Shprehje mbi qeverisjen nga liderë botërorë

Dënimi për atë që refuzon të marrë pjesë në qeverisje është që të qeveriset nga njerëz më inferior se ai vet – Platoni

Asnjë nuk është i denjë ta qeverisë tjetrin pa lejen e tij – AbrahamLincoln

Është tepër e rezikshme të kesh të drejtë kur pushtetarët e kanë gabim – Voltaire

Uashingtoni na tregon se kur të mbjellin e kur të korrin, po c’të bëjmë tash që na ka marrë uria – Thomas Jefferson

Fjalët më të tmerrshme në gjuhën angleze janë: Unë jam nga qeveria dhe jam këtu për t’u ndihmuar – Ronald Reagan

Tirania i jep fund lakmisë së vendimit të lirë – John Fletcher

Kult Plus.com

Disa ide të Noam Chomsky rreth qeverisjes, artit dhe arsimit

Kam frikë se Amerika është shitur e blerë vite më parë. Ndoshta këtë fat e kanë të gjitha vendet.

Nëse nuk besoni në lirinë e shprehjes së njerëzve do të thotë që nuk besojmë te njerëzimi

Propaganda është për një demokraci se çfarë është fyerja për një shtet totalitar.

Të gjithë janë të shqetësuar për ndalimin e terrorizmit. E pra, ekziston një mënyrë e lehtë: fillimisht mos merrni pjesë në të.

Arsimi është një sistem i injorancës së imponuar.

Bibla është një nga librat më gjenocidalë në histori.

Avram Noam Chomsky është filozof, linguist, kritik i normave sociale dhe aktivist politik amerikan.

Atë e kanë quajtur “babai i gjuhësisë moderne”.

Chomsky është gjithashtu një figurë e rëndësishme në filozofinë analitike dhe një nga themeluesit e fushës së shkencës njohëse./KultPlus.com