‘Vetllën të zezë o gajtanli, të merr baca të shtjen në gji’ (VIDEO)

“Kryet e mire për shami” mbetet një ndër pasuritë folkloristike të popullit tonë, të cilën Plator Gashi e ka sjell kohë më parë mjeshtërisht, shkruan KultPlus.

Versioni i Gashit është karakteristik për zërin e butë të tij dhe mënyrën e qetë të interpretimit.

KultPlus ua sjell tekstin dhe versionin e Plator Gashit:

kryet e mirë moj për shami

jepja bacës të shtjen n’gji

çou mori vashë-o hyn përmrena

se m’plasi zemra, rrap-tap

he marak-o

balli yt-o dukatli

jepja bacës të don ty

çou syzezë-o hyn përmrena

se m’plasi zemra, rrap-tap

he marak-o

vetllën t’zezë-o gajtanli

të merr baca të shtjen n’gji

çou mori lule hyn përmrena

se m’plasi zemra, rrap-tap

he marak-o

synin t’zi si rrush n’çarshi

jepja bacës të shtjen n’gji

çou dalldyshë-o hyn përmrena

se m’plasi zemra, rrap-tap

he marak-o . / KultPlus.com

Plator Gashi lanson këngën e re ‘Msheftas’ (VIDEO)

Plator Gashi sapo ka publikuar këngën e tij të parë origjinale, të titulluar ‘Msheftas’, shkruan KultPlus.

Gashi njihet për coverat e tij si ‘Shingjergjat po sillen’, ‘Fërfëlloj fëllënza’, ‘Kryet e mirë për shami’ etj, të cilave me një zë tejet të këndshëm u ka dhënë komplet një frymë tjetër.

‘Py’ përpara, py’ përmas! Po e publikoj kangën teme të parë origjinale, të shkrume, të kompozume dhe të incizume në qysh të dhomës në vitin 2019. Kte kangë, sikur edhe çdo gja tjetër në jetë, ia kushtoj ma të dashtunve t’mi: motrës e vllaut (Jonila Gashi Gentian Gashi ) , mamit e babit (Lume Gashi Osman Gashi) si dhe vllazënmotrave Shpat Morina Lisar Morina Erleta Morina Donjeta), pa të cilët s’kisha mujtë me e qitë asnji gisht në tel. Gëzuar 2021!’, ka shkruar Gashi në njoftimin e tij në rrjetin social Facebook. / KultPlus.com

‘Shingjergjat po sillen’ (VIDEO)

Kënga “Shingjergjat Po Sillen” e kënduar nga zëri emocionues dhe shumë i veçantë i Plator Gashit, është një këngë që nëpër vite e kanë kënduar Hashim Shala, Rexhep Hajrizi e të tjerë mbledhës të foklorit shqiptar ndër vite, shkruan KultPlus.

KultPlus ju sjell sot këtë këngë në ditën e Shën Gjergjit.

Kënduar në versionin e Plator Gashit, këngës po ja bashkëngjisim edhe tekstin:

Shingjergjat po sillen


Shingjergjat po sillen, more djalë!           
Shingjergjat po sillen, more djalë!           
Vjeshtat po përcillen, dylber o           
Vjeshtat po përcillen, shiqer o.           

Qajo gujë e gatë, o more djalë           
Qajo gujë e gatë, o more djalë,           
T’i kputi dy krah’t o dylber o                
T’i kputi dy krah’t o shiqer o.           

Qajo gujë e shkurtë, o more djalë           
Qajo gujë e shkurtë, o more djalë,           
T’i mërdhini gujtë, o dylber o               
T’i mërdhini gujtë, o shiqer o.           

Sivjet kur t’vjen vjeshta, more djalë           
Sivjet kur t’vjen vjeshta, more djalë,           
Bashkë dalim tu vneshta, dylber o           
Bashkë dalim tu vneshta, shiqer o.       

Kur po çon me m’lypë, o more djalë           
Kur po çon me m’lypë, o more djalë,           
S’po m’len baba yt, o dylber o           
S’po m’len baba yt, o shiqer o.       

Ça ka baba jem, o more djalë               
Ça ka baba jem, o more djalë,           
Me jaranin tem, o dylber o               
Me jaranin tem, o shiqer o.               

Baba n’mos m’dhashtë, o more djalë           
Baba n’mos m’dhashtë, o more djalë,       
Merre qat’ udhë t’gatë, o dylber o           
Po,                           
Merrëm edhe mu, o shiqer o;       

Merre qat’ udhë t’gatë, o dylber o           
Po,                           
Merrëm edhe mu o shiqer o./ KultPlus.com

Kënga ‘Shingjergjat po sillen’, nga zëri emocionues i Plator Gashit

Kënga “Shingjergjat Po Sillen” e kënduar nga zëri emocionues dhe shumë i veçantë i Plator Gashit.

Këngën nëpër vite e kanë kënduar Hashim Shala, Rexhep Hajrizi e të tjerë mbledhës të foklorit shqiptar ndër vite.

Po e sjellim poshtë edhe tekstin e këngës bashkë me videon e zërit kaq të ëmbël të Platorit, sot në ditën e Shëngjergjit. / KultPlus.com

SHINGJERGJAT PO SILLEN

Shingjergjat po sillen, mor djalë
Shingjergjat po sillen, mor djalë
Vjeshtat po përcillen medet-o
Vjeshtat po përcillen medet-o
Qajo guja e gat, mor djalë
Qajo guja e gat, mor djalë
M’i këputi dy kraht medet-o
M’i këputi dy kraht medet-o
Qajo guja e shkurt, mor dajë
Qajo guja e shkurt, mor djalë
M’i këputi dy gujt medet-o
M’i këputi dy gujt medet-o. / KultPlus.com