TIFF Oda shpallë programin e filmave garues

Tetova International Film Festival – ODA 2018, ka publikuar listën e filmave të përzgjedhur për këtë edicion, shkruan KultPlus.

Përzgjedhja e filmave në kuadër të TIFF Oda për kategorinë Win Panorama është mbyllur zyrtarisht. Nga gjithsej 3 mijë e 803 filma të pranuar nga e gjithë bota janë seleksionuar 85 filma.

Filma janë ndarë në kategoritë: Filma të shkurtë, Dokumentarë të shkurtë, Filma të shkurtë të animuar dhe Filma studentor.

Kategoritë e tjera të festivalit nuk janë bërë publike akoma mirëpo sipas organizatorëve do të publikohen së shpejti.

Short FICTION

1. Last Days – SPAIN / 15min
2. Forgive Me – KOSOVO / 15min
3. RETOUCH – IRAN / 20min
4. You didn’t Forget – SLOVENIA / 14min
5. The All Seeing Blind – TURKEY/ 17min
6. MILLENNIALS Anonymous – CANADA / 6min
7. BLUE PETTER – CROATIA / 14min
8. Ringo Rocket Star And His Song For Yuri Gagarin – NETHERLANDS / 10 min
9. Everything’s OK – PORTUGAL / 16min
10. NEIGHTBORS – GREECE / 17min
11. Let it Grow – DENMARK / 14min
12. The Drowning Man – DENMARK / 15min
13. TOMORROW – UK / 5min
14. Sacrilege – SWITZERLAND / 14min
15. Kastriota – ITALY / 19min
16. Mishko – MACEDONIA / 16min
17. Bridge – NETHERLAND / 4min
18. The Tunnel – SLOVENIA /
19. Hand Made – LITHUANIA / 12min
20. The Beginning – MACEDONIA / 13min
21. The last church Bell – MACEDONIA / 13min
22. Paper please – RUSSIA / 11min
23. Fragments – AUSTRIA / 11min
24. Red Nose – CYPRUS / 21min
25. Cornelia – CZECH REPUBLIC / 17min
26. EIGHTDAY – BOSNIA / 10min
27. My brother Amal – NORWAY / 21min
28. Timmy– BULGARIA / 15min
29. Five Minutes – UKRAINE / 14min
30. After – UKRAINE / 20min
31. PM 2.5 – POLAND / 6min
32. Nikki Marianne – FRANCE / 15min

Short ANIMATION

1. IMPLIED – CHINA / 9min
2. The LINE – IRELAND / 5min
3. For the same Thread – SPAIN / 3min
4. Belly Flop – SOUTH AFRICA / 5min
5. Freedom – ROMANIA / 4min
6. TEMPTATION – FRANCE / 5min
7. GP – to – France / 7 min
8. Overrun – France / 7 min
9. Panta Rhei – BELGIUM /
10min 10. The Round – GERMANY / 12min
11. Life in Smoke – ITALY / 8min
12. Gone with the Rain – CROATIA / 14min
13. Grandmas’s Pie – US / 3min
14. EUSEBIO80 – SPAIN / 9 min
15. CONTACT – FRANCE / 6min
16. BRECHEN – GERMANY / 4min
17. Not Yet – HUNGARY / 10min
18. 39 TYZDNOV 6 DNI – SLOVAKIA / 8min
19. The Head – ALBANIA / 4min
20. L’aria del moscerino – GERMANY / 5min

Short DOCUMENTARY

1. Lek Tasi – ALBANIA / 20min
2. A Christmas story – ROMANIA / 14min
3. Nobody Dies Here – FRANCE / 23min
4. TIJUANA TALES – Jean Hue, FRANCE / 12 min
5. City of Walls – ALBANIA / 22min
6. ICH Zweifel Also Bin Ich – GERMANY / 16 min
7. Feeling of a home – GREECE / 25min
8. Class Photo – FINLAND / 8min
9. Point of View – FRANCE / 24min
10. Bordalo II: A Life of waste – IRELAND / 10min
11. Fourth Wall – GREECE / 9min
12. The fuel Filter – ROMANIA / 17min
13. Kurrirzi – KOSOVO / 14min
14. Waiting – MONTENEGRO / 13min
15. Caravan – MACEDONIA / 21min
16. Memories of lost and hidden lands – UK / 28min

STUDENT

1. Green Zone – TURKEY / 7min
2. The House – ALBANIAN / 18min
3. Pola – POLAND / 19min
4. Nina & Nana – KOSOVO / 12min
5. Out of Order – MACEDONIA / 1min
6. No Sex – RUSSIA / 10min
7. Schoolyard blues – SWEDEN / 16min
8. For You – POLAND / 17min
9. Roof Knocking – ESTONIA / 17min
10. The Award – MACEDONIA / 15min
11. A long story short – ROMANIA / 10min
12. On my own – SERBIA/ 16min
13. Upside Down – CROATIA/ 13min
14. The Other – MACEDONIA / 9min
15. Red Ribbon – MACEDONIA / 7 min
16. Roses – MACEDONIA / 5 min
17. The Bar – MACEDONIA/ 8 min./ KultPlus.com

Filmi nga Polonia, filmi më i mirë në TIFF-ODA

Pas një jave plot filma, debate për filma dhe muzikë, mbrëmë mbaroi TIFF Oda film festival në Tetovë, i cili u përmbyll me filmin “Rregulla Arti”.

Drejtori i këtij festivali, Sabedin Selmani thotë se organizimi shkoi shumë mirë dhe se ky festival u mirëprit tejmase nga adhuruesit e filmit.

“Organizimi ishte shumë i mirë, dhe gjithashtu kësaj radhe kishim edhe shumë vizitorë. Kësaj radhe edhe mbylljen e kishim speciale, pasi që filloj jazzfesti. Gjithçka ishte në nivelin e duhur dhe jemi shumë të kënaqur me këtë realizim që u bë”, tha për Portalb.mk, Selmani.
Ja çmimet që u ndanë në këtë festival:

Kategoria – WIN PANORAMA ( Filmat e shkurtër në konkurrim)

Përbërja e jurisë:
1.MEVLAN Shanaj
2.BURBUQE BERISHA
3.LLAZAR SEKULOVSKI

Filmi më i mirë
I’ve got you – Poloni

Regjia më e mirë
Approachhing- Republika Ceke

Montazhi më i mirë
Fight for death-Maqedoni

Kinematografia më e mirë
Bon appétit-Shqiperi

Filmi më i mirë i Animuar
Ethnophobia-Shqiperi-Greqi

Çmimi i publikut
Toka-Maqedoni

Kategoria: Student panorama

Filmat Studentor në konkurrim:

Dokumentari më i mirë studentor
Studants – FDU- Maqedoni

Filmi më i mirë Studentor
First Kiss-Fiofa

Çmim nderi
Man with the will of steel-Bosnja dhe Hercegovina

Ndryshe, ky festival u hap me festivalin “Hunting Flies” drejtuar nga Izer Aliu, film i prodhuar nga prodhimi norvegjez dhe i realizuar në Maqedoni. Qëllimi i këtij festivali është qasja e të gjithë artistëve të filmave me qëllim të rritjes së ndërgjegjësimit të qytetarëve, shkëmbimit të ideve, prezantimit të veprave kulturore, etj.

Brenda kësaj jave të festivalit janë shfaqur filma nga vende dhe artistë të ndryshëm.
Ndërkohë, pas mbarimit të festivalit të filmit, pas 3 viteve rikthehet në Tetovë manifestimi JazzFest Tetova./ KultPlus.com

TIFF – ODA nis sonte në Tetovë

Edicioni gjashtë i TIFF – ODA nis sot më 3 tetor në Tetovë, Maqedoni, shkruan KultPlus.

Ky festival i cili ka për qëllim qasjen e të gjithë artistëve të filmit dhe rritjes së ndërgjegjësimit të qytetarëve, shkëmbimit të ideve dhe prezantimit të veprave kulturore, do të mbahet deri më 7 tetor.

Brenda kësaj javë do të shfaqen filma nda vende dhe artistë të ndryshëm.

Ceremonia e hapjes është sonte me fillim nga ora 20:00 me shfaqjen e filmit ‘Hunting Flies’, me regji të Izer Aliut./ KultPlus.com

Filmi i Izer Aliut hapë festivalin TIFF-ODA

Edicioni VI i TIFF – ODA do të nis më 3 tetor në Tetovë, Maqedoni, shkruan KultPlus.

Ky festival i cili ka për qëllim qasjen e të gjithë artistëve të filmit dhe rritjes së ndërgjegjësimit të qytetarëve, shkëmbimit të ideve dhe prezantimit të veprave kulturore, do të mbahet deri më 7 tetor. Brenda kësaj javë do të shfaqen filma nda vende dhe artistë të ndryshëm.

Ceremonia e hapjes është më 3 tetor me fillim nga ora 20:00 me shfaqjen e filmit ‘Hunting Flies’, me regji të Izer Aliut./ KultPlus.com