Pianistja Melisa Ibrahimi shpërblehet me çmimin e dytë në “International Music Competition”

Melisa Ibrahimi, studente e pianos e vitit tё II-tё, nё Fakultetin e Arteve Universiteti i Prishtinёs “Hasan Prishtina”, nё klasёn e profesoreshës Alberta Troni, është shpёrblyer me ҁmimin e dytё nё garat ndërkombëtare “International Music Competition” nё Beograd, Serbi, përcjellë KultPlus.

Melisa ёshtё studente dhe pianiste e dalluar, pjesёmarrёse nё shumё koncerte dhe fituese e disa ҁmimeve pianistike nё vend.

Nё njё garё internacionale e cila u mbajt nё mёnyrё virtuale pёr arsye tё rrethanave tё pandemisё, dhe me njё konkurencё tё madhe nga mbarё bota, e vlerёsuar nga nje juri profesionale prej gjashtё pianistёve botёrore nga Kina, Rusia, Serbia, Polonia, Gjermania dhe Franca, Melisa arriti tё fitoj ҁmimin e dytё nё kategorinё “Senior” (nga18 vjet e mё lartё).

Ky lajm i mirë vjen nё kёto ditё dhe rrethana qё jemi duke kaluar kundër luftёs me pandeminё Covid-19, kur tё gjitha aktivitetet dhe institucionet kulturore botёrore kanё anuluar ose shtyrë jetёn e tyre kulturore pёr data tё tjera. / KultPlus.com