Andi dhe Florist Bajgora me “Kiem Holijand” në Palm Springs International ShortFest

“Kiem Holijand”, filmi me regji të Sarah Veltmeyer nga Holanda, i cili ka një kastë aktorësh nga Kosova, së fundmi u shpërblye me “Ariun e Kristaltë” në Berlinale”, shkruan KultPlus.

Kësisoj, ky film po vazhdon rrugëtimin e tij përmes personazheve që i jetësojnë vëllezërit Florist dhe Andi Bajgora-aktorë nga Kosova. Filmi, do të shfaqet më 24 qershor në Palm Springs International ShortFest.

Festivali i cili sivjet ka edicionin e tij të 24-të, nisë më 19 dhe përfundon më 25 qershor në Kaliforni.

Palm Springs International ShortFest është festivali më i madh dhe më i rëndësishëm i filmit të shkurtër në Amerikën veriore, me më shumë se 5000 aplikime çdo vit, nga 100 shtete të ndryshme të botës. ShortFest njëherësh është edhe festival kualifikues për çmimet Oscar, BAFTA dhe Los Premios Goya, dhe deri tash ka prezantuar mbi 100 filma të shkurtër të cilët janë nominuar dhe/ose shpërblyer me çmimin Oscar./ KultPlus.com

Aktori që luajti në filmin “Shok” tashmë shënon suksesin tjetër në Berlinale

“Kiem Holijanda” është filmi që sapo u shpërblye me cmimin “Ariu i Kristaltë”, në festivalin prestigjioz “Berlinale”, shkruan KultPlus.

Filmi është shfaqur në kuadër të programit Generation 14plus në Berlinale – dhe ka përbrenda rrëfimin nga Kosova.

Dhe në këtë film me rolet e tyre luajnë aktorët: Andi e Florist Bajgora dhe Arbnexha Grabovci-Nixha.
Andi dhe Floristi jetojnë në një fshat të varfër në Kosovë. Duke shitur qumësht ata mbajnë familjen. Filmi 14-të minutësh vazhdon me historinë e Floristit i cili aspiron të udhëtojë për në Holandë.


Andi Bajgora është njëri nga aktorët e filmit “Shok”, filmi që ishte i nominuar për cmimin Oscar, kurse tash është pjesë e filmit tjetër që sapo shënoi suksesin ne Berlinale./KultPlus.com

Aktorët kosovarë në premierën e filmit “Kiem Holijanda” në Berlinale

Në Festivalit prestigjioz Berlinale gjendet edhe ekipi kosovarë i filmit “Kiem Holijanda”. Ata kanë ndarë një fotografi me publikun nga premiera e filmit e cila u dha dje.

Arbresha Grabovci Nixha, vëllezërit Andi e Florist Bajgora si dhe regjisorja Sarah Veltmeyer janë duke marrë pjesë në festival pasi që filmi i tyre “Kiem Holijanda” është shfaqur në kuadër të programit Generation 14plus në Berlinale – Festivalin e Filmit në Berlin, shkruan KultPlus.

Andi dhe Floristi jetojnë në një fshat të varfër në Kosovë. Duke shitur qumësht ata mbajnë familjen. Filmi 14-të minutësh vazhdon me historinë e Floristit i cili aspiron të udhëtojë për në Holandë.

Filmi në fjalë ka për regjisore Sarah Veltmeyer nga Holanda dhe është një nga 16-të filmat në këtë kategori, shkruan KultPlus./KultPlus.com