Shkolla Finlandeze organizon Open Night me prindërit

Për të gjithë prindërit e interesuar rreth shkollimit të fëmijëve të tyre në një ambient ndërkombëtar dhe inovativ të mësimnxënies me metodologjinë më moderne të arsimit në botë, atë Finlandeze, Shkolla Finlandeze, së fundmi e pasqyruar në CNN si një nga shkollat më inovative në botë, është duke organizuar eventin Open Night me prindërit e cila do të organizohet më 15 qershor duke filluar nga ora 18:00 në ambientin e shkollës.

Në këtë event të gjithë prindërit e rinj do të kenë mundësinë të shikojnë nga afër sistemin finlandez dhe të njoftohen më detajisht rreth metodave innovative të mësimdhënies në kampusin tonë përmes një prezantimi të bërë nga drejtori finlandez, z. Janne Salmela. Mbrëmja poashtu do të përfshijë një koktej rasti të shoqëruar me muzikë të performuar nga nxënësit tanë dhe ushqim të përgatitur nga nxënësit tanë të talentuar në lëndën ekonomia e shtëpisë.

Për të marrur pjesë në event, të interesuarit mund të aplikojnë për më shumë informata në linkun: https://bit.ly/3zrovhM apo duke kontaktuar në 045 235 650 ose [email protected].

Sot, modeli arsimor finlandez udhëheq në botë si sistemi më i mirë arsimor për shkak të dallimit nga modelet tradicionale të arsimit dhe aplikimit të teknologjive dhe metodologjive më të avancuara dhe moderne të arsimit. Inspiruar nga sistemi i arsimit finlandez, i cilësuar si “mrekulli e arsimit” nga Banka Botërore, Shkolla Finlandeze aplikon metodat më inovative dhe moderne të mësimdhënies në edukimin e nxënësve dhe rritjen e tyre intelektuale, emocionale, dhe shoqërore./ KultPlus.com

Shkolla Finlandeze në Kosovë shfaqet në televizionin CNN

Gjiganti televiziv CNN pasqyron për herë të dytë brenda vitit aktivitetet e nxënësve dhe mësimdhënësve nga Shkolla Finlandeze.

Shkolla Finlandeze po merr pjesë në kampanjën e CNN më të madhe në botë rreth mbrojtjes së ambientit dhe ngrohjes globale me sloganin #CallToEarth. Në mesin e qindra aktivistëve dhe shkollave që marrin pjesë në këtë kampanjë për të rritur ndërgjegjësimin rreth mbrojtjes së ambientit, Shkolla Finlandeze është përzgjedhur për aktivitetet më inovative dhe ndërgjegjësuese në rajon të cilat janë organizuar përgjatë një muaji duke përfshirë aktivitete të shumta në këtë drejtim.

Në një kohë ku organizatat ndërkombëtare më të fuqishme në botë rrisin zërin dhe ndërmarrin vendime për të ndërmarr veprime në mbrojtjen e ambientit si dhe ngrohjes globale (si Kombet e Bashkuara në samitin e para disa ditëve), Shkolla Finlandeze vazhdon edukimin e nxënësve përmes metodave më inovative dhe duke edukuar nxënësit në çështjet me rëndësi primare në komunitet dhe më gjerë. Nxënësit kanë përgatitur video të veçanta në lidhje me aktivitetet të cilat janë publikuar në rrjetin më të madh televiziv në botë, CNN, ku aktivitetet e tyre dhe ndikimi i tyre po vërehet ndërkombëtarisht dhe nga komuniteti.

Në mesin e aktiviteteve të shumta të organizuara, nxënësit kanë organizuar aktivitetet si më poshtë:

Pastrimin e lagjeve nga mbeturinat

Ndërtimi i skulpturës #CallToEarth nga materialet e ricikluara dhe mbushja e saj me mbeturinat e mbledhura nga lagjet

Krijimi i instrumenteve muzikore përmes mbeturinave

Krijimi i punimeve artistike dhe punëdore përmes materialeve të ricikluara

Ndarja e mesazheve të nxënësve dhe shkollës se si jemi duke mbrojtur ambientin

Ligjërimi i nxënësve nga shkolla e mesme tek nxënësit e nivelit fillor rreth mbrojtjes së natyrës

Ndërtimi i ushqyesve të zogjve përmes shisheve të ricikluara

Krijimi i maskave të fytyrës përmes produkteve të shtëpisë dhe meditimi në natyrë. / KultPlus.com

Shkolla Finlandeze me zbritje prej 30% për regjistrimet deri më 15 qershor!

Shkolla Finlandeze, është shkolla më prestigjioze ndërkombëtare në Kosovë, duke sjellur në Kosovë sistemin numër një në botë për edukim, atë Finlandez.

Për të bërë më të përballueshme pagesën e shkollimit për prindërit, ajo këtë vit po ofron një bursë prej 30% zbritje në cmimin e shkollimit, për gjitha regjistrimet deri me 15 Qershor. Sipas informatave të ofruara nga Shkolla, kjo ofrohet për herë të parë këtë vit për shkak të pandemisë dhe vetëm për vende të limituara në klasë të caktuara.

Për gjithë prindërit të cilët dëshirojnë të ofrojnë fëmijëve të tyre një shkollim me sistemin numër 1 në botë, mësim të personalizuar përmes lojrave, aktiviteteve dhe teknologjisë dhe që në fund të marrin diplomë të njohur ndërkombëtarisht nga Cambridge, kjo është një mundësi e jashtëzakonshme!

Aplikimet mund të realizohen përmes linkut https://kosovo.finnish.school/register.html

Për informata shtese, Shkolla Finlandeze mund të kontaktohetn në +383 45 235 650, në Facebook www.facebook.com/ShkollaFinlandeze apo përmes emailit [email protected].

Pas të famshmes Forbes, puna e Shkollës Finlandeze pasqyrohet në CNN

Aktivitetet e nxënësve dhe mësimdhënësve të Shkollës Finlandeze me rastin e shënimit të kampanjës së #MyFreedomDay janë pasqyruar në median më të rëndësishme dhe më të shikuar botërore, CNN.

Kështu CNN ka vendosur që lajmin mbi aktivitetet e kësaj dite ta ofroj përmes videos që nxënësit dhe mësimdhënësit e kësaj shkolle e kanë realizuar, e cila përfshin aktivitetet në ngritje të vetëdijes për liri dhe të drejtat e njeriut si dhe kundër skllavërisë moderne siç është puna e detyruar tek fëmijët apo trafikimi me qenie njerëzore. Ky aktivitet i cili organizohet nga CNN My Freedom Project, përfshin me mijëra shkolla nga e gjithë bota ndërsa CNN ka përzgjedhur pikërisht Shkollën Finlandeze si modelin më të mirë për ngritje të vetëdijes në këtë iniciativë ku pasqyrohet jo vetëm dituria dhe puna e nxënësve në projekte të ndryshme por edhe kreativiteti i tyre në shkrim të poezive, performancë dramaturgjike, si dhe këndim.

Me sistemin numër 1 në botë për edukim; me mësimdhënës të shkëlqyeshëm finlandez dhe ndërkombëtarë; me teknologji të avancuar dhe iPad edukativ për secilin nxënës; me mësimin e bazuar në fenomene e lojëra, dhe jo vetëm lëndë; dhe me qasjen krejt ndryshe të të mësuarit dhe zhvillimit të shkathtësive të shekullit 21 tek fëmijët, Shkolla Finlandeze në Kosovë është shkolla ndërkombëtare më inovative në vend me sistemin arsimor më të avancuar në Kosovë.

Për më shumë informata mund të kontaktoni në 045 235 650, apo ne Facebook: www.facebook.com/ShkollaFinlandeze

Matematicientja me famë botërore, mësimdhënese në Shkollën Finlandeze

Shkolla Finlandeze ka kënaqësinë të njoftojë se matematiciantja me famë botërore nga Finlanda, Maarit Rossi, Top 10 finaliste për çmimin mësimdhënësja më e mirë në botë (Global Teacher Prize), i cili ndryshe njihet si “çmimi Oscar për edukim” do t’iu bashkohet stafit të Shkollës Finlandeze si mësimdhënëse seniore për lëndën e matematikës.

Maarit ka përvojë mbi 30 vjeçare dhe është një nga matematicientet më të famshme në Finlandë dhe botë. Ajo ka punuar si mësimdhënese dhe drejtoreshë shkolle për disa vite, ka trajnuar me mijëra mësimdhënës në gjithë botën dhe ka publikuar 9 libra shkollorë për matematikë.

Maarit është themeluese e Pathstomath.com, platformë për mësim të matematikës dhe ka mision që matematikën ta bëjë të qasshme dhe të dashur për të gjithë nxënësit.

Me sistemin numër 1 në botë për edukim; me mësuesit më të mirë finlandez dhe ndërkombëtar; me teknologjinë më të avancuar dhe iPad edukativ për secilin nxënës; me mësimin e bazuar në fenomene e lojra dhe me qasjen krejt ndryshe të të mësuarit dhe zhvillimit të shkathtësive të shekullit 21 tek fëmijët tanë, Shkolla Finlandeze në Kosovë po shihet si një revolucion në sistemin arsimor të Kosovës. Shkolla posedon kampusin inovativ tek rrethi i QMI-së, ndërsa për më shumë informata mund të kontaktoni në 045 235 650, www.shkollafinlandeze.com apo në Facebook: www.facebook.com/ShkollaFinlandeze

Mëso falas nga videot e Shkollës Finlandeze

A dëshironi të mësoni nga mësuesit më profesionalë në vend dhe nga teknologjia më e avancuar? Ju ftojmë të ndiqni kurrikulën më atraktive dhe profesionale për nxënësit e të gjitha niveleve përmes videove të krijuara nga Shkolla Finlandeze. Përmes këtyre videoeve ju mund të mësoni nga afër disa nga praktikat më të mira të përdorura në mësimdhënien në Shkollën Finlandeze si dhe të fitoni njohuri FALAS nga mësimdhënësit por edhe nxënësit e shkëlqyer.

Nga një grumbull i videove nga lëndë dhe nivele të ndryshme të shkollimit, të gjithë nxënësit në Kosovë mund të ndjekin mësimet e organizuara nga mësimdhënësit profesional në Shkollën Finlandeze. Çdo ditë, nxënësit mund të ndjekin videot në lëndë që nga matematika, fizika, kimia, biologjia, deri tek muzika, arti, dhe lëndë shoqërore të përgatitura me ushtrime shtesë nga mësimdhënësit në mënyrë që nxënësit të ushtrojnë detyra shtesë rreth mësimeve.

Në këtë link mund t’i shikoni të gjitha videot e punuara nga mësimdhënësit tanë dhe nxënësit: https://kosovo.finnish.school/mesimionline/

Përveç mësimeve të përgatitura nga mësimdhënësit, edhe nxënësit tanë kanë shfaqur talentin e tyre duke mësuar të tjerët përmes videoeve të tyre interaktive. Duke krijuar instrumente nga pajisjet shtëpiake, duke përdorur aplikacionet dhe platformat elektronike më të avancuara, si dhe duke sqaruar në mënyrë të jashtëzakonshme, nxënësit tanë i mësojnë të tjerët rreth mësimeve të cilat ata tashmë i kanë përvetësuar nga mësimdhënësit tanë.

Pas shikimit të videove, nxënësit poashtu mund të plotësojnë kuizet për secilin mësim dhe të testojnë progresin e tyre. Nxënësit të cilët do të vijojnë rregullisht mësimet nga videot dhe plotësojnë kuizet do të shpërblehen me certifikata të pjesëmarrjes në fund të vitit shkollor.

A dëshironi që edhe ju të bëheni nxënës model në vendin tuaj? Regjistrohu sot edhe ti në shkollën tonë dhe bëhu lider i së ardhmes. Regjistrohuni këtu për vitin e ardhshëm shkollor dhe filloni mësimin online menjëherë FALAS: https://bit.ly/3a5iWoU

Me sistemin numër 1 në botë për edukim; me mësuesit më të mirë në botë, ata finlandez; me teknologjinë më të avancuar dhe iPad edukativ për secilin nxënës; me mësimin e bazuar në fenomene e lojra dhe me qasjen krejt ndryshe të të mësuarit dhe zhvillimit të shkathtësive të shekullit 21 tek fëmijët tanë, Shkolla Finlandeze në Kosovë po shihet si një revolucion në sistemin arsimor të Kosovës. Shkolla posedon kampusin inovativ tek rrethi i QMI-së, ndërsa për më shumë informata mund të kontaktoni në 045 235 650, www.kosovo.finnish.school apo në Facebook: www.facebook.com/ShkollaFinlandeze.

(Shkrim i sponsorizuar)

Shkolla Finlandeze organizon ligjëratë me Ish-Kryeministrin e Finlandës, Esko Aho

Pas suksesit të ligjëratave të para online të organizuara me liderë botërorë për të gjithë nxënësit e Kosovës, Shkolla Finlandeze tani organizon diskutimin e radhës me Ish-Kryeministrin e Finlandës, Z. Esko Aho, të hënën (27 prill) duke filluar nga ora 14:00.

Diskutimi do të fokusohet në gjendjen e botës pas COVID-19. Linku për regjistrim: https://bit.ly/3atJMaP

Z. Esko Aho është politikan finlandez i cili ishte Kryeministër i Finlandës gjatë viteve 1991-1995. Duke qenë kryeministri më i ri në historinë e Finlandës (mosha 36 vjeçare), Z. Aho ndikoi në nxjerrjen e vendit të tij nga recesioni duke zbatuar reforma të fuqishme ekonomike si dhe duke e vendosur atë në rrethin e Bashkimit Evropian.

Gjatë karrierës së tij, dhe tani, Z. Aho ka qenë aktiv në botën e akademisë, sektorin privat, dhe ka eskperiencë të madhe në biznes në kompani si Nokia ku ishte President i Marrëdhënieve Korporative dhe Përgjegjësisë. Aktualisht ai është Kryesues i Bordit të Drejtorëve të Cinia Oy dhe East Office of Finnish Industries, dhe poashtu është Anëtar i Bordit të Odës Ekonomike Ndërkombëtare (ICC). Përveç kësaj, Z. Aho ka qenë këshillues ndaj disa kompanive ndërkombëtare dhe ka shërbyer si President në grupe të çështjeve të vlerësimeve ndërkombëtare dhe kombëtare. Z. Aho është Kryesues i Bordit të Drejtorëve të Adven Group dhe është Drejtor Ekzekutiv i Aalto University. Z. Aho poashtu ka diploma të doktoratës nga Universiteti i Vaasa (Finlandë) dhe University i Alberta (Kanada). Më herët poashtu ka qenë profesor në Sciences Po, Paris.

Na u bashkoni më 27 prill 2020 (e hënë) në ora 14:00 në diskutimin online të hapur me Ish-Kryeministrin e Finlandës, Esko Aho, dhe pyetni direkt rreth temave të ndërlidhura me situatën aktuale në botë. https://bit.ly/3atJMaP

Sigurohuni të regjistroheni më herët për të vijuar këtë mundësi të rmekullueshme.

(Shkrim i sponsorizuar)

Shkolla Finlandeze ofron shkollimin online falas për regjistrimet e reja

A e dini se aktualisht Shkolla Finlandeze është Shkolla më e mirë në tërë rajonin? Duke kombinuar pedagogjinë finlandeze të klasit botëror me teknologjinë më të avancuar, Shkolla Finlandeze është duke duke iu ofruar nxënësve një eksperiencë të klasit botëror të mësimit online, ndryshe nga çdo shkollë tjetër në rajon!

Shkolla Finlandeze është e përkushtuar të udhëzojë fëmijën tuaj në shtegun më të mirë të mësimnxënies të ofruar nga stafi i shkëlqyer i mësimdhënies dhe prandaj është duke ju ofruar një mundësi të mrekullueshme për të gjithë nxënësit në Kosovë. Regjistroni fëmijën tuaj tani për vitin e ardhshëm akademik në Shkollën Finlandeze dhe filloni mësimin online menjëherë FALAS. Regjistrohu këtu dhe merr më shumë informata: https://bit.ly/3ao4SXY

Kanë kaluar tashmë 6 javë në të cilat Shkolla Finlandeze ka organizuar online tërë kurrikulën online për të gjithë nxënësit. Të gjitha lëndët dhe orët mbahen online dhe mësimdhënësit janë duke bërë një punë të jashtëzakonshme për t’u siguruar që të gjithë nxënësit e përjetojnë mësimin sikur të ishin në ambientin shkollor.

Të gjitha lëndët mbahen si zakonisht dhe nxënësit fitojnë ndjenjën sikur të ishin ende në shkollë. Ata takohen çdo ditë me mësimdhënësit e tyre dhe shokët e shoqet e klasës dhe i mësojnë të gjitha njësitë mësimore të cilat janë të planifikuara. Ata mbajnë diskutime të drejtpërdrejta, prezantime individuale, dhe, sigurisht, kanë edhe detyra të cilat tregojnë progresin e tyre.

Mësimdhënësit përdorin një numër të madh të aplikacioneve dhe platformave online të cilat janë interesante dhe të lehta për t’u kuptuar në mësimdhënie sa më të mirë të nxënësve. Nxënësit bëjnë eksperimente në laboratore virtuale, ata krijojnë storie komike duke përdorur kreativitetin e tyre, luajnë me instrumente virtuale, zgjidhin probleme matematikore, dhe shumë e shumë të tjera. Deri më tani, mësimdhënësit tanë kanë përdorur mbi 54 platforma dhe aplikacione online të cilat e bëjnë mësimin edhe më interesant dhe zbavitës.

Ejani në shkollën më të mirë ndërkombëtare në Kosovë, Shkollën Finlandeze në Kosovë. Ne jemi këtu për t’i ofruar fëmijës suaj sistemin e edukimit më të mirë në vend dhe rajon me kurrikulën e klasit botëror të Finlandës dhe me mësimdhënësit më profesionistë në rajon, mësimdhënës vendorë dhe ndërkombëtarë. Fokusi i Shkollës është krijimi i ambientit më të mirë të mësimnxënies për liderët e së ardhmes dhe t’i pajisim ata me diturinë dhe aftësitë e nevojshme për zhvillimin e karrierës së tyre. / KultPlus.com

(Shkrim i sponsorizuar)

Si të regjistroheni në universitetet më të mira në botë, konferencë virtuale në KultPlus

Për herë të parë Shkolla Finlandeze organizon Konferencën Virtuale “Si të regjistroheni në universitetet më të mira në botë” e hapur për të gjithë nxënësit në Kosovë.

Kjo konferencë do të sjellë përfaqësues nga universitetet më prestigjioze nga mbarë bota, duke përfshirë këtu nga Evropa, SHBA-ja, Azia, dhe Australia ku ekspertët do të prezantojnë programet e tyre universitare për nxënës ndërkombëtarë dhe mundësitë e shkëlqyera të studimeve të ofruara nga ta. Linku për regjistrim: https://bit.ly/2JMMzRu

Përfaqësuesit do të vijnë nga universitetet si University of Cambridge, New York University, Ohio Northern University, University of Texas at San Antonio, ONCAMPUS, University of Wollongong, Savonia University of Applied Sciences, dhe EU Business School. Pas prezantimit të mundësive në secilin universitet, nxënësit do të kenë mundësinë të parashtrojnë pyetjet e tyre rreth pranimit në këto universitete si dhe kriteret të cilat duhet të përmbushen për t’u regjistruar.

Na u bashkoni më 9 prill 2020 (e enjte) në ora 14:00 në këtë konferencë virtuale dhe merrni informata të rëndësishme se si mund të regjistroheni në universitetet më të mira në botë. Vetëm 100 pjesëmarrës do të mund të ndjekin konferencën në Google Meet prandaj sigurohuni të regjistroheni më herët për të vijuar këtë mundësi të mrekullueshme.

Me sistemin numër 1 në botë për edukim; me mësuesit më të mirë në botë, ata finlandez; me teknologjinë më të avancuar dhe iPad edukativ për secilin nxënës; me mësimin e bazuar në fenomene e lojra dhe me qasjen krejt ndryshe të të mësuarit dhe zhvillimit të shkathtësive të shekullit 21 tek fëmijët tanë, Shkolla Finlandeze në Kosovë po shihet si një revolucion në sistemin arsimor të Kosovës. Shkolla posedon kampusin inovativ tek rrethi i QMI-së, ndërsa për më shumë informata mund të kontaktoni në 045 235 650, www.kosovo.finnish.school apo në Facebook: www.facebook.com/ShkollaFinlandeze.

(Shkrim i sponsorizuar nga Shkolla Finlandeze)

Si të regjistroheni në universitetet më të mira në botë?

Për herë të parë Shkolla Finlandeze organizon Konferencën Virtuale “Si të regjistroheni në universitetet më të mira në botë” e hapur për të gjithë nxënësit në Kosovë.

Kjo konferencë do të sjellë përfaqësues nga universitetet më prestigjioze nga mbarë bota, duke përfshirë këtu nga Evropa, SHBA-ja, Azia, dhe Australia ku ekspertët do të prezantojnë programet e tyre universitare për nxënës ndërkombëtarë dhe mundësitë e shkëlqyera të studimeve të ofruara nga ta. Linku për regjistrim: https://bit.ly/2JMMzRu

Përfaqësuesit do të vijnë nga universitetet si University of Cambridge, New York University, Ohio Northern University, University of Texas at San Antonio, ONCAMPUS, University of Wollongong, Savonia University of Applied Sciences, dhe EU Business School. Pas prezantimit të mundësive në secilin universitet, nxënësit do të kenë mundësinë të parashtrojnë pyetjet e tyre rreth pranimit në këto universitete si dhe kriteret të cilat duhet të përmbushen për t’u regjistruar.

Na u bashkoni më 9 prill 2020 (e enjte) në ora 14:00 në këtë konferencë virtuale dhe merrni informata të rëndësishme se si mund të regjistroheni në universitetet më të mira në botë. Vetëm 100 pjesëmarrës do të mund të ndjekin konferencën në Google Meet prandaj sigurohuni të regjistroheni më herët për të vijuar këtë mundësi të mrekullueshme.

Me sistemin numër 1 në botë për edukim; me mësuesit më të mirë në botë, ata finlandez; me teknologjinë më të avancuar dhe iPad edukativ për secilin nxënës; me mësimin e bazuar në fenomene e lojra dhe me qasjen krejt ndryshe të të mësuarit dhe zhvillimit të shkathtësive të shekullit 21 tek fëmijët tanë, Shkolla Finlandeze në Kosovë po shihet si një revolucion në sistemin arsimor të Kosovës. Shkolla posedon kampusin inovativ tek rrethi i QMI-së, ndërsa për më shumë informata mund të kontaktoni në 045 235 650, www.kosovo.finnish.school apo në Facebook: www.facebook.com/ShkollaFinlandeze.

(Shkrim i sponsorizuar nga Shkolla Finlandeze)

Matematicenti i famshëm nga Universiteti i Oxford ligjëron online në Shkollën Finlandeze

Pas suksesit të arritur në ligjëratën e parë online të organizuar si pjesë e Serisë së Ligjëratave Online me Liderë Botëror, Shkolla Finlandeze në Kosovë ka kënaqësinë të organizojë ligjëratën e dytë tani me matematicientin e mirënjohur i cili ligjëron në Universitetin prestigjioz të Oxford, Tom Crawford.

Këto ligjërata do të mbahen çdo javë në ditën e enjte nga ora 16:00 online dhe do të jenë të hapura për të gjithë nxënësit në Kosovë nga klasa 7 deri në klasën e 12. Përmes këtyre ligjëratave, Shkolla Finlandeze synon të sjellë liderët botëror më afër të gjithë nxënësve në Kosovë për të fituar aftësi dhe njohur esenciale për zhvillimin e tyre të mëtutjeshëm.

Tom Crawford ka specializuar në Matematikën e Aplikuar dhe ka përfunduar studimet e Doktoratës në Dinamikën e Lëngjeve në Universitetin e Cambridge. Tom është Matematicient në Universitetin e Oxford ku ai ligjëron studentëve në St. Edmund Hall, St. Hugh’s College, dhe St. John’s College, dhe është një mësimdhënës i shkëlqyer në zgjidhjen e problemeve matematikore përmes një qasje atraktive dhe zbavitëse. Ai aktualisht punon me BBC, Shoqërinë Matematikore Evropiane, Revistën e Mekanikës së Lëngjeve, dhe Oxplore – Portali digjital i Universitetit të Oxford.

Na u bashkoni më 2 prill 2020 (e enjte) në ora 16:00 në ligjëratën “Shpjegojmë COVID-19 përmes matematikës” dhe kaloni një orë të këndshme duke ndëgjuar ligjërimin e ligjëruesit të mirënjohur rreth shpjegimit të fakteve interesante rreth pandemisë aktuale përmes matematikës. Vetëm 100 pjesëmarrës do të mund të ndjekin ligjëratën në Google Meet prandaj sigurohuni të regjistroheni më herët për të vijuar këtë mundësi të rmekullueshme. Linku për regjistrim: https://bit.ly/3buG1m4

Me sistemin numër 1 në botë për edukim; me mësuesit më të mirë në botë, ata finlandez; me teknologjinë më të avancuar dhe iPad edukativ për secilin nxënës; me mësimin e bazuar në fenomene e lojra dhe me qasjen krejt ndryshe të të mësuarit dhe zhvillimit të shkathtësive të shekullit 21 tek fëmijët tanë, Shkolla Finlandeze në Kosovë po shihet si një revolucion në sistemin arsimor të Kosovës. Shkolla posedon kampusin inovativ tek rrethi i QMI-së, ndërsa për më shumë informata mund të kontaktoni në 045 235 650, www.kosovo.finnish.school apo në Facebook: www.facebook.com/ShkollaFinlandeze.

(Shkrim i sponsorizuar)

Shkolla Finlandeze ofron ligjërata online me liderë botëror për krejt nxënësit e Kosovës

Shkolla Finlandeze në Kosovë po fillon serinë e parë të Ligjëratave online me Liderë Botëror për të gjithë nxënësit e Kosovës. Gjatë këtyre ligjëratave, ne do të ftojmë liderë biznesesh, ekspertë të teknologjisë, trajnerë të mirënjohur, dhe mësimdhënës profesional nga tërë bota për të ligjëruar rreth aftësive esenciale për nxënësit dhe në të njëjtën kohë duke ju ndihmuar juve që të jeni një hap më afër transformimit tuaj në liderë të klasit botëror.

“Lidershipi në kohën e krizës: si të zhvillojmë mentalitet pozitiv në rininë tonë?” do të jetë ligjërata jonë e parë online me Oliver Hartley, Menaxher i Zhvillimit dhe Mësimit në Grupe për Rethink Group, një kompani e menaxhmentit të talentit me zyre në Mbretëri të Bashkuar, Dubai, Australi, dhe SHBA. Oliver ka shpenzuar 10 vitet e fundit të karrierës së tij duke vështruar, analizuar, intervistuar, dhe trajnuar liderë të klasit botëror në të gjitha fushat (biznes, akademi, dhe sport) dhe ai ka zbuluar vetitë e përbashkëta në mentalitetin e tyre që i ka transformuar jo vetëm në performues të lartë por edhe liderë të mëdhenj.

Na u bashkoni më 26 mars 2020 (e enjte) në ora 16:00 në lansimin e kësaj eksperience të mrekullueshme me ju dhe ecni një hap më shumë drejt lidershipit nga shtëpia juaj. Regjistrohuni më këtu për të ndjekur këtë ligjëratë online: https://bit.ly/3dqR01Y

Me sistemin numër 1 në botë për edukim; me mësuesit më të mirë në botë, ata finlandez; me teknologjinë më të avancuar dhe iPad edukativ për secilin nxënës; me mësimin e bazuar në fenomene e lojra dhe me qasjen krejt ndryshe të të mësuarit dhe zhvillimit të shkathtësive të shekullit 21 tek fëmijët tanë, Shkolla Finlandeze në Kosovë po shihet si një revolucion në sistemin arsimor të Kosovës. Shkolla posedon kampusin inovativ tek rrethi i QMI-së, ndërsa për më shumë informata mund të kontaktoni në 045 235 650, www.kosovo.finnish.school apo në Facebook: www.facebook.com/ShkollaFinlandeze.

(Shkrim i sponsorizuar)

Shkolla Finlandeze ofron ligjërata online me liderë botëror për krejt nxënësit e Kosovës

Shkolla Finlandeze në Kosovë po fillon serinë e parë të Ligjëratave online me Liderë Botëror për të gjithë nxënësit e Kosovës. Gjatë këtyre ligjëratave, ne do të ftojmë liderë biznesesh, ekspertë të teknologjisë, trajnerë të mirënjohur, dhe mësimdhënës profesional nga tërë bota për të ligjëruar rreth aftësive esenciale për nxënësit dhe në të njëjtën kohë duke ju ndihmuar juve që të jeni një hap më afër transformimit tuaj në liderë të klasit botëror.

“Lidershipi në kohën e krizës: si të zhvillojmë mentalitet pozitiv në rininë tonë?” do të jetë ligjërata jonë e parë online me Oliver Hartley, Menaxher i Zhvillimit dhe Mësimit në Grupe për Rethink Group, një kompani e menaxhmentit të talentit me zyre në Mbretëri të Bashkuar, Dubai, Australi, dhe SHBA. Oliver ka shpenzuar 10 vitet e fundit të karrierës së tij duke vështruar, analizuar, intervistuar, dhe trajnuar liderë të klasit botëror në të gjitha fushat (biznes, akademi, dhe sport) dhe ai ka zbuluar vetitë e përbashkëta në mentalitetin e tyre që i ka transformuar jo vetëm në performues të lartë por edhe liderë të mëdhenj.

Na u bashkoni më 26 mars 2020 (e enjte) në ora 16:00 në lansimin e kësaj eksperience të mrekullueshme me ju dhe ecni një hap më shumë drejt lidershipit nga shtëpia juaj. Regjistrohuni më këtu për të ndjekur këtë ligjëratë online: https://bit.ly/3dqR01Y

Me sistemin numër 1 në botë për edukim; me mësuesit më të mirë në botë, ata finlandez; me teknologjinë më të avancuar dhe iPad edukativ për secilin nxënës; me mësimin e bazuar në fenomene e lojra dhe me qasjen krejt ndryshe të të mësuarit dhe zhvillimit të shkathtësive të shekullit 21 tek fëmijët tanë, Shkolla Finlandeze në Kosovë po shihet si një revolucion në sistemin arsimor të Kosovës. Shkolla posedon kampusin inovativ tek rrethi i QMI-së, ndërsa për më shumë informata mund të kontaktoni në 045 235 650, www.kosovo.finnish.school apo në Facebook: www.facebook.com/ShkollaFinlandeze .

(Shkrim i sponsorizuar)

NASA e thotë: 98% e fëmijëve janë gjeni ndërsa shkolla mbyt kreativitetin e fëmijëve

Shkolla për shekuj me radhë është konsideruar tempulli i dijës dhe burim i mirëqenies. Gjitha studimet tregojnë se shkolla ka ndikim të drejtpërdrejt në mirqënien e njerëzve, por një studim i dy shkenctarëve të NASA-s ka ardhur në përfundime shokuese: 98% e femijëve të moshës 5 vjecare janë gjeni në kreativitet ndërsa vetëm 2% e tyre mbesin gjeni edhe pas moshës madhore.

Ky studim i realizuar për mëse 30 vite me mbi 1 milion njerëz, vjen në përfundimin se shkolla ka ndikimin më negativ në mbytjen e kreativitetit. Kjo pasi shkolla e sotit, është po ajo e 100 viteve më parë, e ndërtuar për ti shërbyer revolucionit industrial dhe e konceptuar në të njëjtën formë si fabrika, e cila nuk i lejon nxënësit të dalin jashtë kornizave, të mendojnë, imagjinojnë dhe krijojnë.

Ndërsa përjashtim nga kjo bën sistemi finlandez i edukimit i cili është krejtësisht i bazuar në zhvillim te kreativitetit dhe zgjidhjen e problemeve komplekseve, përmes mësimit të bazuara në lojra, projekte, fenomene dhe jo lëndë e grupmosha strikte.

Shembull i jashtëzakonshëm i kësaj është Shkolla Finlandeze në Kosovë. Me sistemin numer 1 në botë për edukim; me mësuesit më të mirë në botë, ata finlandez; me teknologjinë më të avancuar dhe iPad edukativ për secilin nxënës; me mësimin e bazuar në fenomene e lojra, e jo lëndë; dhe me qasjen krejt ndryshe të të mësuarit dhe zhvillimit të shkathtësive të shekullit 21 tek fëmijët tanë, Shkolla Finlandeze në Kosovë po shihet si një revolucion në sistemin arsimor të Kosovës. Shkolla posedon kampusin inovativ tek rrethi i QMI-së, ndërsa për më shumë informata mund të kontaktoni në 045 235 650, www.shkollafinlandeze.com apo ne Facebook: www.facebook.com/ShkollaFinlandeze./KultPlus.com