S’mund vendosi e ditët shkojnë

Më thoni shoku profesor
a kryhet fakulteti me zor
Mos duhet më tepër të mësoj
apo ndoshta profesionin ta ndërroj

Për fakultete nuk jam fare
duhet t’gjetur tjetër qare
Nga muzika s’mund t’jetoj
as për cigare s’mund fitoj

Prindërit me thonë nxeje karrigen
Të gjithave librave ua kam frikën
Rrugëdalje tjetër tani s’kam
me duhet t’jem ai qe s’jam

Më thoni shoku profesor
A kryhet fakulteti me zor
Mos duhet më tepër të mësoj
apo ndoshta profesionin ta ndërroj./ KultPlus.com

Grupi 403 rikthejnë hitet e tyre në skenën e Hardh Fest (VIDEO)

Legjenda e muzikës shqiptare, Grupi 403, mbrëmë ka performuar live në Festivalin ‘Hardh Fest ‘, aty ku i priti një publik i madh, si asnjëherë më parë në këtë festival, shkruan KultPlus.

“403” kanë rikthyer hitet e tyre në këtë skenë të ngrohtë, duke mahnitur kështu publikun me performancën e tyre.

“403” është një grup muzikor i njohur, që këndon muzikë rock. Grupi 403 është pjesë e gjeneratës së Rockut Kosovar të viteve 80’, e cila njihet edhe si koha më e ndritur në krijimtarinë e rockut në Kosovë. Grupi 403 u formua në vitin 1981 nga Mentor Gjurgjiali (bas), Fatmir Zajmi (bateri) dhe Naim Osmani (kitarë). Bendit më vonë, pas kryerjes së shërbimit ushtarak, i bashkohet Hektor Gjurgjiali (vokal dhe kitarë), Arben Godanca (kitarë) dhe Veton Orana (sint).

Më poshtë po ju sjellim një video nga atmosfera e krijuar mbrëmë. / KultPlus.com